Εκκλησία της Ελλάδος

Τα βρήκαν πολιτικοί και Δεσποτάδες για το "μανιάτικο" στον Μητροπολίτη Μάνης - Παρέμβαση του «ειρηνοποιού» Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου

Διαβουλεύσεις και ζυμωσεις βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με το ζήτημα του νέου Μητροπολίτη Μάνης.

Όπως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ τόνισε πριν από μια εβδομάδα οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές μετά τις έντονες αντιδράσεις Μανιατών, οι οποίες ακολούθησαν την πρόσφατη εκλογή Χρυσόστομου και όχι του “παιδιού του λαού” Αρχιμανδρίτη Συμεών.

Όπως φαίνεται το θέμα επιχειρείται να λυθεί με πολιτικοεκκλησιαστική συνεννόηση παραμερίζοντας τις αντιδράσεις του κόσμου.

Οι κάτοικοι της Μάνης αντιδρούν στην εκλογή του Χρυσοστόμου Παπαθανασίου, ενώ μαζί με τους κατοίκους είχαν ταχθεί και πρόσωπα από την πολιτική ή την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως ο δήμαρχος Μάνης και ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης.

Χθες όμως η εικόνα μετεστράφη αφού με παρέμβαση του “ειρηνοποιού” Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου επιχειρήθηκε γεφύρωση του χάσματος. Στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, λοιπόν, βρέθηκε ο νέος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου. Οι δύο Επίσκοποι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα για την Ιερά Μητρόπολη Μάνης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ευστάθιος προσέφερε στο νέο Μητροπολίτη μία ποιμαντορική ράβδο, μία καθημερινή ράβδο και ένα αρχιερατικό σετ αποτελούμενο από ωμοφόριο και πετραχήλι.

Στη συνέχεια όμως το γραφείο του κ. Ευσταθίου επισκέφθηκαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης και ο Δήμαρχος Δ. Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, που είχαν ταχθεί στο πλευρό των αντιδρώντων κατοίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και κατά τα φαινόμενα λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις είχαν δημιουργηθεί. Εν συνεχεία η συζήτηση περιεστράφη στα της ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη, η οποία αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης κατά πως φαίνεται έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην όλη ιστορία αφού η προαναφερθείσα συνάντηση δεν ήταν η μόνη καθώς ο ίδιος είχε επισκεφθεί τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκο, στο Δημαρχείο Γυθείου, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, όπου είχαν συζητηθεί τα διατρέξαντα των προηγούμενων ημερών και τα της ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη Μάνης.

Το ζήτημα πλέον είναι πως οι πολιτικοί θα πλασάρουν στους κατοίκους την νέα “συμφωνία”.

Υπενθυμίζεται πως με επιστολή τους 30 πολίτες της Μάνης ζητούν από τον Δήμαρχο να απέχει από την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μάνης, ενώ το πλέον ανησυχητικό πάντως είναι μια…ευχή από μια άτυπη επιτροπή Μανιατών που εξέδωσε ανακοίνωση πριν από την χειροτονία ότι δεν θα παραστεί σε αυτήν, με αιχμές και κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του τοποτηρητή μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου. Η εν λόγω ανακοίνωση κλείνει με την ευχή περί «καλής αντάμωσης» η οποία και προκαλεί έντονη ανησυχία για το τι δύναται να επακολουθήσει μέχρι και την ώρα της ενθρόνισης στο Γύθειο.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα στηθούν φιέστες για να φανεί μια επίπλαστη ομόνοια ενώ απο κάτω το καζάνι θα βράζει...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές