Ελληνοτουρκικά

«Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, ακόμα και αυτά που η Άγκυρα δεν έχει σκεφτεί»


Στρατιωτικές πηγές σχολιάζουν στο news.gr το δημοσίευμα της Yeni Safak - «Τα πλοία πλέουν πρωτίστως εξασφαλίζοντας την ασφάλειά τους. Τώρα αν δούμε κάτι…
 
Τα πλοία μας σε οποιοδήποτε ταξίδι πλέουν με ετοιμότητες που είναι συγκεκριμένες. Τα συστήματα ελέγχου, ασφαλείας και ετοιμότητας είναι πάντα σε λειτουργία. Πλέουμε πάντα και στον καιρό της ειρήνης έτοιμοι για πόλεμο. Το επίπεδο ετοιμότητας είναι πάντα στο 95%» δήλωσε μεταξύ άλλων στρατιωτική πηγή που σχολίασε μιλώντας στο news.gr, το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak που κάνει λόγο για βύθιση ελληνικού πλοίου.
 
Άλλος ανώτατος αξιωματικός που ρωτήθηκε σχετικά μας υπενθύμισε πως ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ που υπογράφει το άρθρο της Yeni Safak είναι γνωστός για τις υστερίες και τις θεωρίες συνωμοσίας που δημοσιεύει σε τακτική βάση.
 
«Είναι η ντουντούκα του Ερντογάν ο άνθρωπος αυτός που μιλάει και λέει 100 και από αυτά η Άγκυρα πάει για τα 10» μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
 
Αναλυτές στο Πεντάγωνο πάντως δεν έδειξαν σε καμιά περίπτωση να αιφνιδιάζονται από το τουρκικό δημοσίευμα καθώς όπως τονίστηκε στο news.gr αυτό είναι ένα από τα «ηπιότερα» σενάρια που εξετάζονται από την στρατιωτική ηγεσία στην Αθήνα.
 
Σενάρια που τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο τώρα που ενέσκηψε πιο δυνατά η Ελληνοτουρκική κόντρα, έχουν εμπλουτιστεί και με σενάρια αντιμετώπισης υβριδικών επιχειρήσεων, όπως αυτό που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας με την αποβίβαση μεγάλου αριθμού τούρκων πολιτών σε ελληνικό νησί που υπό την μορφή διαδήλωσης σε ελληνικό έδαφος προχωρούν σε κατάληψη ελληνικών υπηρεσιών.
 
«Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα ακόμα και αυτά που η Άγκυρα δεν έχει σκεφτεί» επισημάνθηκε από ανώτατη στρατιωτική πηγή που μίλησε σχετικά στο news.gr, που πρόσθεσε πως «αν δοκιμάσουν κάτι η απάντηση θα είναι άμεση και τέτοιου μεγέθους που θα τους δώσει να καταλάβουν ότι κακώς έμπλεξαν με εμάς».

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...