Βαλκάνια

Μυρίζει μπαρούτι: Mε το δάχτυλο στη σκανδάλη οι Σέρβοι - Κοσοβάροι συνέλαβαν Σέρβο αξιωματούχο - Εκτακτο Συμβούλιο από τον Βούτσιτς

 «Μπαρούτι» μυρίζει στην γειτονική Σερβία από την στιγμή που σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι  οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις του  Κοσσυφοπεδίου, ROSU, συνέλαβαν τον εκπρόσωπο της σερβικής κυβέρνησης στην χώρα Μάρκο Ντιούριτς.

Ο επικεφαλής του γραφείου του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια Marko Djuric συνελήφθη σήμερα στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου, για αδιεκρίνιστους λόγους αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, προέβη σε επείγουσα σύνοδο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

https://youtu.be/KsJMfupusZM

Αυτό λαμβάνει χώρα την ημέρα που ο Κοσοβάρος πρόεδρος Χασίμ Θάτσι ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να σχηματίζει ένοπλες δυνάμεις , οι  οποίες δεν δημιουργήθηκαν με άδεια από την δύση  ακόμη και μετά την παρέλευση πέντε ετών  από την υπογραφή της Συμφωνίας των Βρυξελλών.

Για τον σκοπό αυτόν ο ίδιος δήλωσε ότι θα σπαταλήσει μερικά εκατομμύρια δολάρια από άγνωστο « χορηγό»  

Οι Σέρβοι είναι ανάστατοι ενώ οι συμπατριώτες τους στο Κοσσυφοπέδιο δεν έχουν  την στοιχειώδη ελευθερία να μιλήσουν για γεγονότα σχετικά με τους ίδιους .

Σχεδόν καθημερινές είναι επικεφαλίδες στις σερβικές εφημερίδες που περιγράφουν τα βασανιστήρια των Σέρβων από τον αλβανικό πληθυσμό και αυτό είναι μια πραγματική εικόνα των σημερινών γεγονότων.

Την ίδια στιγμή αναφέρεται ότι αναμένεται και ρωσική έντονη αντίδραση , ειδικά όσο αφορά την σύλληψη του Σέρβου αξιωματούχου αλλά και την δημιουργία αλβανικών ενόπλων δυνάμεων του Κοσόβου.

«Ηχηρή» παρέμβαση έχει κάνει εδώ και δύο μήνες ο «Τσάρος» της Ρωσίας Β.Πούτιν εισερχόμενος στα ενδότερα της τύχης του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια, και λειτουργώντας ως «εγγυητής» της σερβικής πλευράς απέναντι στους Αμερικανούς.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διατάξει τους συνεργάτες του να μετατραπεί η  Σερβία στην πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων η οποία θα είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή!

https://youtu.be/U8Ar14P43lE?t=25

Υπενθυμίζουμε ότι η σερβική κυβέρνηση με  κατεπείγων αίτημα είχε ζητήσει την προμήθεια  από την Μόσχα κατά τους προσεχείς μήνες, εκτός από έξι αεροσκάφη «Mig-29», και πυραυλικά συστήματα «Smerch» και «Uragan».

Οι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές αναφέρουν με την παράδοση από την Ρωσία μέσω Λευκορωσίας αυτών ειδικά των οπλικών συστημάτων, η Σερβία θα γίνει  μια στρατιωτική δύναμη ασυναγώνιστη στα δυτικά  Βαλκάνια .

Ο Πρόεδρος Λουκασένκο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του σερβικού τύπου,  είναι «έτοιμος» (προφανώς από τον Πούτιν)  να υποστηρίξει το μέγιστα την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας έχει γίνει  έξαλλος  όπως έγινε γνωστό από σερβικές κυβερνητικές πηγές από την διαμορφωθείσα κατάσταση στο θέμα με το Κοσσυφοπέδιο και τους Αλβανούς, και έδωσε εντολή στους βοηθούς του να μεγιστοποιηθεί η παράδοση των οπλικών συστημάτων στην Σερβία και να οριστικοποιηθούν  όλες οι  ρυθμίσεις πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι μόνο ένας ισχυρός σερβικός στρατός θα είναι εγγυητής της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Το «παιχνίδι» στα Βαλκάνια μόλις τώρα ξεκινάει και ο Πούτιν είναι παρόν .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ