Εκκλησία

Βαρθολομαίος-Φραγκίσκος: Αυτοί οι δύο πάνε για κοινό Πάσχα! Μέχρι και τα πασχαλινά μηνυμάτά τους είναι καρμπόν!

Του Μανώλη Κείου

“Φρίξον ήλιε” αν διαβάσει κάποιος το πασχαλινό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και κυρίως αν το συγκρίνει με πρόσφατο κήρυγμα του Πάπα Φραγκίσκου!

Στο πασχαλινό μήνυμά του λοιπόν ο κ .Βαρθολομαίος κάνει λόγο για “κοινή σωτηρία”, “κοινή βασιλεία” , “κοινή ελευθερία” και “κοινή ανάσταση” !

Αναφέρεται ακόμη στην ανάγκη ο Ορθόδοξος να προσφέρει “βοήθεια προς τον εμπερίστατον αδελφόν” αλλά ο ίδιος συστηματικά αγνοεί τους φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς στις τουρκικές φυλάκές.

Επίσης ακόμη κατηγορεί-άραγε ποιους-για “αυτάρεσκο ευσεβισμό και μυστικισμό”!

Κι ενώ ο Βαρθολομαίος λέει αυτά περί...αδελφοσύνης, ο μετρ της αγαπολογίας & αναίσχυντης αδελφολογίας Πάπας Φραγκίσκος είπε πριν δυο μέρες πως η Ανάσταση του Χριστού, έχει να κάνει με την καινοτομία του διαλόγου μια καινοτομία που έχει γίνει "ευθύνη για τους Χριστιανούς". Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο Ιησούς μιλώντας προς τους μαθητές του αναφέρεται στην αγάπη τους ο ένας για τον άλλον.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο”, συμπληρώνει ο Πάπας “δεν μπορούμε να κλείσουμε τον εαυτό μας στην ιδιωτική μας ζωή, στην ομάδα μας, αλλά καλούμαστε να φροντίσουμε το κοινό καλό, να φροντίσουμε τους αδελφούς μας, ειδικά τους πιο αδύναμους και περιθωριοποιημένους. Μόνο η αδελφοσύνη, τόνισε ο Πάπας, μπορεί να εγγυηθεί τη διαρκή ειρήνη, να νικήσει τη φτώχεια, να σβήσει τις εντάσεις και τους πολέμους και να εξαλείψει τη διαφθορά και το έγκλημα”.

Είναι σαφές πως τα μηνύματα των δύο... “αδελφών” βγαίνουν με καρμπόν από την ίδια οικουμενιστική μήτρα και το μόνο που μένει είναι να τους δούμε να συνεορτάζουν και το Πάσχα όπως έκαναν κάποιοι άλλοι Ορθόδοξοι & Ρωμαιοκαθολικοί στην Γερμανία τα Θεοφάνεια.

Ακολουθεί ολόκληρο το πατριαρχικό μήνυμα για το Πάσχα:

Πατριαρχική Απόδειξις Πάσχα 2018

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ