Ελληνοτουρκικά

Ευθεία απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας από την Τουρκία: «Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια» - «Θα σας κάνουμε ότι στην Αφρίν»


Με αρκετά προκλητικά και προσβλητικά σχόλια, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και την υπόθεση με τα Ίμια, 22 χρόνια μετά την μεγάλη ένταση που ξέσπασε στις δύο βραχονησίδες, ο Γιγκίτ Μπουλούτ.

Ο επικεφαλής των συμβούλων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε, εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας και δε δίστασε να απειλήσει ακόμη και τον Έλληνα πρωθυπουργό!

Είπε χαρακτηριστικά πως αν γίνει απόπειρα να πατήσει κάποιος στα δύο νησιά «θα τους σπάσουμε τα πόδια, ακόμη και του πρωθυπουργού».

Οι απειλές του Μπουλούτ δε σταμάτησαν εκεί, καθώς είπε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η χώρα του θα αντιδράσει με τέτοιο τρόπο που «η Αθήνα θα νοιώσει την οργή μας που θα είναι χειρότερη από αυτή στην Αφρίν»!

Έκανε αναφορές και στον Πάνο Καμμένο χωρίς να τον κατονομάσει ωστόσο, λίγα 24ωρα μετά τη παρουσία του υπουργού Αμύνης στις νησίδες όπου απέδωσε φόρο τιμής στα τρία παιδιά του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους στις 31 Ιανουαρίου του 1996.

Μεταξύ άλλων είπε: «Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».

 

 
https://twitter.com/abdbozkurt/status/958983298159710209?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Τουρκία μετά το χθεσινό γεγονός που πρώτο σας αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, έχει πανικοβληθεί πλήρως.

Συγκεκριμένα τρόμο και πολύ μεγάλο εκνευρισμό μαζί με επεισόδιο… προκάλεσε η ελληνική κανονιοφόρος ΜΑΧΗΤΗΣ η οποία είχε αναρτημένη στο ιστό της την ελληνική και την βυζαντινή σημαία ,  όταν αυτή  διήλθε κοντά στην περιοχή karaburun στην Σμύρνη  και δίπλα της διέρχονταν τουρκικά πολεμικά πλοία .

 Οι Τούρκοι αποκάλεσαν την ύψωση της σημαίας της βυζαντινής αυτοκρατορίας στην ελληνική κανονιοφόρο ως «παρενόχληση» ελληνικού πλοίου σε τουρκικά πολεμικά πλοία . 

Ο τουρκικός τύπος ανέφερε μάλιστα ότι το  ελληνικό πολεμικό πλοίο με την βυζαντινή σημαία πλησίασε κοντά στο  Karaburun και προσπάθησε να παρενοχλήσει τουρκικά πολεμικά πλοία.

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν την στρατιωτική επιχείρηση « κλαδί ελιάς» με στόχο την εξουδετέρωση των κουρδικών τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο χωρίς να γνωρίζει την κατάληξη», αναφέρει τουρκική εφημερίδα απειλώντας την Ελλάδα με αυτά που «παθαίνουν» οι Κούρδοι στην Β.Συρία.

Η ελληνική ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΣ  με το όνομα ΜΑΧΗΤΗΣ πλησίασε κοντά στο  Καραμπουρούν με τη βυζαντινή σημαία προκαλώντας μεγάλη αγανάκτηση στους Τούρκους όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Επίσης το τουρκικό  άρθρο αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας προχθές  προσπάθησε να καταθέσει στεφάνι στα Ίμια , αλλά με την αποτελεσματική δράση του τουρκικού ναυτικού αυτό αποφεύχθηκε.

Οι Τούρκοι ξεχνάνε βέβαια ξεχνούν σκόπιμα  ότι τα δικά τους πολεμικά πλοία όταν πλησιάζουν ελληνικούς λιμένες σε διεθνείς επισκέψεις  με το ΝΑΤΟ και « διελεύσεις» για παράδειγμα στον ισθμό της Κορίνθου,   να αναρτούν την ελληνική σημαία ως οφείλουν,  κάτι που κάνουν όμως πολύ εύκολα σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τους νέο-οθωμανούς οποιαδήποτε κίνηση της Ελλάδος ακόμη και με μια σημαία που ανήκει στον ελληνισμό συνιστά για αυτούς πρόκληση , θεωρώντας τον εαυτό τους  ως «κυρίαρχο» στην περιοχή. Τα περιστατικά  με το τουρκικό ναυτικό συνεχίζονται και δυστυχώς διαφαίνεται η τάση για πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση το επόμενο διάστημα .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...