Κόσμος

Ξεκληρίζουν την 1η τουρκική Στρατιά και τον FSA οι Κούρδοι: 60 άρματα μάχης και ACV-15 στέλνουν οι Τούρκοι- Κατάρριψη του εθνικού UAV των Τούρκων, Bayraktar TB2


Μετά το "εθνικό ελικόπτερο" των Τούρκων το Τ-129 ΑΤΑΚ, οι Κούρδοι κατέρριψαν και το "εθνικό UAV" Bayraktar TB2, με το οποίο ο Ρ.Τ.Ερντογάν "πόζαρε" γεμάτος εθνική υπερηφάνεια πριν λίγες ημέρες παρουσιάζοντας το στον τουρκικό λαό και κατ' επέκταση στους εχθρούς της Τουρκίας. Οι Κούρδοι όμως οι οποίοι έχουν ενισχυθεί πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα με φορητά αντιαεροπορικά και αντιαρματικά αμερικανικής κατασκευής φρόντισαν να του το καταρρίψουν και αυτό!

Το Bayraktar TB2 φέρει στα πτερύγια του από δύο πυραύλους 4 μικρούς πυραύλους MRC-C ή 2 πυραύλους MAM MAM-L-L που είναι ικανοί να κτυπήσουν οποιονδήποτε στόχο.

Πριν και μετά...
https://twitter.com/kurdistannews24/status/963082071265570816?ref_src=twsrc%5Etfw

Τα ηλεκτρονικά, το λογισμικό, το σχέδιο και το κεντρικό σύστημα αρχικά σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από την τουρκική αμυντική βιομηχανία και το TB2 Bayraktar, διαθέτει αρκετά προηγμένα συστήματα UCAV στον κόσμο.

Τα Bayraktar TB2 έχουν αυτονομία 27 ώρες, μέγιστο ύψος τα 27 χιλιάδες πόδια και μπορούν να μεταφέρουν 100 κιλά φορτίου , ενώ δρουν με τους ειδικούς αισθητήρες τους ημέρα και νύχτα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ταυτόχρονα το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο δημοσίευσε τις επίσημες απώλειες οι οποίες περιορίζονται σε μόλις 33 κυρίως άντρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας και 93 τραυματίες. Δηλαδή, μια τουρκική δύναμη μεγέθους λόχου έχει εξουδετερωθεί, δίχως οι Τούρκοι να μάχονται στην πρώτη γραμμή.

Η Αγκυρα χώνεται όλο και πιο βαθιά στον βούρκο της Συρίας και αναγκάζεται να στείλει περισσότερες δυνάμεις καθώς οι τουρκόφιλοι ισλαμιστές αρνούνται πλέον να πολεμήσουν.

Οι ενισχύσεις αυτές είναι οι τελευταίες που μπορούν να στείλουν οι Τούρκοι. Μετά αρχίζουν τα δύσκολα καθώς θα πρέπει να πολεμήσουν οι ίδιοι, η εμπροσθοφυλακή τελειώνει....

Μια νέα δύναμη από 500 ισλαμιστές του FSA συμμετέχει από την Κυριακή στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας».

Οι 500 τουρκόφιλοι μισθοφόροι εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν από τον τουρκικό στρατό και διοικούνται από Τούρκους αξιωματικούς.

Αντρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων πολεμούν στις γραμμές της οργάνωσης Faylaq Sham στην Αφρίν κατά των Κούρδων YPG.

Eπιπλέον 60 άρματα μάχης μαζί με ACV-15 στέλνουν οι Τούρκοι στην Αφρίν.

Εδώ η φωτογραφία.

Το Bayraktar TB2

https://twitter.com/LunaticRizgar/status/963044991156346880?ref_src=twsrc%5Etfw

Σε δηλώσεις προχώρησε ο διοικητής μονάδας του YPG, Μανί Εγκίντ για την τουρκική επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" στην οποία αναφέρει ότι οι Τούρκοι ουσιαστικά θα πάθουν αυτό που έπαθαν οι ΗΠΑ κατά τη διάρκειά του πολέμου στο Βιετνάμ, όπου υπέστησαν τρομακτικές απώλειες χωρίς να κερδίσουν τον πόλεμο. .

«Αυτοί βασίζονται στην τεχνολογία τους και εμείς στην βούληση μας. Δεν ετοιμαστήκαμε για βραχυπρόθεσμο πόλεμο. Ετοιμαστήκαμε για πόλεμο που μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Εδώ θα γίνει το Βιετνάμ τους».

Όπως δήλωσε ο Μανί Εγκίντ, διοικητής μιας μονάδας του YPG το οποίο αντιστέκεται στην απόπειρα εισβολής του τουρκικού κράτους στο ΑΝF:

«Το τουρκικό κράτος και οι συμμορίες της Αλ Κάιντα μαζί του, μιλούσαν για «κατάκτηση σε 3 ώρες», αλλά παρά το ότι πέρασαν πια 23 μέρες, ο τουρκικός στρατός, ο υπερηφανευόμενος ως 2ος στρατός του ΝΑΤΟ, γκρεμίστηκε και παρέμεινε στην συνοριακή γραμμή».

Ο Μανί Εγκίντ αναφέρει πως παρά το ότι η Άφριν δέχεται επίθεση από παντού, στις 22 μέρες που πέρασαν δεν υπήρξε κάποια σημαντική πρόοδος των επιτιθέμενων.

«Φεύγει και η 22η μέρα της αντίστασης. Μέχρι τώρα οι σύντροφοι αμύνονται με υψηλό ηθικό. Στις αρχές του πολέμου το τουρκικό κράτος έλεγε πως θα καταλάβει το Άφριν σε 3 ώρες.

Αυτές οι τρεις ώρες μετά έγιναν τρεις μέρες και μετά έγινε μια εβδομάδα. Σήμερα όμως βρισκόμαστε στην 23η μέρα της αντίστασης. Το Άφριν και στις 4 πλευρές αντιστέκεται σθεναρά. Οι σύντροφοι βρίσκονται στα αμυντικά χαρακώματα. Αλλά ο δεύτερος ισχυρότερος στρατός του ΝΑΤΟ και οι συμμορίες που παρέλαβε από την ISIS, ακόμη δεν μπόρεσαν να διασφαλίσουν κάποια πρόοδο».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Εγκίντ, οι ίδιοι παραθέτουν την βούληση τους απέναντι στα τελευταίας τεχνολογίας όπλα του τουρκικού κράτους προσθέτοντας οτι «Ο τουρκικός στρατός και οι συμμορίες του, ακόμη βρίσκονται στην συνοριακή γραμμή. Σε κάποια σημεία προχώρησαν 3 χλμ και σε άλλα 5 χλμ. Και αυτό το κάνουν στηριζόμενοι στην τεχνολογική τους ισχύ.

Προσπαθούν να κρατήσουν σημεία με πολεμικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη, με πυροβολικό και άρματα μάχης. Με την τεχνολογική τους ισχύ θέλουν να πολεμήσουν ενάντια στην βούληση. Αλλά η τεχνολογία δεν μπορεί να κάνει τίποτε ενάντια στην βούληση. Εμείς θα αντισταθούμε. Αυτοί βασίζονται στην τεχνολογία τους και εμείς στην βούληση μας».

Ο Εγκίντ σύμφωνα με το δημοσίευμα του AFN αναφέρει πως η Άφριν θα γίνει το μέρος στο οποίο θα κομματιαστεί το ΑΚΡ και προσθετει πως η Άφριν θα γίνει το Βιετνάμ του τουρκικού στρατού.

"Ο Ερντογάν συγκέντρωσε όλους τους φασίστες και επιχειρεί να καταλάβει την Άφριν. Εμείς το βλέπουμε αυτό ως τελική μάχη, έτσι πιστεύουμε. Για αυτό τον λόγο υποσχόμαστε να υπερασπίσουμε την Άφριν μέχρι τέλους.

Εάν στην Άφριν κομματιαστεί το ΑΚΡ, τότε τελειώνει. Διότι το ΑΚΡ παντού στοχεύει τους Κούρδους. Αλλά στην Άφριν θα γίνει το μέρος όπου θα κομματιαστούν. Θα κάνουμε την Άφριν Βιετνάμ για τον δεύτερο ισχυρότερο στρατό του ΝΑΤΟ. Θα τους νικήσουμε εδώ".

«Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι το εξής: Ένας λαός ζει στα εδάφη του και μια άλλη χώρα έρχεται και θέλει να τα κατακτήσει. Είναι μια κατάσταση εισβολής. Για αυτό πρέπει όλοι να εναντιωθούν σε αυτό. Η έκκληση μας είναι πως νέοι και από τα 4 κομμάτια του Κουρδιστάν, να ενταχθούν στην αντίσταση του Άφριν. Κάνουμε έκκληση να πάρουν θέση στις τάξεις της αντίστασης», δήλωσε ακόμη ο Εγκίντ.

Το τουρκικό κράτος, σύμφωνα με τον Εγκίντ, «θα εγκαταστήσει στην Άφριν τους πρόσφυγες που έχουν πάει στην Τουρκία από την Συρία ή από άλλα μέρη» οπως πάντα που "χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως εκβιασμό απέναντι στην Ευρώπη, έτσι τους χρησιμοποιεί και τώρα για να εισβάλει στην Άφριν. Θα προσπαθήσει να δολοφονήσει και να εξαναγκάσει σε μετανάστευση τον λαό της Άφριν και μετά να εγκαταστήσει εδώ τις συμμορίες της ISIS και της Αλ Κάιντα".

«Ο στόχος φυσικά δεν είναι οι πρόσφυγες. Εν προκειμένω προσπαθεί να πετύχει με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια. Και να αλλάξει την δημογραφία του Κουρδιστάν και να σταματήσει τα κέρδη των Κούρδων», τόνισε.

Πάντως σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο διοικητής του YPG έχουν γίνει προετοιμασίες για αντίσταση ενός έτους. "Ας έρθουν, ας προχωρήσουν λίγο ακόμη, τους περιμένουμε. 22 μέρες τώρα κάνουν βόλτες στην συνοριακή γραμμή. Το περισσότερο που προχώρησαν ήταν 5 χλμ. Και αυτό το έκαναν με την τεχνολογική τους ισχύ. Διαφορετικά έτσι με ηρωικό τρόπο δεν κατέλαβαν κανένα μέρος. Όπως ανέφερα έχουμε κάνει τις ετοιμασίες μας. Και από υποστήριξη και από πυρομαχικά. Δεν ετοιμαστήκαμε για βραχυπρόθεσμο πόλεμο. Ετοιμαστήκαμε για πόλεμο που μπορεί να διαρκέσει χρόνια".

Τέλος ο Μανί Εγκίντ αναφέρει οτι στην Άφριν υπάρχει μια μεγάλη αντίσταση. Μάλιστα συγκρίνει την αντίσταση της αφρίν με αυτη του Στάλινγκραντ και του Βιετνάμ. Συγκεκριμένα ο Εγκίντ δηλώνει:

"Στην Αφρίν υπάρχει μια μεγάλη αντίσταση. Μια αντίσταση στα επίπεδα του Στάλινγκραντ και του Βιετνάμ. Και όλος ο κόσμος θα την δει….Ο δεύτερος ισχυρότερος στρατός του ΝΑΤΟ σε αυτή την μικρή περιοχή έχει παραλύσει. Χρησιμοποιούν κάθε είδους τεχνολογία. Όλοι θα πρέπει να μάθουν πως εδώ πολεμά η ανθρωπιά, η τιμή και η αξιοπρέπεια. Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους".

Δείτε τις ενισχύσεις που στέλνουν οι Τούρκοι
https://twitter.com/abdbozkurt/status/962414570018045952?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ozkok_/status/962746460667351041?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Bilesa_Shaweys/status/963046512535187456?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?v=lcoio1u49UA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ