Ελληνοτουρκικά

Νέες συγκλονιστικές πληροφορίες: Ετσι έγινε η ενέδρα και η απαγωγή - Τα κινητά μπορούν να γίνουν «βόμβες»


Εισβολή σε ελληνικό έδαφος, ενέδρα και κανονική απαγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών από τουρκικές ειδικές δυνάμεις το πρωί της Πέμπτης ώρα 10.30. Αυτή είναι η αλήθεια και τα όσα έρχονται στη δημοσιότητα είναι ανατριχιαστικά και εξηγούν και τα «κενά» και τις παλλινωδίες Κυβέρνησης και Υπουργείου Άμυνας -Εξωτερικών.

Οσα έρχονται πλέον στο φως της δημοσιότητας αυτό καταμαρτυρούν. Το ΥΠΑΜ, το ΥΠΕΞ κρατάει χαμηλούς τόνους. Πολλοί θα πουν ότι έτσι πρέπει. Λάθος, οι Τούρκοι πήραν και παίρνουν αυτό που θέλουν πλέον.

Δημοσιογράφοι, πρώην στρατιωτικοί, ψελλίζουν πλέον την αλήθεια. Αυτά που γράφαμε και γράφουμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ καθημερινά πλέον μας επιβεβαιώνουν δυστυχώς.

Εδώ και η εφημερίδα τα ΝΕΑ λένε πλέον την αλήθεια. Σίγουρα πρόκειται για ένα μέσο, ας το πούμε συστημικό, αλλά πως να κρύψεις την αλήθεια;

Δείτε το πρωτοσέλιδό τους:

Δεν “βγαίνει” το σενάριο που έχει στηθεί στην υπόθεση της αιχμαλωσίας των δυο Ελλήνων. Έχοντας περάσει από τη θέση του Σωματάρχη στην περιοχή του Έβρου ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης γνωρίζει καλά ότι σε καμία περίπτωση ακόμη και αν οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν περάσει για κάποια μέτρα τα σύνορα δεν θα μπορούσαν να πέσουν αιχμάλωτοι στα χέρια των Τούρκων από ένα περίπολο της τάξης των 2 ή και των 3 ανδρών. Η εκτίμηση του στρατηγού είναι πως η Άγκυρα είχε στήσει με ειδικές δυνάμεις ένα σκηνικό για να αιχμαλωτίσει Έλληνες.

Η εμπειρία του Μανούσου Παραγιουδάκη λέει ότι εκείνοι που αιχμαλώτισαν τον ανθυπολοχαγό και τον λοχία δεν ήταν κάποιοι απλοί στρατιώτες και σε καμία περίπτωση δεν ήταν η τουρκική περίπολος αντίστοιχη της ελληνικής.

Με άλλα λόγια ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ λέει ότι οι δυο Έλληνες έπεσαν πάνω σε ειδικά εκπαιδευμένη δύναμη η οποία είχε ειδικές εντολές και ανάλογη εκπαίδευση για να τους αιχμαλωτίσει.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=dpdNYYZiUpQ

Όπως είπε ο στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης επίσης στο πρώτο θέμα, είναι αδύνατον να συνελήφθησαν από αντίστοιχους Τούρκους στρατιωτικούς

https://www.mixcloud.com/widget/iframe/?light=1&feed=%2Fthemaradio%2F%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%83-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%B5%CE%B5%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B7-%CF%87%CE%B9%CF%89%2F

Το ΓΕΣ ανακοίνωσε το συμβάν την Παρασκευή το πρωί … Γιατί μετά από 24 ώρες;

Το ΓΕΣ υιοθέτησε στην ανακοίνωσή του την εκδοχή που λέει πως οι στρατιωτικοί μας ήταν αυτοί που παραβίασαν το τουρκικό έδαφος. Γιατί συνέβη αυτό;

Να θυμίσουμε ότι το περιστατικό έγινε “μέρα, μεσημέρι”.

Η αιχμαλώτιση έγινε στην περιοχή του Κάραγατς. Στην περιοχή υπάρχει συγκεκριμένο μονοπάτι, ενώ για σημαντικό μέρος της συνοριακής περιοχής, υπάρχει συρματόπλεγμα που χωρίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Εν ολίγοις, είναι απλώς αδύνατο να χάσει κανείς τον προσανατολισμό του, ιδιαίτερα εάν είναι εκπαιδευμένος στις συνθήκες της περιοχής.

Υπάρχει πλέγμα 12 χλμ και μετά το ποτάμι . Εκεί που τελειώνει το πλέγμα υπάρχει ένα σημείο όπου μπορούν να περάσουν «άβρεχτοι» αλλά εκεί πάντα υπάρχει σταθερό μπλοκ. Σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να κολυμπήσουν ή να περάσουν μέσα από το φράκτη (έχει πόρτες κάθε 200 μέτρα)

Απίθανο να χάθηκαν οι Έλληνες Στρατιωτικοί στο μονοπάτι των Καστανιών του Έβρου υποστηρίζουν και οι συνάδελφοι τους αλλά και κάτοικοι της Ορεστιάδας απο όπου και κατάγεται ο Λοχίας ΕΠΟΠ. Ο ένας εκ των δυο είναι “ντόπιος”,κατάγεται από την Ορεστιάδα, και είναι αναμενόμενο να γνωρίζει τα κατατόπια.

Ταυτόχρονα, ο Μάνος Καραγιάννης, καθηγητής Αμυντικών Σπουδών του King’s College London, στην εκπομπή Mea Culpa και στον ΘΕΜΑ104.6 αποκαλύπτει και δίνει συνέχεια με νέα συγκλονιστικά ντοκουμέντα.

Τα στοιχεία τα διαβάσαμε στο meaculpa.gr, του καλού συνάδελφου Κ. Μπογδάνου. Σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα.

Προσοχή: Το ίδιο το στράτευμα ανακοινώνει ότι «φέρονται» να βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος. Ακόμα και ο ΑΝΥΕΘΑ Κουβέλης το ίδιο ρήμα χρησιμοποιεί στην ΕΡΤ. Ο ΥΕΘΑ Καμμένος, πάλι, φανερά αμήχανος, λέει «λίγα μέτρα εντός του τουρκικού εδάφους» (που στη διπλωματική γλώσσα μεταφράζεται «δεν πέρασαν απέναντι»). Οι ίδιοι οι Τούρκοι αργούν το επίσημο πόρισμα και διαρρέουν όψιμα ότι οι δύο ήταν 240 μέτρα εντός εδάφους τους - υπάρχει σκοπιμότητα. Τα ΝΕΑ στέλνουν τον Δημήτρη Μανιάτη στον Έβρο και βγαίνουν με πρωτοσέλιδο που δεν λέει τίποτε άλλο από την αλήθεια: «Όλοι εδώ πάνω μιλάνε για ενέδρα».

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan καταθέτει: «Δεν συναντήσαμε κανένα σημάδι που να ανήκει στην τουρκική πλευρά» - εκεί είναι βαμμένα μέχρι και τα δέντρα. Όλες οι στρατιωτικές πηγές που μιλούν ελεύθερα και off the record λένε στην ουσία ότι οι δύο απήχθησαν. Είναι σε θέση να γνωρίζουν. Πρώτο το meaculpa μίλησε για το στρατιωτικό κινητό του οποίου το στίγμα καταγράφεται. Υπάρχει τρόπος να μάθουμε ακριβώς τι έγινε. Δεν θέλουμε, όμως, ή δεν μας επιτρέπεται. Γιατί δεν έχει δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση τα στίγματα που έχει στη διάθεσή του το ΓΕΣ, ώστε να μην υπάρχει, εν τέλει, καμιά αμφισβήτηση;

Το "περίπολο" γυρίζει μπούμερανγκ - τα κινητά μπορούν να γίνουν "βόμβες" Στρατιωτικές και οικογενειακές πήγες είναι δεμένες χειροπόδαρα. Το στράτευμα έχει βρεθεί σε μια θέση που όμοιας δυσκολίας είχε χρόνια να ζήσει. Οι οικογένειες, από την πλευρά τους, αντιμετωπίζουν επίσης φρικτή πίεση.

Επιτηρούμενοι από αξιωματικούς και ανθρώπους του ΥΠΕΣ διαρκώς, αλλά έχοντας μιλήσει και με τα παιδιά τους, πώς να τολμήσουν οι γονείς των δυο ηρώων - διότι αυτό είναι οι Μητρετώδης και Κούκλατζης, ήρωες που επωμίζονται το εθνικό μας άγος - να κάνουν οτιδήποτε, το παραμικρό, που θα έρθει σε αντίθεση με τις επίσημες οδηγίες που έχουν λάβει, ειδικά τη στιγμή που τα παιδιά τους είναι φυλακισμένα στην Τουρκία και η ελληνική πλευρά έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην Αμερικανική Πρεσβεία;

Οι Τούρκοι δημοσίευσαν δυο πρώτες μαρτυρίες, αλλά οι καταθέσεις ήρθαν έτοιμες δια του κομβικού διαύλου της Ελληνίδας Προξένου, ενώ ο στρατιωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας κρατήθηκε εκτός διαδικασίας. Αυτές, που αποτελούν και προϊόν ενός κυβερνητικού crisis management το οποίο ανέντιμα «έκρυψε» μια μέρα εξελίξεων από τον ελληνικό λαό, είναι τελικά που «καίνε» την υπόθεση των δύο στρατιωτικών. Ό,τι χρειάζονται οι Τούρκοι είναι εκεί μέσα. Το πράγμα είναι ενέδρα σε πολλαπλά επίπεδα.

Επί τουλάχιστον δύο εβδομάδες κλιμάκωναν την κινητικότητα των συνοριοφυλάκων τους οι γείτονες. Τώρα δύο άνδρες του ΕΣ είναι σε τουρκικά χέρια. Βλέποντας πως δεν υπάρχει καμιά ελληνική αντίδραση στην κράτησης και παραπομπής τους, αλλά κυρίως εκμεταλλευόμενοι τη ΓΕΛΟΙΑ δικαιολογία που επικαλέστηκε από την πρώτη στιγμή η ελληνική πλευρά σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο, ότι δηλαδή δύο στελέχη του Μηχανικού είχαν σταλεί για περίπολο που κυνηγούσε λαθρομετανάστες (από τα ούρα, εν είναι να πιστέψουμε αυτά που μας ζητούν να διαβάσουμε Έλληνες και Τούρκοι!), οι απέναντι αναμένεται να τραβήξουν το πράγμα στα άκρα. Γιατί μπορούν.

Ήδη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα κινητά βρίσκονται στα εργαστήρια του εγκληματολογικού της τουρκικής αστυνομίας στην Άγκυρα, εκεί όπου ο Ερντογάν έχει τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, απ’όπου μπορούν να βγουν «αγνώριστα» και να στοιχειοθετήσουν κάθε δυνατή κατηγορία.

Τι θα συμβεί εφεξής στους δύο άνδρες που συνελήφθησαν φέροντας το εθνόσημο και τώρα κρατούνται σε τουρκικές φυλακές χτισμένες κατά το γερμανικό πρότυπο υψίστης ασφαλείας; Τι σχεδιασμός υπάρχει γύρω από τις ενδεχόμενες επιλογές της απέναντι πλευράς; Αν όλο αυτό δεν είναι κάποιου είδους σατανικό «καζάν-καζάν» τέχνασμα, μακάρι να λήξει το συντομότερο και με τον αισιότερο τρόπο χωρίς να τραυματιστεί άλλο η αξιοπρέπεια κράτους και έθνους.

Μέχρι τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ζούμε την «αληθοφανή άρνηση» αυτού του υβριδικού πολέμου συλλέγοντας στοιχεία και περιμένοντας την κατάλληλη ώρα – που μπορεί να κάνει τη Novartis να μοιάζει παιδικό παιχνίδι. Η τωρινή αυτοσυγκράτηση έχει εθνικό παρονομαστή και χρονικό όριο, καθώς οι ευθύνες διαχείρισης αυτής της κρίσης δεν παραγράφονται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ