Πατριαρχεία

Χαμός από το άρθρο του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για την ένοχη σιωπή Βαρθολομαίου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - Όχι άλλους Πόντιους Πιλάτους στην Ορθοδοξία μας

Τσουνάμι αντιδράσεων έχει προκαλέσει το προ ημερών άρθρο του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για την απαράδεκτη στάση του Φαναρίου και συγκεκριμένα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τους δύο φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς.

Την σκληρή κριτική που ασκήσαμε ακολούθησαν και άλλες ιστοσελίδες με παρόμοιυο περιεχομένου άρθρα.

Η ελληνική κοινωνία και οι πιστοί Ορθόδοξοι Έλληνες δεν συγχωρούν με τίποτα στον “πρώτο” -όπως θέλει να ονομάζεται- την αδιαφορία του!

Και το γελοίον του πράγματος είναι πως λίγες ημερες πριν σε ομιλία του στην Κοινοτική Αίθουσα του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βαφεοχωρίου, μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε , ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφερόταν στην ανάγκη να σεβόμαστε κάθε άνθρωπο και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον έχει ανάγκη !

Που είναι λοιπόν η αλληλεγγύη του για τους φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς; Δεν το χωράει ανθρώπινος νους πως το Φανάρι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του και ιδίως τις άγιες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδος του Έλληνες στρατιωτικούς που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Οι διάδρομοι του Φαναρίου μοιάζουν πλέον με πραιτώριο και ο ίδιο ο Πατριάρχης με τον Πόντιο Πιλάτο.

Σιγά σιγά οι φωνές που στήνουν στον τοίχο τον Βαρθολομαίο πληθαίνουν... Ήδη σε εξέλιξη υπάρχει μέσω διαδικτύου μια κινητοποίηση για αποστολή ηλεκτρονικών καρτών με ευχές από χιλιάδες Έλληνες προς τους στρατιωτικούς μας.

Αλλά πλέον το ζήτημα λαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις και αγγίζει και την πολιτκή σκηνή. Τελευταίο παράδειγμα η «επίθεση» στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που έκανε πριν λίγες ώρες μέσω twitter ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, με αφορμή τη στάση του, στο θέμα των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη εδώ και ένα μήνα.

Αντίθετα στο Φανάρι αντί να ασχοληθούν με το φλέγον αυτό ζήτημα κάνουν δημόσιες σχέσεις!

Τις τελευταίες ημέρες σε ΜΜΕ της χώρας μας εμφανίζονται “φυτευτά” ρεπορτάζ για τον νέο βιβλίο που γράφτηκε και εκθειάζει τον κ. Βαρθολομαίο.

«Βαρθολομαίος. Αποστολή και όραμα» είναι ο τίτλος του βιβλίου του π. Ιωάννη Χρυσαυγή, Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Αθενs Bookstore Publications. Γραμμένο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 27 ετών από τη ανάρρηση του κ.Βαρθολομαίου στον θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το βιβλίο “λιβανίζει” την προσωπικότητα του Πατριάρχη καθαρά για λόγους δημοσίων σχέσεων.

Είναι άλλωστε ο Πατριάρχης που έγινε αφίσα, γραμματόσημο και τόσα άλλα που δεν αρμόζουν σε Ορθόδοξο ποιμένα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...