Εθνικά θέματα

Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί στην Ελλάδα, λέει ο Κουβέλης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, στο ελικοδρόμιο της φρεγάτας "Λήμνος"

Ξεκάθαρος πως δεν μπορεί να γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών μας από τις φυλακές της Αδριανούπολης εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Φώτης Κουβέλης επισκέφθηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο και την Φρεγάτα Λήμνος και εξήρε το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της κράτησης των δύο στρατιωτών, είπε: «Οι προσπάθειές μας είναι από την πρώτη στιγμή γνωστές. Διεκδικούμε την άμεση επιστροφή των στρατιωτικών μας στελεχών στην Ελλάδα. Είναι παράνομη η κράτησή τους και μάλιστα μια κράτηση η οποία ξεπερνάει πια τον μήνα.

Σήμερα βρισκόμαστε στην 33η ημέρα κράτησής τους στις φυλακές της Αδριανούπολης. Οι δραστηριότητες και οι ενέργειες της χώρας μας, σε πολλαπλά επίπεδα, συνεχίζονται και ασκούμε πίεση προκειμένου να επιστρέψουν τα δύο στρατιωτικά στελέχη μας, όσο γίνεται γρηγορότερα στην Ελλάδα.

Δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια το χρόνο επιστροφής τους, εκείνο όμως, το οποίο επισημαίνω, είναι ότι συστηματικά, επίμονα, δραστήρια αναδεικνύουμε το θέμα, ασκούμε τις πιέσεις μας στα πολλαπλά επίπεδα και φιλοδοξούμε για την επιστροφή τους. Άλλωστε, ένα απλό διασυνοριακό επεισόδιο, που στο πρόσφατο, όσο και στο πιο μακρινό παρελθόν λυνόταν με μια απευθείας συνεννόηση, η Τουρκία το ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση και μετέτρεψε αυτή την απλή υπόθεση, του απλού επίσης διασυνοριακού περιστατικού, σε μέγεθος και στοιχείο της έντασης που θέλει να κλιμακώνει».

Ο ίδιος επαίνεσε την αυτοθυσία και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που διέπουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και πρόσθεσε: «Δεν διεκδικούμε τίποτε που δεν μας ανήκει. Αυτό, όμως, που μας ανήκει ως χώρα, που είναι κατοχυρωμένο από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες, το υπερασπιζόμαστε. Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε επιβουλή, διότι πέρα από το ότι είμαστε μια χώρα της ειρήνης, ταυτόχρονα είμαστε και μια χώρα που ξέρει να προστατεύει τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...