Κόσμος

Τα αραβικά κανάλια κόβουν τα τουρκικά σίριαλ – Την αρχή έκανε το MBC με έξι σίριαλ – Στην Ελλάδα ακόμα βλέπουμε τούρκικα!

Το παναραβικό τηλεοπτικό δίκτυο MBC (Middle East Broadcasting Corporation), με έδρα το Ντουμπάι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διακόπτει τη μετάδοση όλων των τουρκικών σίριαλ που έπαιζαν στα κανάλια του.

Το MBC επιβεβαίωσε επίσημα στο The National, μια αγγλόγλωσση ιστοσελίδα με έδρα στο Άμπου Ντάμπι, ότι το δίκτυο προχώρησε στην παύση της μετάδοσης όλων των τουρκικών προγραμμάτων και σίριαλ από τα κανάλια του μέχρι νεωτέρας.

«Υπάρχει μια απόφαση που αφορά πολλά ΜΜΕ σε αρκετές αραβικές χώρες, ότι οι τουρκικές δραματικές σειρές πρέπει να φύγουν από τον [τηλεοπτικό] αέρα, αυτή αφορά και το MBC. Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ από τη 01.00 π.μ., ώρα Σαουδικής Αραβίας, στις 2 Μαρτίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του MBC Μαζέν Χαγιέκ.

Ο κ. Μαγιέκ πρόσθεσε ότι η απόφαση αφορά έξι τουρκικές τηλεοπτικές παραγωγές, όπως τις δραματικές σειρές «İçerde» και «Vatanım Sensin». Ο ίδιος σχολίασε σκωπτικά ότι είναι μια καλή ευκαιρία να παραχθούν αραβικά σίριαλ καλύτερης ποιότητας.

Η απόφαση να κοπούν τα τουρκικά σίριαλ σταδιακά από όλα τα αραβικά κανάλια έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Άγκυρα.

Τουρκικοί κυβερνητικοί κύκλοι διαδίδουν ότι η απόφαση των Αράβων αποσκοπεί στο να αναχαιτιστεί η τουρκική «ήπια δύναμη» που καλλιεργείται μέσω αυτών των σίριαλ στους αραβικούς πληθυσμούς.

Οι κυβερνήσεις των αραβικών χωρών αισθάνονται να απειλούνται από τον ερντογανικό νεο-οθωμανισμό και αρχίζουν να κόβουν μαχαίρι όλες τις σχέσεις τους με το επικίνδυνο και αναθεωρητικό ισλαμιστικό τουρκικό καθεστώς, που συνδέεται και με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Οι Άραβες ορθά έκριναν ότι τα τουρκικά σίριαλ είναι όργανα προπαγάνδας του τουρκισμού και του νεο-οθωμανισμού.

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα, ορισμένα δίχως εθνικά αντανακλαστικά ελληνικά κανάλια, συνεχίζουν να εκπέμπουν τουρκικά σίριαλ.

Η εγχώρια παρασιτική ολιγαρχία επιβεβαιώνει διαρκώς και δίχως ελαφρυντικά το πόσο επικίνδυνη είναι για τα εθνικά συμφέροντα και για την ασφάλεια της χώρας μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...