Κόσμος

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: "Η Ρωσία θα μας υπερασπιστεί - Θα δράσει ενάντια σε κάθε πυρηνική επίθεση εναντίον μας" -Ο Ερντογάν "κουνάει μαντίλι" στο ΝΑΤΟ;

Περίεργες δηλώσεις και εξελίξεις: Oι Τούρκοι πανηγυρίζουν λέγοντας πως η Ρωσία έχει απλώσει πυρηνική ασπίδα πάνω από την χώρα τους. Κάποιοι την στέλνουν ολοταχώς κατά πάνω μας με πολύ επικίνδυνες εξελίξεις.

Η ρωσική Δούμα, ή  κάτω βουλή όπως λέγεται και ειδικά η  επιτροπής ασφάλειας, σε ειδική συνεδρίαση  μέσω του Αντιπροέδρου  Αλεξάντερ Σέρυ, ανακοίνωσε  σε συνέχεια των δηλώσεων Πούτιν για την πυρηνική ισχύ της χώρας ότι όλες οι χώρες του συνασπισμού  (CSTO) χώρες, ( Συρία,  Ιράν, Κίνα)  αλλά και η Τουρκία είναι σύμμαχοι της Ρωσίας, και η Μόσχα σε περίπτωση οποιασδήποτε απειλής με πυρηνικά όπλα  εναντίον τους είναι  έτοιμη να αναλάβει δράση, αναφέρει τουρκική εφημερίδα .

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι σε  περίπτωση χρήσης πυρηνικών όπλων εναντίον της Ρωσίας ή ενός εκ των.... συμμάχων  της στην ομιλία του στο κοινοβούλιο θα « απαντήσει» αμέσως  με  επίθεση που θα πραγματοποιηθεί από την χώρα του .

Σε ερώτηση του  «Sputnik», ποιοι  είναι σύμμαχοι της Ρωσίας, ο  Πούτιν ανέφερε τις χώρες της συνθήκης CSTO, την Συρία την  Κίνα , "της οποίας η θέση είναι ειλικρινής. Δεν μπορούμε να υπολογίζουμε την Κίνα ως εχθρό μας.

«Ενώ μπορούμε να θεωρήσουμε ως "συμμάχους" το Ιράν και την  Τουρκία  η οποία ήταν πάντα σύμμαχος  για μας», φέρεται να είπε.

Οι χώρες της συνασπισμού CSTO περιλαμβάνουν την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Κιργιζία και το Τατζικιστάν, καθώς και τη Ρωσία φυσικά .

Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά  ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά σίγουρα οι δηλώσεις Πούτιν περί πυρηνικής ισχύς της Μόσχας ειδικά τώρα  υποκρύπτουν σοβαρές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο μιας και  το Ισραήλ ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Ιράν ενώ στην Συρία ΗΠΑ και Ρωσία θα «κονταροκτυπηθούν» ανελέητα.

Χθες επίσης Τούρκος στρατιωτικός αμυντικός αναλυτής με το όνομα  Beyazit Karatas δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik  ότι η Άγκυρα δεν χρειάζεται συστήματα αποτροπής του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος ε.α, πτέραρχος  της πολεμικής αεροπορίας και αναλυτής Beyazit Karatas τόνισε ε ότι οι τελευταίες δηλώσεις του Πούτιν καταδεικνύουν  ότι η Άγκυρα δεν πρέπει να στηρίζεται στο ΝΑΤΟ όταν πρόκειται για τη διασφάλιση της εθνικής της ασφάλειας.

«Η Μόσχα υπογραμμίζει ότι η Τουρκία μπορεί να αποσυρθεί ήρεμα από το ΝΑΤΟ, και ύστερα η Άγκυρα θα έχει τις απαιτούμενες εγγυήσεις ότι δεν θα αντιμετωπίσει καμία απειλή από την άποψη της διασφάλισης της δικής της ασφάλειας «, τόνισε ο Karatas.

Ο Karatas υπενθύμισε αυτό που είχε ήδη πει για την πιθανότητα μιας κατάστασης στην οποία οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να προσθέσουν την Τουρκία να γίνει πυρηνικός στόχος.

Ο Τούρκος ειδικός ανέφερε  ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον  υπερδύναμη όσον αφορά τους πόρους τους  στον τομέα των συμβατικών όπλων και αυτό οι Τούρκοι το έχουν συνειδητοποιήσει πολύ καλά».

«Οι ΗΠΑ είναι μια χώρα που αναγκάζεται να δημιουργήσει συμμαχίες για να πραγματοποιήσει στρατιωτικές παρεμβάσεις στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία ή αλλού στον κόσμο. Μιλάμε για τις ΗΠΑ που δημιούργησαν μια συμμαχία με 70 διαφορετικές δυνάμεις. Αυτό αποτελεί μέρος των κυριοτέρων αποδείξεων ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον μια παγκόσμια υπερδύναμη", τόνισε ο ίδιος

Το που «κολάνε»  τώρα σε όλα αυτά με την  Τουρκία θα το δούμε στην συνέχεια ενώ αναμένουμε και επιβεβαίωση από το Κρεμλίνο για όλα αυτά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...