Κόσμος

Σάλπισμα επίθεσης με πύρινη ομιλία Ρ.Τ.Ερντογάν μέσα από Αγια Σοφιά - Στόχος του να σβήσει τον Κεμάλ Ατατούρκ με ότι αυτό σημαίνει...


Σάλπισμα επίθεσης με πύρινη ομιλία Ρ.Τ.Ερντογάν κατά κεμαλιστών, Kεμάλ Ατατούρκ, Δύσης, και γενικά όσων έχουν Βυζαντινή νοοτροπία. Στο στόχαστρο τέθηκε ο ιδρυτής της τουρκικής Δημοκρατίας Κεμάλ Αττατούρκ. Και μάλιστα μέσα από την Αγιά Σοφιά, όπου βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το ερώτημα όμως είναι πως θα τον "σβήσει" ή πως θα ξεπεράσει ή πως θα διορθώσει αυτά που θεωρεί ως "λάθη" του Ατατούρκ ο Ερντογάν . Αυτός είναι ο στόχος του. Ας μην κρυβόμαστε.

Η απάντηση είναι σύμφωνα με τον Ερντογάν: Μόνο με αύξηση της εδαφικής επικράτειας της Τουρκίας. Αυτό σκέφτεται ο Ρ.Τ.Ερντογάν και αυτό πράττει σε Συρία-Ιράκ και αυτό απαιτεί από την Ελλάδα με την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Ο Ερντογάν βρέθηκε στην Αγιά Σοφιά για να εγκαινιάσει έκθεση, στο πλαίσιο της Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ επανέλαβε ότι θεωρεί την Αγιά Σοφιά τζαμί. Τι κι αν από το 1935 έχει γίνει μουσείο. Τι κι αν αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Για τον Τούρκο πρόεδρο θα είναι πάντα τζαμί.

Η ομιλία του Ερντογάν έγινε μέσα στην Αγιά Σοφιά. Και ο ίδιος δήλωσε συγκινημένος που βρισκόταν σε έναν τέτοιο ιερό χώρο, όπως είπε.

Και δεν άργησαν οι κορώνες και οι επιθέσεις. Και αυτή τη φορά κατά της Δυσής. Και εμμέσως κατά του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ερντογάν: Έκαναν τα τζαμιά μας μουσεία και στάβλους

Κατέστρεψαν τον πολιτισμό μας, περισσότερο από το Βυζάντιο, εκείνοι που έχουν τη Βυζαντινή νοοτροπία, είπε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

Και δεν σταμάτησε εκεί.

Είχε και συνέχεια ο «πύρινος» λόγος του.

«Περισσότερο από τη Δύση (σ.σ. κατέστρεψαν τον πολιτισμό της Τουρκίας) οι άνθρωποι που έχουν δυτική νοοτροπία. Που μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε μουσεία. Όπως αυτός ο χώρος. Μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε στάβλους», είπε.

Επί της ουσίας, στο στόχαστρο του Ερντογάν μπήκαν οι Κεμαλιστές. Και ο ίδιος ο ιδρυτής της τουρκικής Δημοκρατίας.

Για τον Τούρκο πρόεδρο, η Αγιά Σοφιά δεν θα πάψει ποτέ να είναι τζαμί.

Το απέδειξε άλλωστε όταν κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού επέτρεψαν να γίνονται λειτουργίες και να μεταδίδονται κιόλας από την τουρκική κρατική τηλεόραση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...