Πατριαρχεία

Μεγάλη Παρασκευή του τρόμου στο Κίεβο! Βαθαίνει η εκκλησιαστική κόντρα - Νέα φωτιά σε ναό

Του Άγγελου Ρούσσου

Πριν από ένα μήνα γράφαμε πως στην Ουκρανία αυξάνεται η βία όσο θολώνει η εκκλησιαστική διπλωματία και δυστυχώς χθες ανήμερα Μεγάλη Παρασκευής επιβεβαιωθήκαμε εκ νέου.

Κάποιοι δεν σεβάστηκαν ούτε το μέγα πένθος της πίστης μας και τυφλωμένοι από μίσος έβαλαν φωτιά στην εκκλησία προς τιμή της Ιεροσολυμίτισσας Παναγίας στο Κίεβο.

Ο ναός παραδόθηκε στις φλόγες μετά τα μεσάνυχτα γύρω στις 12:30 π.μ.

"Κάποιος έβαλε φωτιά στην εκκλησία, ευχαριστώ ειλικρινά τους πυροσβέστες της περιοχής Goloseyevsky. Κύριε, συγχωρέσε τους εμπρηστές, γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν!" δήλωσε στα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης ο Ντμίτρι Γκάρχουκ, πρωτοπρεσβύτερος της εκκλησίας,

Η φωτιά κατέστρεψε ένα εξωτερικό τοίχωμα της εκκλησίας.

Η αιτία της πυρκαγιάς ήταν ξεκάθαρα εμπρησμός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά ξεκίνησε από την πίσω πλευρά του ναού, όπου τα δομικά υλικά κάηκαν και κατόπιν η φωτιά εξαπλώθηκε στην πρόσοψη του κτιρίου.

Χάρη στην ταχύτητα της πυροσβεστικής του περιφερειακού κλάδου της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα.

Υπενθυμίζεται πως στις 3 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Lviv ριζοσπάστες πυρπόλησαν τον ναό του Αγίου Βλαδιμήρου της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το περιστατικό στη Lviv δεν είναι το μονάδικο ενάντια στους ναούς της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία. Στις 26 Φεβρουαρίου άγνωστοι λήστεψαν και βεβήλωσαν το ναό της Γέννησης της Θεοτόκου της Μονής Molchenskogo στο Πουτίβλ. Εκεί μάλiστα έσπασαν εικόνα, που υπήρξε δωρεά στο μοναστήρι σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον Θεό για τη θεραπεία παιδιού με καρκίνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...