Κόσμος

Μαζικές απελάσεις στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας: Πυροβολούν αμάχους για να μην μπουν στη χώρα

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2017, συλλαμβάνουν καθημερινά εκατοντάδες και πολλές φορές χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν άσυλο στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Οι φρουροί στα σύνορα της Τουρκίας,έχουν πυροβολήσει πολλά άτομα που ζητούν άσυλο και προσπαθώντας να εισέλθουν στην Τουρκία, μέσα από δρόμους που χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί να τραυματίζονται σοβαρά και άλλοι να σκοτώνονται.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η συμμαχία του ρωσικού και του συριακού στρατού, τον Δεκέμβριο, έκανε επιθέσεις κατά των αντικυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη Idlib της Συρίας με αποτέλεσμα να εκτοπίσει 400.000 πολίτες. Στις 26 Μαρτίου του 2018, στην Βουλγαρία η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπάθησε να πιέσει την Τουρκία να επιτρέψει στον άμαχο πληθυσμό της Συρίας να απομακρυνθεί από τον κίνδυνο και να αναζητήσει καταφύγιο στην Τουρκία.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μίλησαν στο τηλέφωνο με 21 Σύριους που είχαν αποτύχει πολλές φορές να περάσουν στην Τουρκία με τη βοήθεια λαθρεμπόρων. Οι 18 από αυτούς αποκάλυψαν πως οι εντατικοποιημένες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας και της Συρίας στο Deir al-Zour και στο Idlib, ήταν πολύ συχνές.

Οι ερωτηθέντες περιέγραψαν 137 περιστατικά από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές Μαρτίου, που οι Τουρκικές αρχές τους εμπόδισαν να εισέλθουν στην Τουρκία, μόλις είχαν περάσει τα σύνορα. Το δυναμικό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μίλησε για άλλους 35 Σύριους που είχαν εγκλωβιστεί στο Idlib και δεν μπορούσαν να διαφύγουν επειδή φοβόντουσαν μην τους πυροβολήσουν οι φρουροί.

Ακόμα εννιά άτομα περιέγραψαν δέκα περιστατικά, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τις αρχές Μαρτίου, όπου οι συνοριοφύλακες της Τουρκίας πυροβόλησαν αυτούς και άλλους πολλούς για να μην καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν 14 άτομα, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά. Επιπλέον 18 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Επίσης, οι άμαχοι του Idlib, είχαν αιχμαλωτιστεί μετά τις μάχες που έγιναν μεταξύ των Κουρδικών και των Τουρκικών δυνάμεων, κατά την επίθεση των Τούρκων στην κουρδική πόλη της Αφρίν στη Συρία, που βρίσκεται βόρεια του Idlib.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες, σύμφωνα με τηνεπιτροπή μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών. Αναφέρει επίσης πως η Τουρκία αξίζει συγχαρητήρια για την στήριξη και την γενναιοδωρία της και έχει το δικαίωμα να ασφαλίσει τα σύνορά της με την Συρία.

Η Τουρκία παρά τα θλιβερά αυτά γεγονότα, επιμένει πως σέβεται τις αρχές της επαναπροώθησης των προσφύγων.

Η Τουρκία, από τα μέσα του 2015, αρνείται να επιτρέψει στον άμαχο πληθυσμό της Συρίας που προσπαθεί να βρει καταφύγιο, να περάσει τα σύνορα με νόμιμο τρόπο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πάρει δραστικότερα μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, αντί να προσπαθεί να συνεργαστεί με την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...