Πολιτική

Κουμουτσάκος για δηλώσεις Ζάεφ: Τι διαπραγματεύεται επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση;

Μια απάντηση για το πραγματικό περιεχόμενο της διαπραγματευσης με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ ζητά η ΝΔ μετά τις νέες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για το ονοματολογικό.

Συγκεκριμένα σε δήλωση του ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις δηλώσεις Ζάεφ στο Πρακτορείο ΜΙΑ, ότι τα Σκόπια δεν συζητούν αλλαγή Συντάγματος ούτε όνομα για όλες τις χρήσεις, δηλαδή erga omnes, όλοι οι Έλληνες αναρωτιούνται:

Τι διαπραγματεύεται επιτέλους η Κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά;

Περιμένουμε επιτέλους μια απάντηση».

Όπως είναι γνωστό, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός απέρριψε την απαίτηση της ελληνικής πλευράς, που ζητά να ισχύει η ονομασία της γείτονος erga omnes, λέγοντας ότι η ονομασία θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για διεθνή χρήση. Σύμφωνα με τον Ζάεφ, δεν χρειάζεται αλλαγή του Συντάγματος, αφού η εσωτερική ονομασία δεν έχει αντίκτυπο στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...