Κόσμος

«Θρίλερ» στην Α. Μεσόγειο - Δυτικά της Κρήτης η ναυαρχίδα του αμερικανικού στόλου - Τουρκία και ΗΠΑ έχουν βγάλει τα «όπλα» τους στην περιοχή

Με τις τουρκικές προκλήσεις συνεχώς να αυξάνονται, τα «μάτια» των ΗΠΑ παραμένουν στραμμένα στην περιοχή. Δυτικά της Κρήτης πλέει το USS Mount Whitney LLC 20 που αποτελεί τη ναυαρχίδα του 6ου στόλου του Αμερικανικού Ναυτικού.

Η παρουσία του τροφοδοτεί πλήθος σεναρίων αναφορικά με το που είναι στραμμένα τα "αμερικανικά μάτια" με δεδομένες τις υψηλές δυνατότητες που διαθέτει για παρακολούθηση, καταγραφή και αμφίβιες επιχειρήσεις.

Τουρκία και ΗΠΑ έχουν βγάλει τα όπλα στην περιοχή. Θερμό επεισόδιο, συμπλοκή και άμεση επέμβαση με σκοπό διαπραγματεύσεις και συνδιαχείριση; To κακό σενάριο για τον Ελληνισμό.

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν το εντάσσουν σε συγκεκριμένη κατηγορία πολεμικού πλοίου, αλλά περιγράφουν το USS Mount Whitney ως ένα κινητό κέντρο επιχειρήσεων.Κατασκευασμένο το 1970 στις ΗΠΑ ,αποτελεί ένα απο τα παλαιότερα εν ενεργεία πλοία του US NAVY .Έχει μήκος 189 μέτρα,πλάτος 33 ενω το βυθισμά του φτάνει τα 9 μέτρα.Το πλήρωμα του αποτελείται απο 325 άτομα.

https://www.youtube.com/watch?v=wIGtEz-OLXU

Φέρει ένα ελικόπτερο στο κατάστρωμα του , ενω σε σχέση με άλλα πλοία ο οπλισμος του είναι ελαφρύτερος.Φέρει το πιο εξελιγμένο σύστημα Διοίκησης, Ελέγχου, Επικοινωνιών, Υπολογιστών και Πληροφοριών (C4I) σε πλοίο ,το USS Mount Whitney ενσωματώνει διάφορα στοιχεία του πιο προηγμένου εξοπλισμού C4I και δίνει τη δυνατότητα στο Διοικητή της Δύναμης που είναι μέρος, να διοικήσει αποτελεσματικά όλες τις μονάδες που βρίσκονται κάτω απο τη σκέπη του.

Μπορεί να μεταδώσει και να λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες ασφαλή δεδομένα προς και από οποιοδήποτε σημείο της γης μέσω των καναλιών επικοινωνίας HF, UHF, VHF και SHF (δορυφορικές επικοινωνίες). Η ηλεκτρονική αυτή τεχνολογία παρέχει την πιο έγκαιρη νοημοσύνη και επιχειρησιακής υποστήριξης που είναι διαθέσιμες σε οποιοδήποτε Πολεμικό Ναυτικό.

Την ίδια ώρα, στις ναυτικές εγκαταστάσεις της Σούδας πλέει το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USNS Carson City. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, ανέβασε στον λογαριασμό του Twitter εντυπωσιακές εικόνες του πλοίου. 

Oπως φαίνεται υπάρχουν εντονες διεργασίες και εντονη κινητικότητα στην περιοχή. Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη ναυτική παρουσία της στη Μεσόγειο καθώς ο πετρελαϊκός γίγαντας ExxonMobil στέλνει δύο σκάφη εξερεύνησης στα ύδατα της Κύπρου ενώ η Τουρκία απειλεί με επέμβαση.

Η αμφίβια ομάδα του USS Iwo Jima, συμπεριλαμβανομένων τριών αμφίβιων πλοίων και η 26η μονάδα θαλάσσιων αποστολών που περιλαμβάνει 2.500 Αμερικανούς πεζοναύτες που ανήκουν στον 6ο στόλο τέθηκαν σε ετοιμότητα με στόχο την Κύπρο αλλά και την Κρήτη.

Το πλοίο διαθέτει μαχητικά, ελικόπτερα καθώς και αεροσκάφη τύπου MV-22 Osprey.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ διαθέτει πέντε πλοία στην Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων ένα πλοίο εντολών και ελέγχου, αλλά και τέσσερα αντιτορπιλικά κατηγορίας Arleigh Burke, που αναπτύσσονται μόνιμα στη Μεσόγειο.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι κάτι ετοιμάζεται σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Μην ξεχνάμε, όπως ανέφερε πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ χθες, οτι η Αγκυρα ενεργοποιεί την επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου»

Μέσα στο πλαίσιο της τουρκικής πολεμικής ναυτικής επιχείρησης «Μεσογειακή Ασπίδα», στην περιοχή της Κύπρου πλέουν δύο φρεγάτες, μια κορβέτα, ένα πλοίο γενικών αποστολών ανεφοδιασμού και δύο υποβρύχια . Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε «τρικυμίες» στην κυπριακή ΑΟΖ, παρουσία ισχυρής αμερικανικής αρμάδας , γαλλικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται στην Κύπρο.

Εν αναμονή λοιπόν των κρίσιμω εξελίξεων....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης