Μέση Ανατολή

Ολέθριες εξελίξεις: Aναφορές κόλαφος για Ερντογάν από ΜΟΣΑΝΤ-Σιν Μπετ - Η Τουρκία στρατολόγος και σπόνσορας της Χαμάς!

Επιβεβαιώνεται απόλυτα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για τις σχέσεις Τουρκίας-Χαμάς και την πληροφόρηση που είχε το Ισραήλ με την βόμβα να σκάει. Οι αναφορές δύο Ισραηλινών Υπηρεσιών, της ΜΟΣΑΝΤ και της Σιν Μπετ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο. Μιλούν για συγκρουσιακή πορεία των δύο χωρών γύρω από την Ιερουσαλήμ!

Οι σχέσεις και οι εξελίξεις μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ αναμένεται πλέον να περάσουν σε άλλο επίπεδο με την αρνητική έννοια...

Υπενθυμίζουμε τα άρθρα μας Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς με τουρκική ανάμιξη, Τούρκοι στρατιώτες στις τάξεις της Χαμάς σε μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ – Δύναμη 30.000 αντρών έφτιαξε ο Ρ.Τ.Ερντογάν!

Σύμφωνα με την αναφορά της Ισραηλινής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Σιν Μπετ, το τουρκικό έδαφος έχει μετατραπεί σε στρατολογικό γραφείο της Ισλαμιστικής Οργάνωσης που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, γράφει η εφημερίδα Haaretz.

Η Χαμάς έχει ανοίξει δεκάδες γραφεία στρατολόγησης εντός της Τουρκίας , εταιρείες "φαντάσματα" , για να προσλαμβάνει μαχητές ενώ λαμβάνει γενναιόδωρες δωρεές από το Κατάρ και αναπτύσσει όπλα με τη βοήθεια Παλαιστινίων μηχανικών στην Ινδονησία.

Ο Ερντογάν έχει καταστήσει την Τουρκία ένα απέραντο «στρατολογικό γραφείο» της Χαμάς, η οποία στη συνέχεια στέλνει τα μέλη της στο Ισραήλ ως επιχειρηματίες ή τουρίστες αναφέρει η Σιν Μπετ.

Τούρκοι πολίτες, «κάποιοι από τους οποίους πρόσκεινται στην κυβέρνηση», βοηθούν τη Χαμάς στις δραστηριότητές της, πρόσθεσε η Σιν Μπετ, χωρίς να δίνει περαιτέρω στοιχεία για τον τύπο της παρεχόμενης βοήθειας.

Στο τουρκικό έδαφος έχουν στηθεί «αόρατες» εταιρίες ενώ χιλιάδες δολάρια κάνουν «βόλτες» μέσω τουρκικών τραπεζών και οδεύεουν προς την παλαιστινιακή οργάνωση, αναφέρουν πηγές της MOSSAD .

Ουσιαστικά οι ισραηλινες Υπηρεσίες περιγράφουν μια "αιτία πολέμου" μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αναφέρουν είναι η ανακάλυψη πριν μερικούς μήνες ενός σοβαρού δικτύου χρηματοδότησης της Χαμάς, το οποίο έλεγχαν από κοινού νέο-οθωμανοί Τούρκοι και Παλαιστίνιοι.

Ενας Τούρκος καθηγητής απελάθηκε καιένας  Ισραηλινός Άραβας αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπλοκή στις προσπάθειες της Χαμάς, διότι μετέφερε  χρήματα στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα δια μέσω της Τουρκίας.

Το τουρκικό δίκτυο είναι πολύ μεγάλο με πολλά "πλοκάμια" .

Ο Καμίλ Τεκελί, καθηγητής Νομικής, συνελήφθη από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες στα μέσα Ιανουαρίου και μετά την ανάκρισή του απελάθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στην Τουρκία.

Κατά την διάρκεια των ανακρίσεων του Τεκελί «διαπιστώθηκε ότι η Τουρκία συμβάλλει στη στρατιωτική ενίσχυση της Χαμάς», τόνισε η Σιν Μπετ.

Δεν μιλούν δηλαδή μόνο για οικονομική ενίσχυση αλλά και για στρατιωτική με ότι αυτό συνεπάγεται!

Μια εβδομάδα αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε τον Ντεργκάμ Τζαμπαρίμ για μεταφορά χρημάτων με σκοπό τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών από την Τουρκία στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Η Χαμάς έχει βρει πολλά προβλήματα λόγω των ισχυρών μέτρων που έχει αναπτύξει  ο Ισραηλινός στρατός κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα και προσπαθεί να βρει την οδό παράκαμψης στην  Γάζα μέσω Τούνελ .

Το πρόβλημα για τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είναι η ύπαρξη εξειδικευμένων Παλαιστινίων μηχανικών και ειδικών επιστημόνων που αναπτύσσουν σύγχρονα όπλα και λίαν επικίνδυνους πυραύλους και drones-καμικάζι κατά ισραηλινών στόχων.

Η ισλαμική παλαιστινιακή οργάνωση δέχεται δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από Τουρκία, Ινδονησία,  Τυνησία, Λίβανο ενώ στρατολογεί εκπαιδευμένους μαχητές αυξάνοντας κατακόρυφα τις στρατιωτικές δυνατότητες του ένοπλου τμήματος της.

Ισραηλινοί πράκτορες «αλωνίζουν» τον κόσμο ,ενώ έγινε γνωστό ότι ο  Παλαιστίνιος αξιωματούχος Φαντ αλ Μπατάς εκτελέστηκε από «αγνώστους» στην Κουάλα Λουμπούρ το πρωί του Σαββάτου και μαζί με άλλες δολοφονίες ανά τον πλανήτη δείχνουν την προσπάθεια του Τελ Αβίβ να βάλει «φρένο» σε όλα αυτά σε σχέση με την Χαμάς.

Η οργάνωση των Παλαιστινίων δεν έχει τεχνικές και στρατιωτικές δυνατότητες να υπερπηδήσει την «αμυντική γραμμή» του ισραηλινού στρατού  που περιλαμβάνει συστήματα αναχαίτισης, τεχνολογίες εντοπισμού τούνελ και σύντομα ένα σύστημα προστασίας στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Γάζας.

Ωστόσο η Χαμάς διαθέτει ένα οικονομικό υπόβαθρο και μπορεί να εξελιχθεί σε μια υπολογίσιμη δύναμη κατά του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες στοχοποίησαν την Τουρκία για την μεγάλη ενίσχυση της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς μέσω και της  περιβόητης εταιρείας μισθοφόρων SADAT, η οποία αποτελεί την πραιτοριανή φρουρά του Ερντογάν.

Οι ισραηλινές αρχές βρήκαν την άκρη του νήματος κατά το οποίο η SADAT έστελνε όπλα και χρήματα στη Χαμάς.

Τούρκοι μισθοφόροι της εταιρείας και πρώην  μέλη της ΜΙΤ , αγόραζαν  διαμερίσματα, γραφεία  και αυτοκίνητα και δημιουργούσαν «αόρατες» εταιρείες για να ενισχύσουν την οργάνωση  .

Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ανακάλυψαν εταιρεία που δημιουργήθηκε από τη Χαμάς σε τουρκικό έδαφος και στη συνέχεια την χρησιμοποίησαν για να «ξεπλύνουν » πολύ  χρήμα που συλλέγονταν  από άλλες χώρες για την παλαιστινιακή οργάνωση , ενώ στη συνέχεια το έστελναν στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Η Τουρκία έχει εισέλθει «ψυχή και σώμα» στις ευρείας κλίμακας δραστηριότητες της Χαμάς στο Ισραήλ με σκοπό την αύξηση της επιρροής της σε ένα μελλοντικό Παλαιστινιακό κράτος ενώ πάντα λοξοκοιτάζει προς την Ιερουσαλήμ και στο Τέμενος του Αλ Ακτσά .  

https://youtu.be/sLaEzTYNWjU?t=21

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ