Κόσμος

Τρελάθηκε εντελώς ο Ερντογάν: Eτοιμάζει θερμοβαρικές βόμβες κατά της Ελλάδος - Θέλει να αποκτήσει το ισχυρότερο μη πυρηνικό υπερόπλο!

Tρελάθηκε ο «σουλτάνος» και θέλει να αποκτήσει το ισχυρότερο μη πυρηνικό υπερόπλο στον κόσμο, επιδιώκοντας να μετατραπεί σε Κιμ Γιονγ Ουν της γειτονιάς μας!

Aκόμη πιο άσχημα είναι τα νέα για την Ελλάδα καθώς η Τουρκία φαίνεται να διαθέτει τεχνολογία για την κατασκευή θερμοβαρικής βόμβας χρησιμοποιώντας ως πλατφόρμα μια απλή κοινής χρήσης βόμβα Μk-82.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί κάτω από άκρα μυστικότητα να αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου και των Βαλκανίων και το τελευταίο παρανοϊκή σχέδιό του είναι η ένταξη της θερμοβαρικής βόμβας στο τουρκικό οπλοστάσιο.

Πρόκειται για το πιο φονικό συμβατικό όπλο παγκοσμίως, για μια βόμβα – εξολοθρευτή, η οποία ρίχνεται από αεροπλάνο και μπορεί να εξαϋλώσει τα πάντα σε ακτίνα μεγαλύτερη των 300 μέτρων.

Μέσα στον πολεμικό οργασμό της τουρκικής πολεμικής μηχανής στην Συρία οι ΤΕΔ «βογγάνε» ειδικά πέριξ της πόλης Αφρίν και ενόψει της τελικής μάχης για την κατάληψη της , «γεννιούνται» νέες απαιτήσεις για την μαζικότερη εξουδετέρωση των κουρδικών δυνάμεων  .

Η γνωστή τουρκική «DARPA», το ινστιτούτο σχεδιασμού και κατασκευής προηγμένων οπλικών συστημάτων TUBITAK SAGE, κατασκευάζει  θερμοβαρικές βόμβες για χρήση εναντίον.... των κουρδικών  οργανώσεων PYG και ΡΚΚ. Ετσι λένε επίσημα οι Τούρκοι.

Σκοπός η μαζικότερη εξουδετέρωση Κούρδων ανταρτών που κρύβονται μέσα σε σπήλαια και ειδικά διαμορφωμένες σήραγγες.

Η νέα βόμβα όμως έχει κυρίως χρήση κατά ισχυρά ενισχυμένων στόχων όπως SHELTER (υπόστεγα) αεροσκαφών, οχυρών, αποθηκών και γενικά υπόγειων στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Αυτό όμως αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα και μια πιθανή πολεμική σύρραξη των δύο χωρών .

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι στην τουρκική επιχείρηση «Κλαδί Ελαίας» χρησιμοποιούνται ήδη παρόμοια πυρομαχικά μικρότερης εκρηκτικής ισχύος όμως κατά σηράγγων και οχυρωμένων χώρων όπως το  πυρομαχικό εναέριας διάρρηξης ΑΤΟΜ των 35×225 χλστ που αναπτύχθηκε από την τουρκική εταιρεία.

Το τουρκικό πυρομαχικό έχει βάρος 1.750 γρ, και μπορεί να αναχαιτίσει στόχους σε απόσταση μέχρι και 4 χλμ.

Το ινστιτούτο TUBITAK SAGE έχει ως κύριο στόχο την δημιουργία  θερμοβαρικών βομβών (Volkan) και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το όλο πρόγραμμα σύμφωνα με τον  Υφυπουργό Άμυνας και αμυντικής βιομηχανίας   Ε & Α.

Στην πρώτη φάση του έργου το ινστιτούτου επικεντρώθηκε στην αποτελεσματική καταστροφή «κλειστών χώρων», στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αναγκών όπως σπηλιές, αποθήκες , υπόστεγα .

Ενώ το έργο θα επιτρέψει την ανάπτυξη και άλλων εκρηκτικών ακόμα μεγαλύτερης ισχύος με πολύ χαμηλότερο κόστος, εξαλείφοντας την εξωτερική εξάρτηση σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με την ξένη βιβλιογραφία, η  θερμοβαρική βόμβα (fuel-air-bomb), λειτουργεί με εκρηκτικό μείγμα, για παράδειγμα, στη βάση των πτητικών υδρογονανθράκων.

Με την έκρηξη πάνω από το στόχο, το μείγμα απελευθερώνεται και αναμιγνύεται με το ατμοσφαιρικό οξυγόνο για να σχηματίσει ένα ισχυρό εκρηκτικό σύννεφο, που εκρήγνυται μετά από 100-140 ms, μετά την απελευθέρωση του.

Με μια τέτοια έκρηξη, δημιουργεί ένα ωστικό κύμα με υπερηχητικές ταχύτητες, έως 3 km/sec. Αναπτύσσεται επιπλέον πίεση, η οποία μπορεί να φθάσει τα 30 kg/cm2. Παράλληλα πίσω από το ωστικό κυμα, δημιουργείται ένα υψηλό κενό, το οποίο όπως μια ηλεκτρική σκούπα, αναρροφά τον αέρα και τα στερεά σωματίδια.

Η καταστροφική δυνατότητα του μείγματος καυσίμου-αέρα στα εμπόδια είναι πολύ χαμηλή. Αλλά είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα πιο καταστροφικό όπλο για τον άνθρωπο. Με την έκρηξη του, όσοι δεν χάνουν τη ζωή τους από τη φωτιά, σκοτώνονται από την έκθεσή τους στο πανίσχυρο ωστικό κύμα και το κενό.

Επί της ουσίας καθώς οι θερμοβαρικές βόμβες εκρήγνυνται, ανατινάζουν τον αέρα με ιδιαίτερα φονικά αποτελέσματα αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο Ερντογάν ...επιζητά αυτοκρατορία...μόνο που οι αυτοκρατορίες "πέθαναν" και τώρα ετοιμάζονται άλλα μεγαλόπνοα σχέδια της νέας τάξης κατά της Ρωσίας και ειδικά αυτής.

Το τι θα γίνει στο τέλος όμως για τους νεο-οθωμανούς είναι γνωστό μιας και αυτοί  πρόκειται να δώσουν λόγο για  όλα τα επαίσχυντα εγκλήματα τους κατά της ανθρωπότητας , με δεκάδες  γενοκτονίες, αρμενική ,  Ποντίων και λοιπών Ελλήνων της Μικράς Ασίας , των Κούρδων, των Ασσυρίων κτλπ.

https://youtu.be/1ktmciRyyDk?t=2

https://youtu.be/8wvtRbCV-6w

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ