Βαλκάνια

Η απόλυτη γεωπολιτική ανατροπή στα Βαλκάνια: Η Σερβία ετοιμάζεται να μπει στη CSTO - Νέα όπλα θα παραδοθούν από την Μόσχα στο Βελιγράδι

Ρωσικό έγκυρο ΜΜΕ αναφέρει ότι η σερβική κυβέρνηση στο Βελιγράδι ετοιμάζεται  να ψηφίσει την προσχώρηση  στην συνθήκη  Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) με τη Ρωσία ρίχνοντας «βόμβα» στην δύση .

 Ένα από τα κυβερνώντα κόμματα της Σερβίας εισήγαγε ένα ψήφισμα για την ένταξη της χώρας στον Οργανισμό της Οργάνωσης του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO)…στο σερβικό κοινοβούλιο εντελώς αιφνιδιαστικά …για όλους και για την δύση φυσικά.

Ο αρχηγός του κόμματος Αλεξάντερ  Σέσελι που έφερε την πρόταση δήλωσε ότι οι σερβικές αρχές είναι σαφώς κατά της ένταξης στο ΝΑΤΟ, καθώς η συμμαχία συμμετείχε  στην επιχείρηση βομβαρδισμού της πρώην Γιουγκοσλαβίας, και στην δολοφονία περισσότερων από 2500 Σέρβων πολιτών μεταξύ  του άμαχου πληθυσμού αυτής της χώρας.

"Δεν θα επαναλάβω την τύχη του Μαυροβουνίου, το οποίο δια της βίας «σύρθηκε»  σε αυτόν τον οργανισμό, λέγοντας ότι άλλες εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν . Οι Σέρβοι γνωρίζουν ότι η κύρια εναλλακτική λύση είναι η Ρωσία, η οποία μπορεί επίσης να υπερασπιστεί με επιτυχία τη χώρα από οποιεσδήποτε απειλές», κατέληξε ο ίδιος.

Το ζήτημα της ένταξης της Σερβίας στο συνασπισμό  CSTO έχει γίνει επίκαιρο μετά την επιδείνωση της κατάστασης με το Κοσσυφοπέδιο (πρόσφατα εισήλθαν αλβανικές ένοπλες ειδικές δυνάμεις στο Βόρειο  Κοσσυφοπέδιο και  στην πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, προκαλώντας τον τραυματισμό 32 ατόμων όλων σερβικής καταγωγής ).

Υποθέτοντας ότι το ψήφισμα θα  υποστηριχθεί από την πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού και η Σερβία θα ενταχθεί στο συνασπισμό  CSTO, αυτό θα αποτελέσει  ένα μεγάλο πλήγμα για το ΝΑΤΟ, καθώς αμέσως θα «εισρεύσει» άφθονος ρωσικός  οπλισμός «αιχμής», ενώ ρωσικά πυραυλικά συστήματα θα εγκατασταθούν σε σερβικό έδαφος, αναφέρει το άρθρο .

Προς αυτήν την «κατεύθυνση» συντείνει και η συμφωνία παράδοσης ρωσικών αεροσκαφών και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σερβία, καθώς ο εξοπλισμός των Σέρβων χρονολογείται από την εποχή του Γιουγκοσλαβικού λαϊκού στρατού, και χρειάζεται ανανέωση.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν συμφώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοίγκου για την προμήθεια των νέων όπλων αυτή τη βδομάδα στη Μόσχα.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass ανέφερε  ότι οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν την παράδοση ελικοπτέρων μεταφοράς προσωπικού Mi-17, αρμάτων μάχης  T-72BM, ΤΟΜΑ  BMP-2  και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Μιλήσαμε για την απόκτηση τεσσάρων ελικοπτέρων μεταφοράς Mi-17 και τεσσάρων επιθετικών ελικοπτέρων  Mi-35. Συζητήσαμε επίσης το μέλλον της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας μας, καθώς και την περαιτέρω βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών αρμάτων μάχης MiG, την αγορά και παράδοση αρμάτων μάχης T-72 και ΤΟΜΑ BMP-2, καθώς και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού», ανέφερε ο Vulin, ανέφερε το πρακτορείο Tass.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα μας στο pentaposatgma.gr, η  χώρα που δύναται να δεχθεί ρωσικά πυρηνικά όπλα είναι η Σερβία σύμφωνα με ειδική μυστική συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Βελιγραδίου και παρά τις ανακοινώσεις περί σερβικής «ουδετερότητας».

Ρωσικά κινητά συστήματα Iskander–Μ με πυρηνικές κεφαλές θα μετακινηθούν…αμέσως μετά την πιθανή λέμε , «σερβική υπογραφή» προσχώρησης στο συνασπισμό CSTO, με μορφή προμήθειας «οπλικών συστημάτων» προς το Βελιγράδι αλλάζοντας τον χάρτη των Βαλκανίων .

Η περιοχή αυτή σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες αφορά πιθανόν περιοχή κοντά στον σερβικό ποταμό Ντρίνα , αλλά και στα Νότια  της Σερβίας, προκαλώντας «ανησυχία» στην Συμμαχία λόγω του εύρους του θανατηφόρου βεληνεκούς των ρωσικών πυραύλων .

Σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα συστήματα που ευρίσκονται ήδη στο Καλίνινγκραντ , χώρες όπως η Γερμανία , Πολωνία, κά θα ευρίσκονταν μέσα στο βεληνεκές των ρωσικών πυραύλων οι οποίοι θα ελέγχονταν από Ρώσους ειδικούς.

Έτσι αυτόματα η «φήμη» του ΝΑΤΟ στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων θα καταβαραθρωθεί και η ισχύ της συμμαχίας θα δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα το οποίο θα μεταβάλλει την όλη κατάσταση, με δεδομένα τα τουρκικά « χαστούκια» στην Ουάσιγκτον .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...