Κόσμος

Η γυναίκα που με το ταλέντο της έχει βοηθήσει στην εξιχνίαση πάνω από 1.000 εγκλημάτων

Εκεί που η τεχνολογία και οι κάμερες ασφαλείας αποτυγχάνουν, υπάρχει μια τέχνη που αποδεικνύεται διαχρονικά χρήσιμη για την εξιχνίαση ακόμη και των πιο περίπλοκων και ειδεχθών εγκλημάτων.

Η Λόις Γκίμπσον είναι σκιτσογράφος της αστυνομίας. Κάθεται μαζί με αυτόπτες μάρτυρες εγκλημάτων ή και θύματα, προκειμένου να σχεδιάσει τον δράστη και να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνές της.

Η Γκίμπσον κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως η σκιτσογράφος που έχει βοηθήσει στην εξιχνίαση των περισσότερων εγκλημάτων. Συγκεκριμένα, το ταλέντο της είχε ως αποτέλεσμα να βοηθήσει στην εξιχνίαση περισσότερων από 1.000 εγκλημάτων.

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για έναν εξαιρετικά περιορισμένο τομέα, καθώς μόλις 89 καλλιτέχνες έχουν εγγραφεί στη Διεθνή Ένωση Ταυτοποίησης. Τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα δεν μπορούν να διαθέσουν τους πόρους για να απασχολούν μόνιμα τους καλλιτέχνες αυτούς, οπότε στηρίζονται σε μερικής απασχόλησης ή freelance καλλιτέχνες.

Η άλλη εναλλακτική είναι αστυνομικοί που εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό που περιέχει έναν κατάλογο χαρακτηριστικών προσώπου από όπου ένας μάρτυρας μπορεί να επιλέξει.

070731041383

«Ένας μάρτυρας μπορεί να δει κάτι αλλά δεν θα στο εξηγήσει απαραίτητα έτσι ώστε να το καταλάβεις. Πρέπει να το βγάλεις από εκείνον. Το να κάθεσαι κάτω με ένα πρόγραμμα, δεν είμαι τόσο σίγουρος. Διότι έχει να κάνει και με την αλληλεπίδραση με τον μάρτυρα», τονίζει στο BBC ο αστυνομικός Μάικλ Μίλερ του αστυνομικού τμήματος του Χιούστον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...