Κόσμος

Προάγγελος εξελίξεων για την ΠΑ: Η Ρωσία δημιουργεί μια εξολοκλήρου νέα τουρκική αεράμυνα με S-400, Pantsir, Buk

Η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει Pantsir και Buk στην Τουρκία για να παρέχουν προστασία για τα  αντιαεροπορικά συστήματα S-400, ανέφερε ο Ρώσος επικεφαλής της επιτροπής εξοπλισμού της χώρας ..βάζοντας «φωτιά» στο ΝΑΤΟ.  

Άλλωστε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος είχε μιλήσει κατά την επίσκεψη Πούτιν στο Ακούγιου για επέκταση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών και σε άλλα οπλικά συστήματα.

Η  πρόταση που ήρθε από τη Μόσχα στην Άγκυρα έγινε με όλες τις επισημότητες από τον επικεφαλής της ρωσικής  Ομοσπονδιακής Στρατιωτικής και Τεχνικής επιτροπής συνεργασίας, Dmitriy Şugayev, για την προμήθεια Pantsir-S1  ώστε να υπάρξει αποτελεσματική εναέρια προστασία για τους «τουρκικούς» S-400 .

 «Η παράδοση των πυραυλικών συστημάτων S-400 θα είναι έγκαιρη και θα υλοποιηθεί με  απόλυτη επιτυχία, για αυτό είμαι σίγουρος , διότι θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε την συνεργασία μας στον τομέα των συστημάτων αεράμυνας.

Τα Pantsir-S1  μπορούν να σταλούν στο επόμενο στάδιο στην Τουρκία, και έτσι θα είχε νόημα», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος  .

Η προστασία των κρίσιμων συστημάτων  (συμπεριλαμβανομένων των S-400 είναι) ως «τελευταία γραμμή άμυνας» , είναι δουλειά  των αντιαεροπορικών συστημάτων Pantsir-S1 , τα οποία εξουδετερώνουν αεροσκάφη που πραγματοποιούν χαμηλές διελεύσεις  , ελικόπτερα, μη επανδρωμένα συστήματα και είναι χρήσιμα να καταρρίπτουν πυραύλους, αναφέρει το δημοσίευμα .

Τονίζουμε την απόλυτη σε ποσοστό 100% ευστοχία των συριακών συστοιχιών Pantsir-S1 (3 x 12 = 36)  κατά των αμερικανικών , βρετανικών και γαλλικών πυραύλων κατά την πρόσφατη πυραυλική επίθεση στο συριακό έδαφος  , κάτι που προκάλεσε σοκ στο ΝΑΤΟ από το ρωσικό υπερόπλο.

Η τουρκική αεράμυνα όμως, κομμάτι-κομμάτι «χτίζεται» από ρωσικά πυραυλικά συστήματα, κάτι που είναι μέσα στα σχέδια του Ερντογάν και του Πούτιν , ενώ μια οποιαδήποτε , αλλαγή στάσης του Ερντογάν …αυτήν την στιγμή προς την δύση θα έπρεπε απαραίτητα  να «εμπεριέχει» πολύ-πολύ  σοβαρά ανταλλάγματα στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

PANTSIR-S1:  Πρόκειται για αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα που  είναι εξοπλισμένο με 12 κατευθυνόμενα βλήματα «εδάφους-αέρος» και δύο αυτόματα πυροβόλα των  30 mm.

Ο οπλισμός του συστήματος αυτού του κινητού συστήματος είναι άκρως αποτελεσματικός ενάντια σε μαχητικά  αεροσκάφη, ελικόπτερα,  βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους  cruise.

Θα μείνουν μόνο στα Pantsir; Ασφαλώς όχι. Οι Ρώσοι θα προτείνουν και Buk -M2E για την ολοκλήρωση της νέας τουρκικής αεράμυνας. Και αυτό είναι και το λογικό.

Η Ελλάδα οφείλει και μπορεί να κινηθεί προς μεταβολή της ισχύουσας σε βάρος της κατάστασης από την Τουρκία, διότι σε 3 χρόνια θα είναι πολύ αργά.

Οφείλουμε να αγοράσουμε , παράγουμε , ότι μπορούμε από όπου μπορούμε διότι ο Ερντογάν ετοιμάζει την νέα οθωμανική αυτοκρατορία μετά από 100 και πλέον χρόνια .

https://youtu.be/n6dHWtTnnlo?t=15

https://youtu.be/Srd08xqIaZ0?t=12

https://youtu.be/eR6vZS_FtNs?t=3

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ