Εθνικά θέματα

Καμμένος: Ιστορικό βήμα η απόφαση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ

"Θεωρώ ιστορικό βήμα τη χθεσινή αποφαση της συνόδου κορυφής ΕΕ." δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπρου υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη.

Ειδικότερα ο κ. Καμμένος είπε οτι "η Ελλάδα και η Κύπρος σέβονται τις διεθνείς συνθήγκες. Και η δύναμη μας είναι να τηρούμε αυτόν τον πυλώνα σταθερότητας" προσθέτοντας οτι "Θα ήθελα να κάνω μια διάκριση μετά. Δεν θα πρέπει να περιοριζόμαστε στην Τουρκία και στις ξεπερασμένες πρακτικές των εκβιασμών που εσχάτως περιλαμβάνουν και την ομηρία. Οι λογικές αυτές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πισω",είπε.

"Η λύση σε όλα αυτά" είπε ο ΥΕΘΑ  ειναι "η συνεργασία" και τόνισε οτι "Θεωρώ ιστορικό βήμα τη χθεσινή αποφαση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ. Αυτο που έχει μεγαλύτερη σημασία ειναι για την έκδοση των ομήρων. Θέλω να γνωρίζεται οτι όλος ο ελληνισμός οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα βρίσκονται διπλα στην Κύπρο. Όπως και δίπλα στην Κύπρο βρίσκεται ολη η διεθνής κοινότητα".

Τέλός ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά οτι "Πρέπει να υπενθυμίζουμε οτι το '74 είχαμε εισβολή και κατοχή. Και λύση του Κυπριακού σημαίνει επιστροφή των προσφυγών στα σπίτια τους οχι μέσα απο διάφορα σχέδια ΑΝΑΝ. Εύχομαι η υπέρμαχος στρατηγός να είναι κοντά σας".

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης. Το Σάββατο 24 Μαρτίου, ο κ. Αγγελίδης αναμένεται να ξεναγηθεί στο Πολεμικό Μουσείο. Την 25η Μαρτίου, ημέρα της Εθνικής Επετείου, θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...