Εσωτερική Ασφάλεια

Απανωτά επεισόδια στον Εβρο - Έσπασαν την Τουρκική Ziraat Bank στην Κομοτηνή - Φόβοι για επικείμενη σοβαρή προβοκάτσια

Απανωτά μεθοριακά επεισόδια έχουμε στον Εβρο. Περιστατικά που έχουν συμβεί δείχνουν πως η "επικοινωνία" ανάμεσα στις 2 πλευρές έχει διακοπεί ενώ οι Τούρκοι επιδιώκουν συνεχώς προβοκάτσια και προκαλούν. Προχτές, βάφτισαν μετανάστες ως μέλη του ΡΚΚ, μετά είχαμε την περίεργη και σκοτεινή εισβολή Τούρκου ενώ πριν λίγο είχαμε επίθεση στην Κομοτηνή στο κατάστημα της Ziraat Bank από ομάδα αναρχικών (!!) για συμπαράσταση στους Κούρδους του Αφρίν. Στην ουσία κάποιοι ενίσχυσαν την επιχειρηματολογία της Αγκυρας.

Σε όλα αυτά προστίθεται και το περιστατικό με τους προβολείς με τους οποίους, φωτίζουν τα ελληνικά φυλάκια!

Tα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Περισσότεροι αστυνομικοί και απαγόρευση στην κυκλοφορία αυτοκινήτων κάθε βράδυ από μία πλευρά.

Δεν είναι τυχαίος ο "χαιρετισμός που έστειλε ο Ρ.Τ.Ερντογάν "στα "καταπιεσμένα αδέλφια του" σε Ξάνθη-Κομοτηνή. Προφανώς επιζητά προβοκάτσια και κάτι έχει ήδη σχεδιάσει.

Ταυτόχρονα αναπάντητα είναι πολλά ερωτήματα όσο αφορά το χτεσινοβραδινό περιστατικό με την εισβολή και σύλληψη Τούρκου. Πολλά τα ερωτήματα τα οποία θέλουν απαντήσεις.

Κανείς Κούρδους δεν διασχίζει την Τουρκία από την μια άκρη στην άλλη για να περάσει τα σύνορα και εν τέλει είναι ...μεθυσμένος.

Οπως αποκαλύπτει το thrakinea.gr  , το ερώτημα που τίθεται είναι πως πέρασε «ανενόχλητος» ο Τούρκος το τουρκικό τελωνείο;

Ότι οι Τούρκοι τελωνειακοί δεν τον αντιλήφθηκαν, γιατί έβλεπαν τηλεόραση, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο 41χρονος Τούρκος, ο οποίος τα ξημερώματα πέρασε παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Ο 41χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα από το αυτόφωρο μονομελές Ορεστιάδας, σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ, πέρασε από το τουρκικό τελωνείο χωρίς να δώσει διαβατήριο και στην προσπάθειά τους να τον σταματήσουν Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα.

Τελικά ο Τούρκος παραδόθηκε στους Έλληνες αστυνομικούς στις Καστανιές.

Πέρα από τους πυροβολισμούς των Τούρκων (με άσφαιρα) στον αέρα, ένα ακόμη γεγονός προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον όσων γνωρίζουν καλά το χώρο των τελωνείων.

Σε περιστατικά που κάποιος από λάθος ή και επίτηδες περάσει τα σύνορα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο διαβατηριακός έλεγχος, τελωνειακοί της μίας χώρας επισκέπτονται το άλλο τελωνείο προκειμένου να διευθετήσουν την υπόθεση.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό όχι μόνο δεν επισκέφτηκε κάποιος Τούρκος τελωνειακός τις Καστανιές, αλλά ούτε κάποια άλλη επικοινωνία υπήρχε.

Εκτός από τους Τούρκους στρατιώτες οι οποίοι προσπάθησαν να αποτρέψουν την έξοδό του, προσπάθεια έγινε και από τους Έλληνες σκοπούς, οι οποίοι βρίσκονται σε 24ωρη αυξημένη επαγρύπνηση μετά το περιστατικό με τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Οι Έλληνες σκοποί αντέδρασαν φωνάζοντας «Go Back», αλλά ο Τούρκος είχε πάρει φόρα και δεν σταμάτησε παρά μονάχα λίγα μέτρα πριν το τελωνείο των Καστανεών, προκειμένου να παραδοθεί περπατώντας.

Στο τουρκικό τελωνείο ο 41χρονος Τούρκος είχε φτάσει με ακόμη τρεις ομοεθνείς του, οι οποίοι παρέμειναν επί τουρκικού εδάφους.

Επίθεση στο κατάστημα της Ziraat Bank από ομάδα αναρχικών - Tι αναφέρει ο xronos.gr

Πορεία συμπαράστασης στους Κούρδους του Αφρίν ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, στο κέντρο της Κομοτηνής από ομάδα αναρχικών.

Η πορεία έφθασε στην πλατεία, όπου προέβει σε ριψη πετρών στην πρόσοψη του υποκαταστήματος της τράπεζας Ziraat, προκαλώντας φθορές στη βιτρίνα του.

Η τράπεζα τουρκικών συμφερόντων, φαίνεται να αποτέλεσε στόχο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφρίν. Τα σχετικά χαρτάκια που πέταξαν οι αναρχικοί, ανέφεραν "Νίκη στον αγώνα των Κούρδων ανταρτών", "Αλληλεγγύη στο Αφρίν και στις αυτόνομες κοινότητες που μάχονται".

Η πορεία έφτασε κοντά στο τουρκικό προξενείο αλλά δεν κατάφερε να το προσεγγίσει καθώς φυλάσσεται εδώ και τρεις εβδομάδες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

«ΤΟ ΑΦΡΙΝ ΔΕ ΧΑΘΗΚΕ, ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ

Στις 18/3/2018 οι στρατιωτικές δυνάμεις του φασιστικού καθεστώτος Ερντογάν κατέλαβαν από κοινού με συριακές δυνάμεις , το κουρδικό καντόνι Αφρίν που αντιστεκόταν από της 20 Ιανουαρίου. Η περιοχή του Αφρίν βομβαρδίστηκε με πρωτοφανή βαρβαρότητα ενώ ακολούθησαν μαζικές σφαγές ακόμα και αμάχων. Για πολλοστή φορά στην ιστορία του ο πολύπαθος αυτός λαός παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς. Στο βωμό της «ειρηνικής» μεταχείρισης του κουρδικού λαού, ανακοινώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ότι δεν υπήρξαν εκτελέσεις, κάτι το οποίο διαψεύδεται από τα τρέχοντα γεγονότα. Ακολούθησε μια σειρά ανακοινώσεων από τον «Ελεύθερο Στρατό» της Συρίας, που ανέφερε τη βεβήλωση ενός ιστορικού και συμβολικού αγάλματος που αντιπροσώπευε την πολιτιστική κληρονομιά των Κούρδων. Αυτές οι πρακτικές έχουν ως στόχο την αποπλάνηση της κοινής γνώμης, προκειμένου να αποσιωπηθεί οποιαδήποτε μορφή αλληλεγγύης και αντίστασης προς τον κουρδικό λαό.

Η επεκτατική πολιτική του τουρκικού κράτους έρχεται για ακόμη μια φορά στο πολιτικό επίκεντρο της γεωπολιτικής σκηνής, χρησιμοποιώντας μεθοδεύσεις και τακτικές που θέτουν ως στόχο την εξάπλωση των συνόρων και την ενδυνάμωση του σουλτάνου Ερντογάν στη Μέση Ανατολή, στο όραμα μιας νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι γεωπολιτικές σχέσεις στη Μέση Ανατολή επηρεάζονται άμεσα από τη Δυτικές Δυνάμεις (ΗΠΑ, G20), οι οποίες ως συνήθως παρεμβαίνουν αποσκοπώντας σε οικονομικά και στρατιωτικά οφέλη. Η πρώτη στρατιωτική εκστρατεία ενάντια στον κουρδικό λαό πραγματοποιήθηκε μέσω του ISIS και υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας. Ο Ερντογαν χρησιμοποιεί εργαλειακά τον ISIS προκειμένου να εδραιώσει την Ιδέα του Μεγάλου Χαλιφάτου στη Μέση Ανατολή και να πραγματοποιήσει την υπόσταση του θεοκρατικού κράτους της Τουρκίας. Είναι ευρέως γνωστό πως η ρητορική και η ιδεολογία του Ερντογάν βασίζεται στον κεμαλισμό, υποθάλπτοντας με αυτό τον τρόπο της εξτρεμιστικές βλέψεις του καθεστώτος που θέλει να επιβάλλει.

Εν μέσω πολέμου και μίας πολυμέτωπηςεπίθεσης ο κουρδικός λαός έχειπραγματώσει την ιδέα του κοινοτισμού και ενός τρόπου ζωής απαλλαγμένου από κρατικούς μηχανισμούς και ιεραρχικές σχέσεις.Η αυτοθέσμιση και η άμεση δημοκρατία αποτελούν τον τρόπο οργάνωσης και λήψης αποφάσεων έχοντας ως γνώμονα την συλλογική δράση.Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της έντονης επιρροής της θρησκείας στους πληθυσμούς, έχουν μετουσιωθεί σε τρόπο ζωής, στοιχειώδη πολιτικά προτάγματα(αντιφασισμός,αντισεξισμός) Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της γυναίκας στον αραβικό κόσμο, αλλά και την παγκόσμια εδραίωση της πατριαρχίας, οι γυναικείες πολιτοφυλακές, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους στον αγώνα για την απελευθέρωση, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τη χειραφέτηση των γυναικών.

Μετά την εκκένωση του Αφρίν, οι Κούρδοι αντάρτες έχουν διακηρύξει ανταρτοπόλεμο με σκοπό την επανακατάκτηση του χαμένου εδάφους, διεκδικώντας τη γη και την ελευθερία τους, ενάντια στον ολοκληρωτισμό του Τουρκικού Κράτους.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

ΤΡΑΜΠ, ΠΟΥΤΙΝ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ/ΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ».

Δρακόντεια μέτρα στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής 

Δρακόντεια είναι τα αστυνομικά μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, στην περιοχή του τουρκικού προξενείου. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των αστυνομικών που κάνουν την βάρδιά τους φυλάσσοντας το προξενείο φαίνεται να έχει υπερδιπλασιαστεί με πλήθος αστυνομικών οχημάτων να βρίσκονται ολημερίς έξω από το προξενείο, κυρίως δε κατά τις νυχτερινές ώρες.

Μάλιστα, έντονα σχολιάζεται στην γειτονιά του τουρκικού προξενείου, μεταξύ των μόνιμων κατοίκων και των φοιτητών της περιοχής, ότι κάθε βράδυ εδώ και μερικά 24ωρα η κυκλοφορία οχημάτων διακόπτεται σε οδό που καταλήγει μπροστά στο τουρκικό προξενείο, πιθανό για την ασφάλεια των αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονται και επί του δρόμου.

Η αυξημένη φύλαξη πάντως χρονικά συμπίπτει με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Την αύξηση της ενισχυτικής τους δύναμης αιτούνται οι Αστυνομικοί της Ροδόπης

Διαμαρτυρία – αίτημα με θέμα την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης απέστειλε προς την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης  αναφέρει η fonirodopis.gr

Η 24ωρη φύλαξη του τουρκικού Προξενείου, η συγκρότηση νέων μπλόκων και ο μεθοριακός σταθμός Νυμφαίας… στερούν από την ασφάλεια του πολίτη το αναγκαίο αστυνομικό προσωπικό.

Το συνδικαλιστικό όργανο των Αστυνομικών της περιοχής επικαλείται στην επιστολή του την επιφόρτιση αυξημένων υπηρεσιακά υποχρεώσεων, οι οποίες καθιστούν υπερβολικά δύσκολη, με το υπάρχον προσωπικό, την πραγμάτωση του ζητουμένου το οποίο δεν είναι άλλο από την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Για μέλη του PKK που περνούν Ελλάδα κάνουν λόγο οι Τούρκοι

Μετανάστες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Ελλάδα συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές ως υπόπτους  για τρομοκρατία δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ποταμό.

Πρόκειται για δύο άτομα σύμφωνα με το Anadolu που συνδέονται, σύμφωνα με την τουρκική στρατοχωροφυλακή, άμεσα με το  ΡΚΚ. 

«Οι στρατιώτες της Τουρκίας που φυλάνε τα σύνορα μαζί με την στρατοχωροφυλακή συνέλαβαν τους δυο υπόπτους (του ΡΚΚ) μαζί με ένα τρίτο ύποπτο πρόσωπο κοντά στην διέλευση των συνόρων Pazarkule στην επαρχία Ανδριανούπολης μέσα σε στρατιωτική περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αυτό είναι το δεύτερο επεισόδιο που λαμβάνει χώρα στην περιοχή αυτή ενώ πριν λίγες ώρες εντός των ελληνικών συνόρων αυτοκίνητο με μαινόμενο οδηγό κατά τη διάρκεια της καταδίωξης από τις ελληνικές αρχές ανατράπηκε.

Κλιμάκιο Συνοριακών Φυλάκων εντόπισε ύποπτο αυτοκίνητο που μετέφερε παράνομους μετανάστες στην αγροτική περιοχή ανάμεσα στο Αρδάνιο και την Ιτέα του νομού Έβρου.

Ο οδηγός κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, προσπάθησε να διαφύγει περνώντας από διάβαση ποταμού.

Ωστόσο το νερό ήταν πάρα πολύ και παρασύρθηκε το όχημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σύμφωνα με πληροφορίες 19 παράνομοι μετανάστες, άνδρες γυναίκες, μεταξύ αυτών και παιδιά που κινδύνευαν να πνιγούν.

Κάτι περίεργο συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στον Έβρο . Διαπιστώνουμε πως κάποια γεγονότα δεν γίνονται όλως τυχαίως.

Από το βράδυ της Παρασκευής οι Τούρκοι από την απέναντι πλευρά έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν προβολείς με τους οποίους, φωτίζουν τα ελληνικά φυλάκια! Αυτό θεωρείται μεθοριακό επεισόδιο.

Δοκιμάζουν συνεχώς αντανακλαστικά, μεθόδους, ελέγχουν δυνάμεις, καταγράφουν, και αξιολογούν την ελληνική πλευρά , έχοντας θέσει προφανώς προκαθορισμένο σχέδιο κατά της χώρας μας.

Το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά , τέτοιου τύπου «τεχνητά επεισόδια» για όσους θυμούνται καλά την ιστορία , μας προκαλούσαν και οι Ιταλοί στα ελληνο-αλβανικά σύνορα αναζητώντας αφορμές για να μας κατηγορήσουν όπως και σήμερα η Άγκυρα .

Ο Ερντογάν έχοντας την ένοχη ανοχή ΗΠΑ, Ρωσίας θα προβεί σε κάποια απονενοημένη «κίνηση» η οποία προς το παρόν συμπεριλαμβάνει το σύνολο χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων με την χώρα μας , ενώ οι υπηρεσίες του και ο στρατός αναζητούν συνεχώς « το αδύνατο σημείο» των ελληνικών συνόρων , για να κτυπήσουν και στην συνέχεια να  σύρουν την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις από θέση ισχύος όπως δήλωσε και ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ