Πολεμική αεροπορία

Λαός, Στρατός και Εκκλησία αποτίουν φόρο τιμής στο Ελληνα ήρωα: Γ. Μπαλταδώρος, Αθάνατος!

Τον ήρωα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο θυμήθηκαν στις εκκλησίες σήμερα Κυριακή αρκετοί Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε: «Ο Γιώργος Μπαλταδώρος αγαπούσε την πατρίδα και ήθελε ακόμη και να θυσιαστεί για το καλό της πατρίδας. Αυτός ο νέος χάρισε τη ζωή του στην Ελλάδα και στην πίστη μας. Ηταν υπόδειγμα ανθρώπου. Δεν περιμέναμε να δούμε κάτι τέτοιο στις ημέρες μας, σε μια περίοδο ειρήνης».

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Ήρωα σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο από τον Μητροπολίτη Μάνης. Μετά τη σχετική ομιλία του κ. Χρυσόστομου όλο το εκκλησίασμα με υψηλό το αίσθημα του πατριωτισμού έψαλε τον Εθνικό Ύμνο και φώναξε το ''Αθάνατος''.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος από την πλευρά του παρατήρησε ότι «κάποια στιγμή έρχονται οι συνθήκες, ακόμα και σε καιρούς ειρήνης, όπως αυτή που ζούμε, που μας κάνουν να στεκόμαστε με προβληματισμό απέναντι σε καίρια ερωτήματα, όπως τί σημαίνει πατρίδα, τί σημαίνει αγαπώ την πατρίδα μου, τί σημαίνει υπερασπίζομαι ιερά και όσια μπροστά στον κίνδυνο, πόση αξία έχει η ενότητα του λαού, γύρω από την πίστη; Είναι στιγμές που οι ήρωές μας, όπως πρόσφατα ο αδικοχαμένος πιλότος μας ενώνουν όλο το Έθνος και μας δείχνουν τον δρόμο για να τα καταφέρουμε, στηριζόμενοι στην κοινή πίστη και ελπίδα, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος, σήμερα, παραπαίει. Γι’ αυτό, σας καλώ να κρατήσετε την ενότητά μας και να γαλουχήσετε τα παιδιά σας με τα νάματα της Ορθόδοξης πίστης μας…».

O Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάνης παίρνοντας αφορμή από την παρουσία των εκπροσώπων του Στρατού Ξηράς στην Θεία Λειτουργία, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την λύπη του για τον άδικο χαμό του Ήρωα Σμηναγού της Π.Α. Γιώργου Μπαλταδώρου, τονίζοντας την θυσιαστική αγάπη που επιδεικνύουν όλοι, εξασφαλίζοντας με οποιοδήποτε κόστος όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την Ειρήνη της Πατρίδος μας, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε καταλλήλως προς όλους τους παρισταμένους, μεταφέροντας τον Αναστάσιμο Χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ