Κόσμος

Το ρωσικό αποβατικό πλοίο «Andreevsky» διασχίζει τον Βόσπορο και πάει Συρία - Μυστηριώδη προβλήματα στα GPS των αεροπλάνων στο FIR Λευκωσίας

ΟΙ ΗΠΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ 25 ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ  

Το μεγάλο αποβατικό ρωσικό πλοίο «Andreevsky» με πλευρικό αριθμό PM 56  εξήλθε του Βοσπόρου και κινείται στο Αιγαίο πέλαγος , διερχόμενο από τη θάλασσα του Μαρμαρά στις 08.30 πμ. αναφέρει ο τουρκικός τύπος .

Διαπιστώθηκε ότι ήταν κατάφορτο με Ρώσους κομάντος που βρισκόταν στο κατάστρωμα του πλοίου ενώ εντοπίστηκαν και μεγάλα κιβώτια με πολεμικό υλικό πάσης φύσεως και πιθανόν πυραύλους .

Η αποστολή του ρωσικού αποβατικού  τεκμηριώνει όμως με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η κατάσταση έξω από τις συριακές ακτές ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία με διακύβευμα την Συρία ευρίσκονται σε πολύ οριακό σημείο .

Ο Πούτιν, όπως όλα δείχνουν, «ξαναγεμίζει» το συριακό έδαφος με Ρώσους πεζοναύτες , ειδικές δυνάμεις και πάσης φύσεως πολεμικό υλικό ενόψει ….πιθανόν λέμε πολεμικών επιχειρήσεων στο έδαφος .

https://youtu.be/-SEFlgBYcf0

Δραματικές συνομιλίες είχαμε πριν δύο ημέρες σε επίπεδο Α/ΓΕΕΘΑ Ρωσίας-ΗΠΑ να  λαμβάνουν χώρα , με τον Ρώσο Αρχηγό ΕΔ, Β.Γκερασίμοφ, να απειλεί να εξουδετερώσει τα αμερικανικά πλοία αν ανοίξουν πυρ εναντίον δυνάμεων της Συρίας και της Ρωσίας. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ ενημέρωσαν πως θα χτυπήσουν τις επόμενες 48 ώρες.

Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν λάβει εντολές να αποχωρήσουν από την Δαμασκό.

Πάντως ο Β.Γκερασίμοφ τόνισε προχτές πως η Μόσχα έχει δεσμευτεί να απαντήσει αν οι ζωές των Ρώσων στρατιωτών τεθούν σε κίνδυνο.

Η Μόσχα φαίνεται να παίζει όλα για όλα στηρίζοντας το καθεστώς του Άσαντ ενώ οι ΗΠΑ θέλουν να εκδιώξουν και ταυτόχρονα να εξουδετερώσουν το καθεστώς για να τοποθετήσουν δικούς τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τη στρατιωτική τους συγκέντρωση στη Συρία. Η τοπική  διαδικτυακή  πύλη ειδήσεων Euphrates Post δημοσίευσε  βίντεο που δείχνουν  δύο αμερικανικά ελικόπτερα να  μεταφέρουν υλικά και δυνάμεις , εδραιώνοντας την αμερικανική παρουσία σε μια περιοχή πλούσια σε πετρέλαιο όπως την  επαρχία Deir ez-Zor.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ ,  κατασκευάζεται μια νέα βάση του συνασπισμού των ΗΠΑ στην περιοχή ανατολικά της πόλης Mejadin, κοντά στο al-Omar, το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της Συρίας.

Ο  Alexander Zhilin, επικεφαλής του Κέντρου Μελετών Εφαρμοσμένων θεμάτων  Εθνικής Ασφάλειας της Μόσχας, δήλωσε ότι υπάρχει  προφανής τάση στο Πεντάγωνο να δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις μέσα και γύρω από τους μεγαλύτερους πετρελαϊκούς και φυσικούς τομείς της Συρίας.

Μιλώντας στο Federal News Agency, ο ε.α. Ρώσος  αξιωματικός είπε ότι αυτή η τάση καθιστά σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να αποχωρήσουν  σύντομα από τη Συρία, και ότι η παρέμβασή τους δεν έχει καμία σχέση με την καθιέρωση της τάξης ή την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Στο διάστημα δύο χρόνων , οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει 25 στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία και συνεχίζουν να κατασκευάζουν νέες. Σε γενικές γραμμές, προσπαθούν να δράσουν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να θέσουν υπό τον έλεγχο τους όλες τις  πλούσιες  σε πετρέλαιο περιοχές  και ενεργειακούς  πόρους του συριακού εδάφους. Ταυτόχρονα,  πιστεύουν ότι δεν θα πρέπει να λογοδοτούν σε κανέναν», ανέφερε ο αναλυτής.

Σύμφωνα με τον Ζίλιν, ο ρόλος των ΗΠΑ στη Συρία σήμερα είναι η ευθεία υπονόμευση και  αποσταθεροποίηση  της κατάστασης, για παράδειγμα μέσω της δημιουργίας ενός νέου τρομοκρατικού στρατού για την καταπολέμηση του Συριακού στρατού ή η προετοιμασία μιας πρόκλησης στην Ανατολική Γκούτα χρησιμοποιώντας σενάριο ρίψης χημικών όπλων υποτίθεται από  τον συριακό στρατό, τονίζει το δημοσίευμα .

Πως απαντά η Ουάσιγκτον σε όλα αυτά , την ίδια ακριβώς στιγμή που « άνοιξε η όρεξη» και του Ερντογάν για υδρογονάνθρακες στην Συρία με την  δήλωση του ότι θα συνεχίσει η πορεία προς το συριακό έδαφος ;

Ήδη τουρκικές επίλεκτες δυνάμεις ευρίσκονται στις παρυφές του Χαλεπίου με σκοπό όχι φυσικά την ειρήνη ή τους Κούρδους, αλλά πλέον τα πετρέλαια της Συρίας . 

Την ίδια στιγμή, σοβαρά προβλήματα αεροναυτιλίας παρατηρούνται σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, καθώς παρατηρείται «σύγχυση» στα GPS των αεροπλάνων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου.

Όπως σημειώνεται, τόσο οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας της Κύπρου, όσο και της Τουρκίας, έχουν εκδώσει έκτακτες ειδοποιήσεις για την αεροναυτιλία (Notam).

Συγκεκριμένα η Notam που εξέδωσε το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, με αρ. A0356/18, αναφέρει: «Έχουν παρατηρηθεί από κυβερνήτες πτήσεων στο FIR Λευκωσίας, οι διακοπές του σήματος GPS σε ορισμένες περιοχές. Οι κυβερνήτες αεροσκαφών που δραστηριοποιούνται στο FIR Λευκωσίας καλούνται να είναι προσεκτικοί μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», οι Αρχές Ασφάλειας Αεροπορίας και όχι μόνο σε χώρες της περιοχής, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, βρίσκονται σε συναγερμό για να εξακριβώσουν τα αίτια του σοβαρού προβλήματος, που είτε προέρχονται από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, είτε από πρόβλημα σε κάποιους από τους δορυφόρους του συστήματος GPS που καλύπτουν την περιοχή.

Τέτοια προβλήματα, με διακοπές λειτουργίας του συστήματος GPS στο FIR Λευκωσίας έχουν αναφερθεί αλλά σε πολύ λίγες περιπτώσεις το τελευταίο δίμηνο, αναφέρουν οι πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», ωστόσο, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες και το τελευταίο 48ωρο έχουν αυξηθεί σημαντικά τέτοιες αναφορές από πιλότους τόσο επιβατικών όσο και ιδιωτικών αεροπλάνων. Το πρόβλημα φαίνεται να παρουσιάζεται σε διαφορετικά διαστήματα σε διαφορετικές περιοχές του FIR Λευκωσίας, δηλαδή σε περιοχές και νότια και βόρεια και δυτικά της Κύπρου. Πάντως, σημειώνεται πως τα αεροπλάνα διαθέτουν και εναλλακτικά συστήματα εντοπισμού θέσης πέραν του γνωστού GPS.

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, αυτή την περίοδο στην ευρύτερη περιοχή πετούν τόσο αμερικανικά όσο και ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα που θα μπορούσαν δυνητικά να προκαλέσουν πρόβλημα.

 

https://twitter.com/EuphratesPost/status/975472518034284546?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fsputniknews.com%2Fmiddleeast%2F201803191062705004-us-new-base-syria-reports%2F

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...