Εθνικά θέματα

«Κέντρο φιλοξενίας» η Ελλάδα - 12.000 μετανάστες πήραν άσυλο το 2017

Στις 12.015 έφτασαν οι ατήσεις ασύλου που ενέκρινε η Ελλάδα ανθρώπους το περασμένο έτος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, αριθμός που είναι ο όγδοος υψηλότερος αναλογικά με τον πληθυσμό της, στην Ευρώπη των 28.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου που εγκρίθηκε από την Ελλάδα αντιστοιχεί σε 1.115 αποδοχές ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων σε σχέση με τον πληθυσμό της ενέκρινε η Γερμανία (3.945 ανά εκατομμύριο), ενώ ακολουθούν Αυστρία (3.865) και Σουηδία (3.125).

Επίσης τα στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα ενέκρινε το 43% των πρώτων αιτήσεων για άσυλο που δέχτηκε. Οι αιτούντες ασύλου που απορρίφθηκαν σε πρώτη φάση και έκαναν έφεση εξέτασης σε δεύτερο βαθμό δικαιώθηκαν μόλις στο 16% των περιπτώσεων.

Η συντριπτική πλειονότητα των αιτούντων ασύλου που εγκρίθηκαν, 5.055 τον αριθμό, υποβλήθηκαν από Σύρους πολίτες ενώ ακολούθησαν πολίτες από το Ιράκ,1.725 χορηγήσεις ασύλου, και Αφγανοί πολίτες με 1.695 αιτήσεις οι οποίες έγιναν δεκτές.

Τα στοιχεία της Eurostat είναι διαθέσιμα εδώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...