Πατριαρχεία

Συναντήθηκαν Ερντογάν-Βαρθολομαίος - Καμία αναφορά στους φυλακισμένους Έλληνες

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη στις 16.30 με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσει θέματα που αφορούν το Πατριαρχείο και την ελληνική κοινότητα στην Τουρκία στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας . Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλου Γκαβουσόγλου.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Ερντογάν για όλα όσα έπραξε μέχρι σήμερα για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με την ελληνική κοινότητα, θέτοντας παράλληλα ζητήματα που εκκρεμούν τόσο κατά τις συνομιλίες όσο και γραπτώς.

Η ατμόσφαιρα στη συνάντηση χαρακτηρίστηκε πολύ καλή από τα τουρκικά ΜΜΕ, με τον Ερντογάν να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Πατριαρχείου και της κοινότητας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον γενικό διευθυντή για τα ιδρύματα Adnan Ertem στην αίθουσα και εξέδωσε οδηγίες σχετικά με το χειρισμό θεμάτων στον τομέα αρμοδιότητάς του.

Πουθενά στα τουρκικά ΜΜΕ δεν αναφέρεται ούτε μια πληροφορία που να καταδεικνυει πως ο Βαρθολομαίος έκανε έστω την παραμικρή αναφορά τους φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς!

Στο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρονται τα εξής:

H A. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, με τον Εξοχ. Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ καλή ατμόσφαιρα, παρουσία και του Υπουργού Εξωτερικών κ.Τσαβούσογλου, πραγματοποιήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένη, στις 16:30 στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα, και διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Ερντογάν για όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα για την επίλυση των ζητημάτων της Ομογένειας και του Πατριαρχείου, έθεσε, προφορικώς και γραπτώς, τα ζητήματα τα οποία ακόμη εκκρεμούν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα του Πατριαρχείου και της Ομογένειας. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, ο κ. Πρόεδρος κάλεσε τον Διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Βακουφίων κ. Adnan Ertem, στον οποίο έδωσε οδηγίες για τον χειρισμό των θεμάτων της αρμοδιότητός του.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε στην Αίθουσα την συνοδεία του και συγκεκριμένα τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, τον Αρχιμ. Ιωακείμ Μπίλλη, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, τον κ. Παντελεήμονα Βίγκα, Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, και τον κ. Γεώργιο Παπαλιάρη, Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Υποστηρίξεως Ρωμαίηκων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, τους οποίους και παρουσίασε στον κ. Πρόεδρο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ