Ένοπλες Συρράξεις

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς με τουρκική ανάμιξη: 31 νεκροί -1500 τραυματίες - Εξαύλωση μαχητών με βολές αρμάτων και αεροπορικό βομβαρδισμό


Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας με τουρκικό δάχτυλο. «Λουτρό αίματος» με 31 νεκρούς και πάνω από 1.400 τραυματίες, οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμο λόγω των βίαων δολοφονικών σκηνών με εν ψυχρώ δολοφονίες, από ακροβολισμένους ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές (κεντρική φωτογραφία άρθρου), μαχητικά και άρματα μάχης. Χαρακτηριστική είναι η απογείωση ισραηλινού μαχητικού για να εξαυλώσει μέλος της Χαμάς!

Επρόκειτο για τον βαρύτερο απολογισμό μετά τον πόλεμο του 2014 μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Μέλος της Χαμάς πλησίαζε τον φράχτη οπλισμένος με ΑΚ-47, χειροβομβίδες και εκρηκτικά. Ο πρώτης δέχτηκε βομβαρδισμό από μαχητικό! Σε μια ακόμη περίπτωση μέλος της Χαμάς δέχεται βροχή πυρών και βολή από άρμα μάχης!

10 Παλαιστίνοι εντοπίστηκαν μέσα σε πλοίο στη Γάζα να κουβαλούν πυραύλους έτοιμοι να ρίξουν σε ισραηλινό πολεμικό πλοίο.

Με λάστιχα, φωτιές, και γυαλιά τυφλώνουν τους ελεύθερους σκοπευτές τα μέλη της Χαμάς ενώ διάχυτη είναι οργή κατά της Σαουδικής Αραβίας λόγω της προσέγγισης της με το Ισραήλ.

Δείτε Βίντεο
https://twitter.com/MiddleEastEye/status/980918057332887557?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/nadplo/status/980011041487753221?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/haaretzcom/status/980820765292548098?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/FreeLaddin/status/980090179384995842?ref_src=twsrc%5Etfw

 
https://twitter.com/ShaiBenari/status/981911640064045056?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/ShaiBenari/status/981447251284381696?ref_src=twsrc%5Etfw

Απίστευτο: Το Ισραήλ σήκωσε μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας για έναν τρομοκράτη!

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, στόχευσε έναν ένοπλο τρομοκράτη δίπλα στο φράχτη ασφαλείας, στο βόρειο τμήμα της Γάζας» ανέφερε σε δήλωσή του, ο ισραηλινός στρατός. Πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις των Ισραηλινών Δυνάμεων (IDF) κατά των «τρομοκρατών» δεν θα επιτρέψουν «καμία απόπειρα ενάντια στην ασφάλεια των ισραηλινών πολιτών».

Δεν είναι σαφές τι είδους αεροσκάφη ή πόσα από αυτά σηκώθηκαν για να αντιμετωπίσουν αυτή την... απειλή.

Ο Παλαιστίνιος που δέχτηκε πάντως τα Ισραηλινά πυρά, υπέκυψε στους τραυματισμούς του στο νοσοκομείο Shifa στην πόλη της Γάζας, λέει το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Τούρκοι στρατιώτες στις τάξεις της Χαμάς σε μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ – Δύναμη 30.000 αντρών έφτιαξε ο Ρ.Τ.Ερντογάν, οι τούρκοι στρατιωτικοί σύμβουλοι ετοίμασαν την παλαιστινιακή οργάνωση για νέο γύρο συγκρούσεων.

Τώρα έχει επιβεβαιωθεί ότι τουλάχιστον δύο από τους νεκρούς στις συγκρούσεις στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας χτες ήταν μέλη παλαιστινιακών τρομοκρατικών οργανώσεων ενώ οι τζιχαντιστές της Χαμάς, του παλαιστινιακού βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ύψωσαν στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ μια σημαία πάνω στην οποία είχαν ζωγραφίσει τον αγκυλωτό σταυρό.

Δείτε το Βίντεο
https://twitter.com/Behind__News/status/982327429069930496?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Χαμάς, οργάνωση που συνδέεται με το τουρκικό καθεστώς και έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε τουρκικό προτεκτοράτο, έχει διακηρύξει ότι στόχος της είναι η καταστροφή του Ισραήλ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός της Χαμάς στη Γάζα μετέδωσε χαρακτηριστικά:

«Ταρακουνήστε την ασφάλεια του Ισραήλ! Ισοπεδώστε το! Εξοντώστε την φωλιά της κατσαρίδας και διώξτε όλους τους Σιωνιστές (Ισραηλινούς). Κάντε επίθεση! Εξοντώστε τους Ισραηλινούς!».

Ετσι η απάντηση του Ισραήλ ήταν άμεση και ισοπεδωτική.

Τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια από τις αιματηρότερες συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες των τελευταίων ετών.

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισράηλ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής», το κίνημα διαμαρτυρίας που διεκδικεί «το δικαίωμα στην επιστροφή» των Παλαιστίνιων προσφύγων και των απογόνων τους.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές πλησίασαν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τον φράχτη. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες τους απώθησαν κάνοντας χρήση αληθινών σφαιρών και δακρυγόνων.

Οι Παλαιστίνιοι και η Τουρκία κατήγγειλαν τη «δυσανάλογη χρήση» βίας εκ μέρους του Ισραήλ. Ο Αραβικός Σύνδεσμος από την πλευρά του καταδίκασε την «βάναυση» αντίδραση των Ισραηλινών.

«Δολοφονική» σιωπή από τον ΟΗΕ

Στο μεταξύ το Κουβέιτ, κράτος-μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρότεινε την Παρασκευή να εγκριθεί από το κορυφαίο όργανο του ΟΗΕ μια ανακοίνωση που θα καλούσε να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τα πολύνεκρα επεισόδια στα ισραηλινοπαλαιστινιακά σύνορα στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά οι ΗΠΑ εμπόδισαν να προχωρήσει αυτή η πρωτοβουλία, όπως είχαν πράξει επίσης πριν από μία εβδομάδα, ανέφεραν διπλωμάτες.

«Αυτό είναι ένα θέμα που θα όφειλε να απασχολήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρεσβευτής του Κουβέιτ στον ΟΗΕ Μανσούρ αλ Οτάιμπι. Διευκρίνισε ότι ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να υιοθετήσει ένα κείμενο πανομοιότυπο με εκείνο που είχε υποβάλει την περασμένη εβδομάδα, κάτι που απέτρεψαν οι ΗΠΑ.

Την Παρασκευή (06.04.2018) μετά από τα αιματηρά περιστατικά η Ουάσινγκτον απέτρεψε εκ νέου το ενδεχόμενο να εκδοθεί ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, διακόπτοντας τη διαδικασία της σιωπής που θα επέτρεπε την υιοθέτηση του κειμένου που πρότεινε το Κουβέιτ, εξήγησε διπλωμάτης χώρας – μέλους του υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ τόνισε ότι μένοντας άπρακτο, το Συμβούλιο Ασφαλείας «ενθαρρύνει το Ισραήλ» να συνεχίσει τη «σφαγή» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Παλαιστίνιοι να ζητήσουν να τοποθετηθεί η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δίνοντας την «εντολή» να διενεργηθεί ανεξάρτητη διεθνής έρευνα.

«Είναι εξαιρετικά ατυχές το ότι πριν από λίγο μία χώρα από τις δεκαπέντε έσπασε τη σιωπή ενώ οι άλλες δεκατέσσερις ήταν έτοιμες να υιοθετήσουν αυτή την ανακοίνωση», ανέφερε ο Μανσούρ. «Αυτό είναι ανεύθυνο και δείχνει την έλλειψη ευαισθησίας από μέρους της αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», συμπλήρωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Παλαιστίνης, στην οποία έχει παραχωρηθεί καθεστώς κράτους-παρατηρητή στον Οργανισμό.

Φωτιές, πυρά και αίμα - Πάνω από 20.000 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν

Συγκρούσεις ξέσπασαν σε πολλά σημεία κατά μήκος των συνόρων. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και πέταξαν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών, με αποτέλεσμα πυκνός καπνός να καλύψει την περιοχή.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 20.000 Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν κοντά στα σύνορα, ιδίως στα ανατολικά των πόλεων Χαν Γιούνες και Γάζα. Ορισμένοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια και «επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές και να παραβιάσουν τον φράχτη ασφαλείας…».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι διαδηλωτές εκτόξευσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και βόμβες μολότοφ, ενώ σημειώνεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με «μέσα αντιμετώπισης ταραχών και σφαίρες».

Τουρκία κατά Ισραήλ: Απαράδεκτη η απώλεια ζωών και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου στη Γάζα

Μέτωπο με το Τελ Αβίβ ανοίγει η Άγκυρα με αφορμή τις συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ισμαήλ Καΐν, δήλωσε:

“Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. την ισραηλινή επίθεση σε πολίτες και ανυπεράσπιστους Παλαιστίνιους που έπαιρναν μέρος σε ειρηνικές διαδηλώσεις στη Γάζα σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε την απώλεια ζωών και τραυματισμούς και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Καλούμε (σε αντίδραση) τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα τα Ηνωμένα Έθνη”.

«Μην πλησιάσετε» τα σύνορα με το Ισραήλ, ζητά από τους Παλαιστίνιους ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος προέτρεψε τους Παλαιστίνιους από το βράδυ της Πέμπτης, να μην πλησιάσουν τον φράκτη στα σύνορα με το Ισραήλ. Η προεδρία των ΗΠΑ «προτρέπει εντόνως τους ηγέτες των διαδηλώσεων να πουν καθαρά και δυνατά ότι οι διαδηλωτές πρέπει να διαμαρτυρηθούν με ειρηνικό τρόπο» και ότι «δεν πρέπει επ’ ουδενί να πλησιάσουν τον φράκτη στα σύνορα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζέισον Γκρίνμπλατ, ο ειδικός απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου για την ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη.

Σε ισχύ η διαταγή σε Ισραηλινούς στρατιώτες να ανοίξουν πυρ αν προκληθούν

Με την πιο «σκληρή αντίδραση» προειδοποιεί ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν εάν ο ισραηλινός στρατός «προκληθεί».

Το Ισραήλ έκανε γνωστό πως οι διαταγές που είχαν δοθεί στους Ισραηλινούς στρατιώτες να ανοίξουν πυρ εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας , παραμένουν οι ίδιες και για αύριο.

«Αν υπάρξουν προκλήσεις, θα υπάρξει η πιο σκληρή αντίδραση όπως και την περασμένη εβδομάδα. Δεν προτιθέμεθα να αλλάξουμε τις διαταγές για πυροβολισμούς, παραμένουμε στην ίδια γραμμή» προειδοποίησε ο Λίμπερμαν, σε δηλώσεις του στη δημόσια ραδιοφωνία.

Δείτε Βίντεο
https://twitter.com/ShaiBenari/status/981212232490061825?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/ShaiBenari/status/980024568852242432?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/ShaiBenari/status/979754889101312000?ref_src=twsrc%5Etfw

Πρεσβεία Ισραήλ: Συνεχίζεται η εκστρατεία τρομοκρατίας της Χαμάς

Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση με δεδηλωμένο στόχο την καταστροφή του Ισραήλ, επισημαίνει η Πρεσβεία του Ισραήλ στο «Ενημερωτικό Δελτίο ΙΙ: Συνεχίζεται η εκστρατεία τρομοκρατίας της Χαμάς υπό την κάλυψη των βίαιων διαδηλώσεων για την παραβίαση των Ισραηλινών Συνόρων».

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το δελτίο, η Χαμάς προσπαθεί να δολοφονήσει Ισραηλινούς με ρίψεις ρουκετών, την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών και την κατασκευή επιθετικών σηράγγων που διεισδύουν σε ισραηλινό έδαφος για την πραγματοποιήση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι σημερινές συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λωρίδας της Γάζας, αποτελούν στην πραγματικότητα προμελητημένες βίαιες ταραχές που έχουν ενοχηστρωθεί από την Χαμάς. Θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαϊου, που συμπίπτει με την 70η Επέτειο της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ.

Οι διαδηλώσεις δεν είναι αυθόρμητες. Η Χαμάς διοργανώνει, χρηματοδοτεί και επιβραβεύει τους συμμετέχοντες. Εδώ και μία δεκαετία, η ελευθερία της έκφρασης καταπιέζεται στη Λωρίδα της Γάζας. Καμία δημόσια διαδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εκεί χωρίς την έγκριση και υποστήριξη της Χαμάς.

Η Χαμάς επιδιώκει την μαζική διείσδυση ενός εξαγριωμένου όχλου δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων μέσα στο κυρίαρχο έδαφος του Ισραήλ με μία μαζική έφοδο εναντίον των ισραηλινών συνόρων με σκοπό την παραβίασή τους.

Μιλώντας σε Παλαιστίνιους στον χώρο των ταραχών την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης της Χαμάς, Yahya Sinwar, δήλωσε ότι: «Θα συνεχιστούν μέχρι να εξαφανιστούν τα σύνορα», προσθέτωντας ότι «εάν πεινάτε, να φάτε τα συκώτια των Ισραηλινών».

Ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ismail Haniyeh, δήλωσε ότι: «Την (περασμένη) Παρασκευή σταματήσαμε στα σύνορα. Την επόμενη φορά δεν ξέρουμε που θα βρίσκονται τα σύνορα».

Τρομοκράτες της Χαμάς, κάποιοι οπλισμένοι, ανακατεύονται με τα πλήθη, και προτρέπουν σε βία τους διαδηλωτές, ενώ οι ίδιοι προχωρούν σε επιθέσεις στα σύνορα πυροβολώντας εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και τοποθετώντας εκρηκτικά. Οι τρομοκράτες εκμεταλλεύονται κυνικά γυναίκες και παιδιά, στέλνοντάς τους εσκεμμένα στο συνοριακό φράκτη προκειμένου να τραυματιστούν και να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες για τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν στις ταραχές την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 10, ήταν αποδεδειγμένα τρομοκράτες της Χαμάς.

Η Χαμάς ξεκίνησε δεύτερο γύρο βίαιων ταραχών την Παρασκευή. Εχει ενθαρρύνει μάζες Παλαιστινίων να κατακλύσουν τα σύνορα. Στα δικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει κάνει έκκληση σε ακτιβιστές να κατασκευάσουν βόμβες μολότοφ και να συγκεντρώσουν λάστιχα για κάψιμο. Επίσης κάνει έκκληση στους ελεύθερους σκοπευτές της να πυροβολήσουν εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών.

Η Γάζα δεν βρίσκεται υπό κατοχή. Το Ισραήλ αποχώρησε τελείως από την Γάζα πριν 12 χρόνια και δεν έχει καμία παρουσία εκεί. Δεν υπάρχει πολιορκία της Γάζας. Δεκάδες τόνοι βασικών αγαθών εισέρχονται στη Γάζα καθημερινά. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Γάζας οφείλονται στο γεγονός ότι το καθεστώς της Χαμάς ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά του να καταστρέψει το Ισραήλ αντί να επενδύει στην ευημερία των πολιτών του. Η Χαμάς έχει ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην τελευταία εκτρατεία της σύγκρουσης και των ταραχών, κάτι που έχει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την οικονομία της Γάζας. Επιπρόσθετα, η Παλαιστινιακή Αρχή έχει επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στη Γάζα εδώ και έναν χρόνο, παρακρατώντας μισθούς και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση.

Η διεθνής Κοινότητα, και εκείνες οι χώρες που έχουν χαρακτηρίσει την Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, μεταξύ των οποίων και όλες οι χώρες της E.E, πρέπει να καταδικάσουν τις βίαιες επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών συνόρων και να ασκήσουν πιέσεις στη Χαμάς ώστε να σταματήσει να εκθέτει σε κίνδυνο τους πολίτες της.

Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να προφυλάξει τα σύνορά του με κάθε μέσο. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν πυροβολούν αδιακρίτως, αλλά προσπαθούν να στοχεύσουν μόνο τρομοκράτες και επικίνδυνους ταραξίες.

Μοναδικό συμφέρουν του Ισραήλ είναι η προσταστία των συνόρων και των πολιτών του, όχι να βλάψει αθώους, πόσο μάλλον γυναίκες και παιδιά. Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη μπροστά στον κίνδυνο παραβίασης των συνόρων της από εξαγριωμένο όχλο πόσο μάλλον ως μέρος μιας εκστρατείας που έχει ενορχηστρωθεί από τρομοκρατική οργάνωση.

Δείτε και τα υπόλοιπα Βίντεο
https://twitter.com/ShaiBenari/status/979747313697607680?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/ShaiBenari/status/982214124183498752?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Behind__News/status/982213378734153732?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Behind__News/status/981947194210181120?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/OrHeller/status/982214496876769282?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ