Ελληνοτουρκικά

Καλλιεργούν πολεμικό κλίμα οι Τούρκοι: "Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εισβάλει στην Τουρκία όπως το 1919 - Εχει στρέψει τις κάννες της εναντίον μας"

Σε πρόστυχη πολεμική προπαγάνδα επιδίδεται ο τουρκικός τύπος προετοιμάζοντας άσχημες καταστάσεις το επόμενο διάστημα ενόψει των μυστικών «διαπραγματεύσεων» ΗΠΑ-Τουρκίας για το μέλλον του Αιγαίου και της Κύπρου οι οποίες διεξάγονται στην Τουρκία παρουσία Αμερικανών αξιωματούχων.

«Η Ελλάδα διεξάγει πολεμικές προετοιμασίες για άλλη μια εισβολή στην  Τουρκία σχεδόν εκατό χρόνια μετά την αποτυχία του 1922 μετά το τέλος του Παγκοσμίου Πολέμου», αναφέρει μισθωμένος Τούρκος αρθρογράφος για την εφημερίδα Yeni Safak .

Ο Mehmet Acet έγραψε ότι οι πρόσφατες προειδοποιήσεις του Τούρκου Αρχηγού του Επιτελείου στρατηγού Hulusi Akar και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία είναι  σε θέση να πολεμήσει σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα , τόσο  στο Αιγαίο όσο και στη Συρία την ίδια στιγμή…αποτελεί τον κώδωνα του κινδύνου στα υψηλότερα επίπεδα του τουρκικού κατεστημένου ασφαλείας .

Ο Acet ανέφερε επίσης ότι επειδή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες Τούρκοι στρατιωτικοί όλων των βαθμίδων , οι οποίοι είχαν  υψηλού επιπέδου στρατιωτική κατάρτιση, η Ελλάδα αναζητά εναγωνίως τις πιθανότητές για μια νέα εισβολή στην Τουρκία στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της  15ης , Ιουλίου του 2016 , έχοντας στο πλευρό της  υποστήριξη των διεθνών παραγόντων ( ΗΠΑ).

Ο ίδιος δημοσιογράφος υποστήριξε ότι η Ελλάδα και το 1922 στον αποκαλούμενο από τους Τούρκους  πόλεμο της Ανεξαρτησίας (1919-1923), πολέμησε εισβάλλοντας απροκάλυπτα σε τουρκικό έδαφος με την υποστήριξη και  αμέριστη συμπαράσταση άλλων παγκόσμιων δυνάμεων.

Ωστόσο, Acet τόνισε  ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα ήταν ο τελευταίος που θέλει  μια εισβολή, και έτσι προσπαθεί μέσω της  διπλωματική οδού να αποφύγει την σύγκρουση η οποία είναι …ορατή.

Προκλητική δήλωση Τούρκου κομάντο της κρίσης των Ιμίων: Η Ελλάδα έχει στρέψει τις κάννες της εναντίον μας

Ο κομάντο που πρωταγωνίστησε, από πλευράς Τουρκίας, στην κρίση των Ιμίων το 1996, Αλί Τουρκσέν, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής σήμερα με το εθνικιστικό κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ «Καλό Κόμμα», σχολιάζοντας τη νέα κρίση γύρω από τις βραχονησίδες, υποστήριξε προκλητικά ότι «οι Έλληνες έχουν στρέψει τις κάννες τους εναντίον μας, κάτω από τη μύτη μας».

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ο Αλί Τουρκσέν παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Boxer», στην οποία καλλιεργεί πολεμικό κλίμα σε βάρος της χώρας μας.

«Η Ελλάδα παίζει επισήμως το παιχνίδι του "κοιτάξτε με", όπως κάνει ο ακροβάτης», αναφέρει, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας θέλει να στρέψει την προσοχή μακριά από άλλα σημαντικά ζητήματα.

Στη συνέχεια επαναλαμβάνει τις θέσεις των ακραίων κύκλων της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για νησιά «υπό ελληνική κατοχή».

«Στα Ίμια είναι χρόνια τώρα που δημιουργούν μία τέτοια ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα 18 νησιά και μία βραχονησίδα να βρίσκονται σήμερα υπό πλήρη κατοχή. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί μία σοβαρότατη ανησυχία για την ασφάλεια της Τουρκίας. Γιατί έχουν στρέψει τις κάννες τους κάτω από τη μύτη μας».

Και το «παραλήρημα» συνεχίζεται ως εξής:

«Αύριο θα επικαλεστούν τα χωρικά ύδατα, είτε την ΑΟΖ, είτε τον εναέριο χώρο και δεν θα μπορούμε ούτε να ψαρεύουμε, ούτε τα πλοία μας να πλησιάζουν, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις να μας επιτρέπουν να κάνουμε, ούτε να έχουμε δικαιώματα στον υποθαλάσσιο πλούτο».

Ο Αλί Τουρκσέν στέλνει μάλιστα μήνυμα στην τουρκική ηγεσία να μην κάνει πίσω:

«Η Τουρκία ό,τι είναι να κάνει, πρέπει να το κάνει προσεκτικά αλλά χωρίς να παραχωρεί δικαιώματά της. Ούτε κι εγώ που έχω περάσει τη ζωή μου σε στρατιωτικές ασκήσεις θέλω πόλεμο με κανέναν, αλλά ούτε κι εσύ, όμως, να τον επιζητείς. Δεν έρχομαι εγώ να κάτσω στο μπαλκόνι σου. Αλλά όταν κάποιος προσπαθήσει να τοποθετήσει ένα τραπέζι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, φυσικά και θα αντιδράσω λέγοντας “τι κάνεις εκεί;”. Δεν θέλω να πω το κλασικό, αλλά αν ξεκινήσεις να δίνεις, θα συνεχίσουν να ζητάνε περισσότερα».

Εν κατακλείδι, αυτό που δεν ανέφερε ο δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας αλλά αναφέρει ετέρα τουρκική εφημερίδα είναι... ότι κατά τις ανακρίσεις των μελών της οργάνωσης FETO , αποκαλύφθηκε από «δύστυχους» μάρτυρες που βασανίσθηκαν βάναυσα από Τούρκους αστυνομικούς,  ότι ήξεραν για υποτιθέμενο σχέδιο ταυτόχρονης εισβολής στην Τουρκία από Αρμενία ..ανατολικά και Ελλάδα δυτικά .

Προφανώς όμως πρόκειται για προφάσεις εν αμαρτίες διότι αυτοί που απειλούν την Ελλάδα είναι  τα απίστευτα νέο-οθωμανικά όνειρα του Ερντογάν και κανένας άλλος.  

Βίντεο με τις εξελίξεις

https://www.youtube.com/watch?v=TZy-XIORG2s

https://www.youtube.com/watch?v=RmYNGEzmHUc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές