Κυβέρνηση

Γιατί ο Π.Καμμένος δεν διέγραψε τον Κ.Κατσίκη που έγινε... Ερντογάν; - Ένοχη σιωπή και από τον Α.Τσίπρα

Με την απίστευτη δήλωση του χθες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης περί ανταλλαγή των «8» Τούρκων στρατιωτικών με τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού έγινε... Ερντογάν. Αποδέχθηκε ουσιαστικά την πρόταση του Τούρκου προέδρου. Το ερώτημα όμως είναι άλλο. Γιατί δεν αντέδρασαν οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος; Στην καλύτερη των περιπτώσεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα έπρεπε να έχει προχωρήσει στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. 

Η υπόθεση των «8» Τούρκων στρατιωτικών σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι το πιθανότερο είναι να έπεσαν σε ενέδρα Τούρκων και να απήχθησαν. Άρα δεν μπορεί να τεθεί και θέμα συμψηφισμού. 

Γιατί λοιπόν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σιώπησαν και συνεχίζουν να σιωπούν στους ισχυρισμούς του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνου Κατσίκη περί ενδεχόμενης ανταλλαγής των δύο Ελλήνων αξιωματικών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρέθηκαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα του 2016.

«Η τοποθέτηση του κυβερνητικού βουλευτή προκαλεί αλγεινή εντύπωση», υποστηρίζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «ο λόγος που η ελληνική Δικαιοσύνη αρνήθηκε την έκδοσή τους στην Τουρκία ήταν γιατί οι Έλληνες δικαστές αποφάνθηκαν όχι μόνον ότι δεν θα έχουν μια δίκαιη δίκη στην γειτονική μας χώρα, αλλά ότι πιθανόν θα υπάρξει κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή τους».«Τέτοιες απόψεις, όπως αυτές του κ. Κατσίκη, παραβλέπουν, προφανώς, το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι Κράτος μέλος της Ε.Ε. και ότι η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδης αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος που προβλέπεται από το Σύνταγμα», υπογραμμίζουν γαλάζιες πηγές. «Πρόκειται για απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της κυβέρνησης και υπονομεύουν το Κράτος δικαίου», σημειώνουν, καθώς «επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση είναι ασόβαρη και επικίνδυνη να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών». 

Χαρακτηρίζουν, εξάλλου, «εξόχως προβληματικό» το γεγονός ότι απόψεις αυτού του είδους «ταυτίζονται με τις επιδιώξεις που υπαινίσσεται ο Ερντογάν», επισημαίνοντας ότι τα λεγόμενα Κατσίκη έγιναν πρωτοσέλιδο σε τουρκικές εφημερίδες. Ενώ τονίζουν ότι «είναι ακατανόητο» για την ΝΔ πως «τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Καμμένος συνεχίζουν να σιωπούν».

Και πραγματικά έτσι είναι. Μάλιστα από την κυβέρνηση για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μιλούν για απελευθέρωση των «8» Τουρων στρατιωτικών μέχρι και τα τέλη Απριλίοθ, καθώς λήγει το ανώτατο όριο της διοικητικής τους κράτησης.

Σύμφωνα με τους νομικούς τους παραστάτες, οι 8 αξιωματικοί που έφθασαν στη χώρα μας στις 16 Ιουλίου, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν, δεν μπορούν να κρατηθούν πέραν των 18 μηνών.

Η «απελευθέρωση» τους έρχεται την στιγμή που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, και ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα τους για αποφυλάκιση. Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε εμμέσως θέμα ανταλλαγής των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές Αδριανούπολης με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, την στιγμή που το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έχει πει «όχι» στην έκδοση τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...