Κόσμος

Αυτό είναι το νέο τουρκικό αυτοκινούμενο πυροβόλο Firtina 2

Φωτογραφίες από τις δοκιμές με πυρά του υπο ανάπτυξη αυτοκινούμενου πυροβόλου Firtina 2 των 155χλστ/52 δημοσιεύτηκαν πρόσφατα σε τουρκικές ιστοσελίδες.

Πρόκειται για την νεώτερη έκδοση του γνωστού τουρκο-κορεατικού αυτοκινούμενου πυροβόλου Firtina 155χλστ/52 η σύμβαση για την ανάπτυξη του οποίου ανατέθηκε το 2016 με στόχο την έναρξη της μαζικής παραγωγής το πρώτο τετράμηνο του 2018 στις εγκαταστάσεις της 1ης Κέντρο Συντήρησης του Τουρκικού Στρατού στην πόλη Adapazarı.

Συνολικά πρόκειται να παραγγελθούν 150 νέα πυροβόλα Firtina 2 των 155χλστ/52,  τα οποία θα ενσωματώνουν σειρά βελτιώσεων όπως τον τηλεχειριζόμενο πυργίσκο οπλισμού Sarp της εταιρείας Aselsan, Σύστημα Ελέγχου Πυρός νέας γενιάς της Aselsan, με μεγαλύτερη ακρίβεια στη μέγιστη εμβέλεια που μπορεί να φτάσει το πυροβόλο.

Επιπλέον τα νέα πυροβόλα θα εξοπλιστούν με  νέο ηλεκτροκίνητο σερβομηχανισμό για τον πύργο του πυροβόλου και για την οδήγηση του οχήματος, νέας τεχνολογίας υποσυστήματα και νέο επανασχεδιασμένο μηχανισμό φόρτωσης των πυρομαχικών. ώστε να αυτοματοποιηθεί στο μέγιστο η διαδικασία από την μεταφορά των πυρομαχικών από το χώρο αποθήκευσης προς το πυροβόλο ώστε να επιτευχτεί η αύξηση της ταχυβολίας του πυροβόλου και η μείωση της επαναγέμισης του πυροβόλου.

Τα νέα πυροβόλα θα προστεθούν στα υπάρχοντα 279 που έχουν απομείνει από την αρχική παραγωγή των 281 πυροβόλων Firtina των 155χλστ/52 την περίοδο 2001-2014 μετά την καταστροφή δύο από αυτά από το ISIS το 2016.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...