Εκκλησία

Αθώος ο Αμβρόσιος-Στραπατσαρίστηκε το...γόητρο της γκει κοινότητας-Ποιος είναι ο ομοφυλόφιλος εκ των μηνυτών του

Αθώος κρίθηκε εχθές ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος στην περιβόητη δίκη που διήρκεσε σχεδόν ολόκληρη την ημέρα για το περίφημο “φτύστε τους” προς την ομοφυλοφιλική κοινότητα.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος νωρίτερα είχε προτείνει την αθώωση του Ιεράρχη, πάντως χωρίς να αιτιολογήσει το σκεπτικό του όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από κληρικούς και απλούς πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι στο δικαστήριο για να στηρίξουν τον Ιεράρχης. Ο ίδιος μιλώντας στα ΜΜΕ δήλωσε τα εξής:

«Τέλος καλό όλα καλά. Λυπάμαι που κούρασα τον κόσμο τόσες ώρες. Του ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου».

Σύμφωνα με το thebest.gr περίπου μισή διήρκησε η απολογία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου. Ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι το επίμαχο άρθρο αναφερόταν ουσιαστικά στους πολιτικούς και όχι στα πρόσωπα. Κατά την απολογία του χρησιμοποίησε πολλές ευαγγελικές περικοπές για τους αμαρτωλούς που δεν έχουν μετανοήσει προκειμένου να τεκμηριώσει τις θέσεις του.

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στο Κοράνι για το οποίο είπε ότι και αυτό το κείμενο προτρέπει να πολεμούν του απίστους αλλά δεν είδε κανένα να κυνηγά όσους το πιστεύουν και διαδίδουν τις ιδέες του.

Μιλώντας στο thebest.gr, ο Λύο Καλοβρυνάς, ένας εκ των μηνυτών του ιεράρχη, και μέλος της ομοφυλοφιλικής κοινότητας δηλώνει ότι η απόφαση δεν του προκάλεσε έκπληξη και την θεωρεί σχεδόν αναμενόμενη.

«Ωστόσο και μόνο που κάθισε στο εδώλιο είναι μια τεράστια πρόοδος για την χώρα μας. Είμαστε ρεαλιστές, υπάρχει μια Α’ απογοήτευση αλλά όχι απελπισία. Η μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ. Ο αγώνας συνεχίζεται» επισήμανε

Πάντως το συγκεκριμένο άτομο έχει παρελθόν σε δικαστικές διαμάχες με Μητροπολίτες. Στις 27 Ιουλίου 2011 ως διευθυντής του περιοδικού “10%” ο Λύο Καλοβυρνάς καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, λόγω της αγωγής του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον του.

Ο μητροπολίτης Σεραφείμ ζητούσε αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για άρθρο του Καλοβυρνά στο περιοδικό, το οποίο έκανε λογοπαίγνιο με τις λέξεις “παπάδες” και “παπάρες”.

Αφορμή για το ανάρμοστο σχόλιο υπήρξε η τοποθέτηση του κ.Σεραφείμ, τον Ιούνιο του 2008 όταν, σχολιάζοντας τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, είχε πει πως ο ηθοποιός είναι ο ίδιος υπαίτιος για την δολοφονία του καθώς πίεσε τον δολοφόνο να κάνουν σεξ κι εκείνος επειδή δεν είναι «τέτοιος» αμύνθηκε. Είχε πει ακόμα ότι οι γκέι είναι «ηθικά απονευρωμένοι, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής περιττωμάτων».

Η απόφαση πάντως για τον Αμβρόσιο είναι ένα ηχηρό χαστούκι στην ομοφυλοφιλική κοινότητα και τους υποστηρικτές της όσο ψηλά και αν βρίσκονται κα όσο αν την συνοδεύουν στις παρελάσεις...υπερηφάνειας.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αμβρόσιος βάσει κατηγορητηρίου είχε καθίσει στο σκαμνί επειδή :

Κατηγορείτο ως υπαίτιος του ότι στο Αίγιο στις 4-12-2015 με πολλές πράξεις τέλεσε πολλά εγκλήματα και ειδικότερα:

Με πρόθεση μέσω διαδικτύου, ως δημόσιος λειτουργός, προέτρεψε σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν αν προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων και πιο συγκεκριμένα ο κατ/νος, ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με αφορμή την κατάθεση προσς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο περιελάμβανε και τα ομόφυλα ζευγάρια στο ρυθμιστικό του πεδίο δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο http://mkka.blogspot.gr/2015/12/blog-post_9html άρθρο με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ»

Οι δε κληθέντες μάρτυρες ήταν οι ΜΑΡΤΥΡΕΣ:

1) Λύο Καλοβυρνάς – Αθήνα

2) Αλκιβιάδης Δελαντώνης – Π. Φάληρο Αττικής

3) Μενέλαος Σιαφάκας – Αθήνα

4) Άλκης Ιωαννίδης - Αθήνα

5) Michael Huber- Αθήνα

6) Πέτρος Σαπουντζάκης – Αθήνα

7) Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος – Αθήνα

8) Νίκος Σοφιανός – Αθήνα

9) Βασίλειος Θανόπουλος – Οικισμός Λάκκας Αναβύσσου Αττικής

Δόξα σοι ο Θεός σήμερα νίκησε η ορθοδοξία.

Σήμερα οι προσευχές μερικών ορθοδόξων χριστιανών εισακούστηκαν. Σήμερα ένας Γέρος Μητροπολίτης σήκωσε στους αδύνατους ώμους του όλο το βάρος της Αλήθειας του Χριστού. Σήμερα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αγάλλονται. Σήμερα χαίρονται οι ουρανοί και η γη των Αιγιαλέων πανηγυρίζει. Σήμερα η Παναγία η Τρυπητή φαίνεται λαμπρότερη. Σήμερα οι Ταξιάρχες ανεβοκατεβαίνουν για να βροντοφωνάξουν το χαρούμενο μήνυμα της νίκης των Ορθοδόξων Χριστιανών εκπροσωπουμένης από έναν Σεβάσμιο Γέροντα Μητροπολίτη τον κ.κ. Αμβρόσιο.

Γέροντα θερμά σε ευχαριστούμε για την χαρά που μας έδωσες μέσα στην τεθλιμμένη κοινωνία μας. Μέσα στην παγωμένη και αδιάφορη σχέση των ανθρώπων. Γέροντα, όλους ευχαριστούμε και αυτούς που προσευχήθηκαν από μακριά και αυτούς που συμπαραστάθηκαν ηθικά και δυνατά με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε το Θεό μας για την Αλήθειά Του.

Ευχαριστούμε και δοξολογούμε Αυτόν που μας χάρισε έναν ακμάζοντα Γέροντα ως Μητροπολίτη μας.

Ζήθι Γέροντα χρόνους πολλούς.

Κ.Π.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ