Κόσμος

Οι ιταλικές εκλογές φέρνουν αναταράξεις στις αγορές

Αναταράξεις στο χρηματιστήριο της Ιταλίας αλλά και αύξηση στο δεκαετές ομόλογο φέρνει το εκλογικό αποτέλεσμα όπου κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την κοινοβουλευτική  πλειοψηφία.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κατέγραψε σήμερα άνοδο κατά 9 μονάδες βάσης, μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.

«Βουτιά» κάνει ο ιταλικός δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο, ακολουθώντας την πολιτική αβεβαιότητα των χθεσινών εκλογών στη χώρα, ο οποίος έφτασε να υποχωρεί και  2%.

Χαμηλότερα κινούνται σήμερα και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η στροφή των Ιταλών ψηφοφόρων προς αντισυστημικά και ακροδεξιά κόμματα, με ποσοστά ρεκόρ και το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, αφού κανένα δεν κερδίζει αυτονομία, ασκεί πιέσεις στις αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,2%, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει αρνητική κίνηση 0,3%, στη Μαδρίτη ο IBEX επίσης, ο FTSE στο Λονδίνο σχεδόν αμετάβλητος, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,6%.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...