Κόσμος

Τουρκικά «μάτια» πάνω από Αιγαίο και Θράκη - Νέο UAV από την ΜΙΤ που θα «σαρώνει» τα πάντα - Δείτε βίντεο

Μία άκρως σημαντική εξέλιξη έχουμε από την πανίσχυρη τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ), η οποία απέκτησε εξοπλισμένο με πολυβόλο και δορυφορικά ελεγχόμενο μη επανδρωμένο όχημα  ANKA-I UAV.

Η τουρκική υπηρεσία με την χθεσινή παράδοση αυτού του εναέριου οχήματος θα είναι σε θέση να υλοποιήσει πλείστες αποστολές σε ελληνικά νησιά , μικρονήσους και αλλού, με σενάρια άκρως επικίνδυνα για την ελληνική πλευρά.

Αυτό είναι πλέον πασιφανές, όπως και ο χρόνος παράδοσης του στα « χέρια» των πραιτοριανών του Ερντογάν που ελέγχουν την σημερινή Τουρκία μαζί με την στρατοχωροφυλακή...αποτελεί "μέγα αίνιγμα".       

Το όχημα αυτό από αέρος θα  μεταδίδει τα δεδομένα σε ζωντανό χρόνο, υλοποιώντας συλλογή πληροφοριών και ταυτόχρονα θα διεξάγει αποστολές  ηλεκτρονικού πολέμου .

Η μέθοδο  SIGINT (σηματοδοσία πληροφοριών) είναι η πληροφορία που αποκτάται από τη συλλογή και ανάλυση των σημάτων και των επικοινωνιών ενός συγκεκριμένου στόχου.

Στα χέρια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών θα ευρίσκονται , συνομιλίες, σήματα, και οτιδήποτε θα εξέρχεται από συσκευές αυτού του τύπου .

Εννοείται, ότι στο πλαίσιο αυτό, οι παρεχόμενες πληροφορίες θα  παρέχουν μεγάλη  οργανωτική ή ατομική υποστήριξη για τη λήψη αποφάσεων και ενδεχομένως την απόκτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος. Ο όρος είναι συχνά συντετμημένος ως "intel." Οι υπηρεσίες πληροφοριών παγκοσμίως χρησιμοποιούν το SIGINT τόσο σε ξένη όσο και σε εγχώρια συλλογή δεδομένων.

Το νέο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ονομάστηκε ΑΝΚΑ-Ι. Τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα πληροφοριών που αναπτύχθηκαν από την ASELSAN εγκαταστάθηκαν στο εναέριο όχημα.

Το Anka-I είναι εφοδιασμένο με ραντάρ επιτήρησης εδάφους συνθετικής απεικόνισης, σύστημα ακριβούς προσδιορισμού κατεύθυνσης και γεωγραφικού εντοπισμού, αναλογικό και ψηφιακό σύστημα κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης δεδομένων και πολύ-διαυλικό σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής εκπομπής σημάτων. Το Anka-I έχει 18 ώρες αυτονομία, επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 217 χιλιόμετρα την ώρα και μέγιστο επιχειρησιακό ύψος 35.000 πόδια.

To  ΑΝΚΑ-Ι, θα συλλέγει και μεταφέρει σήματα ραντάρ και ηλεκτρονικές πληροφορίες από την ανίχνευση σημάτων από πυραυλικά συστήματα καθοδήγησης,  ραδιοεπικοινωνίες και δεδομένα  που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από την περιοχή-στόχο, και θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις δυνατότητες της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας .

Έτσι, σε περίπτωση οποιασδήποτε πιθανής τουρκικής επιχείρησης πολλές  στρατιωτικές μονάδες μας στα νησιά και τον Έβρο θα «γίνουν» στόχοι του εν λόγω μη επανδρωμένου αεροχήματος.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υφυπουργό αμυντικών βιομηχανιών (SSM) το νέο UAV ANKA-i-SAR, με σύστημα ραντάρ , όπλο  και κάμερα, που  παραδόθηκε στην MIT, παραδόθηκαν και 4 ακόμη UAV ANKA-S στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ενώ παρόμοια εναέρια οχήματα παρέλαβε η στρατοχωροφυλακή  ANKΑ-Β και το  τουρκικό πολεμικό ναυτικό …οπότε ο κίνδυνος για την χώρα μας «διευρύνεται» ακόμα πιο πολύ.

 

https://youtu.be/m0mYW2lD10M

https://youtu.be/hIF3o_KJgI0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ