Εκκλησία

Κοροϊδεύει την Εκκλησία το υπουργείο Παιδείας-Μόνο φάκελος, αποσύρονται τα βιβλία Θρησκευτικών (βίντεο)

Του Άγγελου Ρούσσου

Το έχουμε γράψει πολλάκις το τελευταίο διάστημα ειδικά μετά την άνευρη πρόσφατη Ιεραρχία πως η διοικούσα Εκκλησία βαυκαλίζεται με τις επιτροπές που υποτίθεται πως συζητούν το θέμα του μάθήματος των Θρησκευτικών και στο μεταξύ η κυβέρνηση προχωράει κανονικά στα σχεδιά της!

Αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά σήμερα σε συνέντευξη του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στην οποία είπε ξεκάθαρα πως από το νέο σχολκό έτος θα υπάρχει μόνο ένας φάκελος για τα Θρησκευτικά και το βιβλίο αποσύρεται!

Η νέα δήλωση του κ. Γαβρόγλου απέχει κατά πολύ από την γραμμή της Εκκλησίας και από τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπυο στην τελευταία συνέντευξή του.

Τζάμπα οι ευχαριστίες του κ. Ιερώνυμου στην πρόσφατη Ιεραρχία προς το πρόσωπο του νέου υπουργού. Ο κ. Γαβρόγλου σαν άλλος Φίλης συνεχίζει την τακτική του προκατόχου του και οι 57 ψήφοι με τις οποίες ενέκρινε η Ιεραρχία την πρόταση του Αρχιεπισκόπου για συνέχιση του διαλόγου με την Κυβέρνηση για το μάθημα των θρησκευτικών πάνε στράφι!!!

Ο Αρχιεπίσκοπος στη συνεντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εμφανιζόταν βέβαιος πως “Στο Δημοτικό Σχολείο, και μετά στο Γυμνάσιο, τα παιδιά θα διδάσκονται το μάθημα από τα παλιά βιβλία και τα φυλλάδια που ετοιμάζονται από τις δύο πλευρές. Οταν αυτά δοκιμαστούν και υπάρξει μια συμφωνία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, θα γραφτούν βιβλία. Δεν αποφασίζουμε εμείς, το κράτος αποφασίζει, αλλά δεν μπορεί να μη μας ακούει”.

Από την πλευρά του όμως ο Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε για τα Θρησκευτικά πως τα παιδιά θα έχουν τον φάκελο μαθητή προσθέτοντας πως το βιβλίο αποσύρεται!

Δηλαδή εν ολίγοις το αντίθετο από αυτό που είπε ο Αρχιεπίσκοπος! Ο ένας λέει βιβλίο και φάκελο, ο άλλος μόνο φάκελο....
Ακούστε το απόσπασμα συνέντευξης του Κ. Γαβρόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.youtube.com/watch?v=3r7mK6kSteg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...