Εκκλησία της Ελλάδος

Γαβριήλ κατά Αμβρόσιου: Ακραίες οι απόψεις του, κανείς δεν συνυπογράφει ή αποδέχεται

Επίθεση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ κατά του Αμβρόσιου. "Ο συγκεκριμένος ιεράρχης έχει εκφράσει ακραίες απόψεις που κανείς δεν συνυπογράφει ή αποδέχεται", δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο κ. Γαβριήλ, ανοίγοντας μέτωπο με΄σα στην Μεγάλη Εβδομάδα, προσθέτοντας, πάντως για να χρυσώσει το χάπι ότι έχει κάνει τεράστιο έργο στην Μητρόπολή του.

Ο κ. Γαβριήλ ουσιαστικά επιβεβαίωσε και την άποψη του π. Θεόδωρου Ζήση ο οποίος προ ημερών είπε πως ο Αμβρόσιος ενοχλεί με την κριτική του την Σύνοδο για αυτό δεν τον στήριξαν στην δικαστική του διαμάχη.

"Δεν είναι αυτή η Εκκλησία. Η σιωπή της Συνόδου είναι η απάντησή της. Η εκκλησία όταν εκφράζεται συνολικά δεν έχει τέτοιο λόγο. Καθένας, ο οποίος έχει λόγο διχαστικό και δεν έχει καμία αποδοχή από την Εκκλησία"τόνισε ο Γαβριήλ.

Ο Μητροπολίτης το πήγε και παραπέρα λέγοντας: "Κάθε κληρικός έχει το δικαίωμα να έχει πολιτική άποψη όμως δεν έχει δικαίωμα να την εκφράζει, δημιουργώντας μέσα στο εκκλησίασμα προϋποθέσεις κομματικού διχασμού"

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αμβρόσιος έχει βρεθεί στο στόχαστρο για δηλώσεις του υπερ της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε και στoυς διακριτούς ρόλους που πρέπει να έχουν εκκλησία και πολιτεία αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Αν η εκκλησία μπει σε διαδικασία συνδιαμόρφωσης νομοθετημάτων ή μπει στη διαδικασία να αισθανθεί ότι μπορεί να υπόκαταστήσει τον οποιονδήποτε υπουργό τότε μιλάμε για σύγχηση, παρεξήγηση και κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε ανώμαλες συνθήκες οι οποίες δεν θα συμβάλλουν σε αυτό που θέλουμε όλοι μας: Την πρόοδο, την κοινωνική συνοχή, την ειρηνική συνύπαρξη. Και η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει ότι η εκκλησία μπορεί να συμβάλει στην ισορροπία και την κοινωνική ειρήνη και συνύπαρξη και η εκκλησία να αναγνωρίσει ότι θέματα που εκφράζονται μέσα από την δημοκρατική στήριξη και ανάδειξη μιας κυβέρνησης δεν μπορεί να τα στηλιτεύει".

Ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε και στην σύνθεση του κόσμου που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία, τονίζοντας ότι την περίοδο των εορτών είναι περισσότερος ο κόσμος που επισκέπτεται την εκκλησία, ενώ, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα νέα ζευγάρια που πηγαίνουν στις λειτουργίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...