Εκκλησία της Ελλάδος

Επιβεβαιώθηκε η «προφητεία» μας - Το υπουργείο άδειασε την Εκκλησία η οποία διδάσκει «ραγιαδισμό»

Του Άγγελου Ρούσσου

Τρανή επιβεβαίωση της “προφητείας” του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ χθες μετά την ανακοίνωση της ΔΙΣ για τα Θρησκευτικά και την απάντηση του υπουργείου Παιδείας που ακολούθησε.

Όταν οι υπόλοιποι έγραφαν για δήθεν “αμετακίνητη στις θέσεις της Εκκλησία” ή απλά πετούσαν το δελτίο τύπου της Συνόδου εμείς γράφαμε χθες πως : “Δηλαδή η Εκκλησία μας λέει πως το υπουργείο που μέχρι πρότινος αδιαφορούσε για την απόφαση του ΣτΕ πείστηκε να αλλάξει τους φακέλους των Θρησκευτικών…

Μόνο που έχοντας χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία δεν την πιστεύει κανείς και είναι θέμα χρόνου να έρθει η διάψευση από το υπουργείο!”

Και όπως αναμενόταν επιβεβαιωθήκαμε λίγο αργότερα όταν το υπουργείο σε δική του ανακοίνωση ξεκαθαρίζει αδειάζοντας μεγαλοπρεπέστατα την Εκκλησία πως “η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά τα ισχύοντα προγράμματα για τα Θρησκευτικά” .

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μετά Χριστόν προφήτης για να φανταστεί κάποια προφανέστατα δεδομένα. Το γράψαμε και χθες πως με την ανακοίνωσή της η ΔΙΣ εμπαίζει τον λαό και αποπνέει ένα άρωμα “ραγιαδισμού”. Δεν είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο για το μέγιστο ζήτημα των Θρησκευτικών στα σχολεία ακόμη και παρά το γεγονός πως έχει σημαντικό σύμμαχο την δικαιοσύνη και συγκεκριμένα την απόφαση του ΣτΕ.

Είναι ντροπή για την Ιερά Σύνοδο αυτό που συμβαίνει εδώ και ένα χρόνο. Είναι ντροπή να κρύβει σαν την κακή νοικοκυρά την σκόνη κάτω απο το χαλί και να “ταμπουρώνεται” πίσω από έναν κατ΄επίφασιν διάλογο με το υπουργείο που το μόνο σκοπό που έχει είναι να ρίξει στάξει στα μάτια των άμεσα ενδιαφερομένων.

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο γράφαμε πως “Κοροϊδεύει την Εκκλησία το υπουργείο Παιδείας” και πως η διοικούσα Εκκλησία βαυκαλίζεται με τις επιτροπές που υποτίθεται πως συζητούν το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών ενώ στο μεταξύ η κυβέρνηση προχωράει κανονικά στα σχέδιά της!

Κι ενώ το υπουργείο συνεχίζει την ίδια τακτική , η διοικούσα Εκκλησία πελαγωμένη και άτολμη αδυνατεί να προστατεύσει τη νεολαία η οποία θα μπει και πάλι στην μέγγενη της πολυθεϊστικής προσέγγισης του εκτρώματος του νέου μαθήματος.

Η Εκκλησία ηττάται καθημερινώς από το υπουργείο στο μέτωπο του μαθήματος των Θρησκευτικών και με το νέο σχολικό έτος θα βρεθεί προ εκπλήξεως... Μόνο που τότε θα είναι πλέον αργά για να αντιδράσει και θα τρέχει καταϊδρωμένη πίσω από τις εξελίξεις...

Και ένα ακόμη ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Γιατί δεν συνεκλήθη η Ιεραρχία όπως προτάθηκε; Μήπως ο Αρχιεπίσκοπος φοβάται πως αν τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία η δική του πρόταση δεν θα περάσει;

Πέρυσι το αποτέλεσμα με τους 57 ψήφους με τους οποίους ενέκρινε η Ιεραρχία την πρόταση του Αρχιεπισκόπου για συνέχιση του διαλόγου με την Κυβέρνηση για το μάθημα των θρησκευτικών ήταν ξεκάθαρο καμπανάκι. Σήμερα με όλα όσα έχουν συμβεί στο μεταξύ μέσα σε αυτόν τον χρόνο μήπως αυτός ο αριθμός θα ήταν πολύ λιγότερος και θα έδενε τα χέρια του κ. Ιερώνυμου σέρνοντας τον υποχρεωτικά σε δραστικότερες λύσεις;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ