Στρατός Ξηράς

Εκτακτη κατάσταση κρίσεως στις Ενοπλες Δυνάμεις: Κινητοποίηση εδώ και 24 ώρες σε ΠΝ-ΠΑ-Στρατό Ξηράς

Ολες οι δυνάμεις που κινητοποιούνται άμεσα σε έκτακτες καταστάσεις κρίσεως βρίσκονται σε φάση εγρήγορσης εδώ και 24 ώρες σε ΠΝ-ΠΑ-Στρατό Ξηράς.

Προσωπικό των ΕΔ έχει κινητοποιηθεί στον Στρατό Ξηράς, πλοία του ΠΝ είναι “εκεί που πρέπει” κι άλλα είναι έτοιμα να αποπλεύσουν “για όπου χρειαστεί” και στην ΠΑ ένας σημαντικός αριθμός αεροσκαφών είναι έτοιμα για απογείωση ανά πάσα ώρα και στιγμή του 24ωρου αποκαλύπτει το militaire.gr.

To ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ τα έχει γράψει εδώ και καιρό. Φαίνεται ότι η ώρα μηδέν έχει πλησιάσει.

Χτες, με νέα προκλητική Navtex απάντησε η Τουρκία στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταδικάσει την προκλητική συμπεριφορά της.

Εκτός των ανακοινώσεών της μέσω του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εξέδωσε και νέα προκλητική NAVTEX.

Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, εξέπεμψε οδηγία προς ναυτιλομένους με την οποία αποκλείει το Καστελόριζο για τη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης, στις 27 Μαρτίου και από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 4 το απόγευμα.

Κάποιες πληροφορίες για το σενάριο της άσκησης προβληματίζουν.

Αυτές οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα σενάρια προβλέπει πτώση αεροσκάφους στο έδαφος του νησιού!

Αν αυτό ισχύει, δείχνει πως οι Τούρκοι ίσως να προσπαθήσουν κάτι πολύ κοντά στο νησί.

Για το λόγο αυτό, την Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018, και με αφορμή το πλαίσιο της αλλαγής διοικήσεως της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ»), ο Αρχηγός, μαζί με Ομάδα Επιτελών του Γενικού Επιτελείου Στρατού, επισκέφθηκαν το σύμπλεγμα ΜΕΓΙΣΤΗΣ.

Εντύπωση προκαλεί ο νέος εξοπλισμός των φρουρών μας, οι διόπτρες νυκτερινής οράσεως όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες....

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της πίεσης που ασκεί η Τουρκία, με προηγούμενη NAVTEX, έχει δεσμεύσει έως τις 30 Απριλίου την περιοχή μεταξύ Σκύρου, Ψαρών και Εύβοιας για άσκηση με πραγματικά πυρά

H περιοχή έχει δεσμευτεί για το διάστημα 7, 8, 25-27, 28, 29 Μαρτίου και για τις 2, 3, 4, 5, 6-10, 24-26 και 30 Απριλίου.

H νέα αυτή NAVTEX παραβιάζει το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ για αποφυγή πραγματοποίησης ασκήσεων σε εθνικές και θρησκευτικές εορτές, καθώς η εν λόγω δέσμευση της περιοχής καλύπτει τόσο την 25η Μαρτίου όσο και το Πάσχα.

TURNHOS N/W : 0420/18

MEDITERRANEAN SEA

SEARCH AND RESCUE (SAR) EXERCISE, ON 27 MAR 18 FROM 1000Z TO 1400Z OUT OF FOREIGN TERRITORIAL WATERS IN AREA BOUNDED BY;

36 21.44 N - 029 08.88 E
35 39.64 N - 029 08.88 E
35 39.64 N - 029 59.60 E
36 12.92 N - 029 59.60 E

CAUTION ADVISED.

Εμπρηστική δήλωση Κιλιντζάρογλου: Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία 

Σε μία πρωτοφανή, όσο και προκλητική δήλωση προχώρησε ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου.

Συγκεκριμένα ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατά τη συνάντηση που είχε με Ευρωπαίους πρέσβεις φέρεται να είπε ότι δεν επιθυμεί ένταση στο Αιγαίο και τόνισε:

«Υποστηρίζουμε πάντα μία λύση μέσω διαλόγου. Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατιωτικοποίηση τους δεν είναι σωστή».

Είτε Κεμαλιστές, είτε ισλαμιστές του Ερντογάν, οι Τούρκοι θέλουν νησιά και βραχονησίδες μας.

Την απάντηση θα την πάρουν.

Δείτε το βίντεο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...