Ελληνοτουρκικά

«Σχέδιο εισβολής της Τουρκίας σε 18 ελληνικά νησιά» λένε Αμερικανοί -Τζιχάντ ετοιμάζει ο Ερντογάν

Έρχεται πόλεμος μετά από τουρκική επίθεση στο Αιγαίο; 

Αυτό αναφέρεται σύμφωνα με την Τουρκάλα δημοσιογράφο Uzay Bulut και το γνωστό αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο gatestoneinstitute.org, μιας και ο Ερντογάν φέρεται να  έχει πάρει την "μεγάλη" απόφαση να επιτεθεί  πιθανότατα στην χώρα μας , ενώ  όλα τα «σημάδια» αυτό δείχνουν το τελευταίο διάστημα.

«Η Τουρκία απειλεί να εισβάλει στην Ελλάδα» , αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου της Τουρκάλας δημοσιογράφου, Uzay Bulut, που δημοσιεύεται στο αμερικάνικο «Gatestone Institute».

Στο άρθρο της επικεντρώνεται μεταξύ άλλων, στο πρόσφατο επεισόδιο που σημειώθηκε στα νερά του Αιγαίου με τον εμβολισμό του ελληνικού περιπολικού λιμενικού «090 Γαύδος» από την τουρκική ακταιωρό «UMUT» της Ακτοφυλακής.

Πρόκειται για ένα ελληνικό σκάφος ακτοφυλακής που εμβολίστηκε από ένα τουρκικό με εγκληματικό τρόπο κοντά στα Ίμια στις 13 Φεβρουαρίου, ένα από τα πολλά ελληνικά νησιά πάνω από τα οποία η Τουρκία ισχυρίζεται ότι της ανήκουν, αναφέρει η ίδια στο άρθρο της .

https://youtu.be/ZSVbGaNKt5Y?t=2

Η ίδια η  δημοσιογράφος αναφέρει ότι επί οθωμανικής αυτοκρατορίας και μέχρι το 1821 όλα αυτά τα νησιά ήταν τουρκικά  .

Μετά όμως από την χρονολογία αυτή και σταδιακά όλα τα νησιά , όπως και ο υπόλοιπος κορμός  της Ελλάδας, είναι νομικά και ιστορικά ελληνικός» .

Η απόφαση ωστόσο του κόμματος  Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), μαζί με ένα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης  που φέρεται να  είναι  αποφασισμένο, έχει   εμμονή με την εισβολή και  κατάκτηση  των ελληνικών νησιών  με το σκεπτικό ότι είναι στην πραγματικότητα τουρκική επικράτεια, τονίσει η Bulut .

Τον Δεκέμβριο, για παράδειγμα, ο Κεμάλ Κιλιτσάρογλου , ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της  αντιπολίτευσης  του CHP , δήλωσε ότι όταν κερδίσει τις εκλογές το 2019, θα «εισβάλει σε  πάνω από 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος, ακριβώς όπως ο πρώην Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ  εισέβαλε στην Κύπρο το 1974."

Ο ίδιος διατυμπανίζει  μάλιστα ότι «δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο» που να αποδεικνύει ότι αυτά τα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα.

Η Meral Akşener, επικεφαλής του κόμματος των «Γκρίζων Λύκων»  έχει επίσης απαιτήσει  εισβολή και κατάκτηση των ελληνικών  νησιών. "Αυτό που απαιτείται πρέπει να γίνει", έγραψε η ίδια σε  tweet στις 13 Ιανουαρίου.

Ο μεγαλύτερος υποστηριχτής όμως ενός τέτοιου σχεδίου είναι ο ίδιος ο πρόεδρος  της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φυσικά, ο οποίος φαίνεται να αισθάνεται ενισχυμένος μετά  την στρατιωτική εισβολή στην  περιοχής της Afrin στη βόρεια Συρία, θεωρώντας τον εαυτό του σουλτάνο, συνεχίζει η ίδια .

«Εμείς προειδοποιούμε όσους διασχίζουν  την γραμμή στο Αιγαίο και την Κύπρο», δήλωσε ο Ερντογάν συνεχίζοντας:

«Το κουράγιο τους εξακολουθεί να υφίσταται μόνο μέχρι να δουν τον στρατό μας, τα πλοία μας και τα αεροπλάνα μας ... Ό, τι ήταν η Afrin είναι για εμάς, το ίδιο είναι  για μας με τα  ίδια δικαιώματα..το Αιγαίο και η  Κύπρο . Μην σκεφτεί ποτέ κανείς  ότι η εξερεύνηση του φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και οι ευκαιριακές προσπάθειες στο Αιγαίο δεν θα «εγκλωβιστούν»  από το ραντάρ μας.

https://youtu.be/IQOzfN2Zajg?t=9

Ακριβώς όπως έχουμε διαταράξει την περιοχή μέσω των  στρατιωτικών επιχειρήσεων  "Ασπίδα του  Ευφράτη" και ¨Κλάδος Ελαίας"  [στη Συρία], η οποία  σύντομα θα φτάσει στην  Ιεράπολη και σε άλλες περιοχές,  θα  διαταράξουμε  και τις περιοχές εκείνων που ασχολούνται με ανακρίβειες στα νότια μας με  τα πολεμικά πλοία και  τις αεροπορικές μας δυνάμεις να παρακολουθούν την περιοχή», κατέληξε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στις ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Ερντογάν συνέχισε:

«Αυτοί που πιστεύουν ότι έχουμε σβήσει από τις καρδιές μας τις  χώρες  από τις οποίες αποσυρθήκαμε  με δάκρυα πριν από εκατό χρόνια κάνουν λάθος.

«Λέμε σε κάθε ευκαιρία που έχουμε ότι η Συρία, το Ιράκ και άλλες "περιοχές" (Βαλκάνια)  αποτελούν γεωγραφικές περιοχές  στις καρδιές μας, που  δεν είναι διαφορετικές από την  δική  μας πατρίδα. Αγωνιζόμαστε ώστε η  ξένη σημαία δεν θα κυματίζει παντού όπου υπάρχουν Τζαμιά» .

«Τα πράγματα που έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι πολλά και θα   συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια τις επιθέσεις  τις επόμενες ημέρες, inshallah [αν θέλει ο Θεός].», κατέληξε ο «σουλτάνος» Ερντογάν μέσα σε παραλήρημα.

«Η οθωμανική δυναστεία και η τουρκική αυτοκρατορία ιδρύθηκε από  νομάδες από το  Τουρκμενιστάν κάποια στιγμή γύρω στο έτος 1300. Κατά τη διάρκεια  περισσότερων από 600 χρόνων  Οθωμανικής περιόδου, οι Οθωμανοί  με συνεχείς πολέμους (τζιχάντ), εισβάλλουν και καταλαμβάνουν εδάφη σε πέντε ηπείρους.

Έτσι και οι σημερινοί  νεο-οθωμανιστές στην Τουρκία εξακολουθούν να αγκαλιάζουν με υπερηφάνεια την έννοια του τζιχάντ (ισλαμικός ιερός πόλεμος) ενάντια στους κιαφείρ (άπιστους).

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, γνωστή ως  Diyanet, περιέγραψε ανοιχτά πρόσφατη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Afrin ως «τζιχάντ».

Ο χαρακτηρισμός αυτός έχει νόημα όταν κάποιος ξεχνά  ότι οι Μουσουλμάνοι Τούρκοι  οφείλουν την δημογραφική πλειοψηφία τους στον γηγενή πληθυσμό στη Μικρά Ασία μετά από αιώνες  διώξεων και  διακρίσεων εις βάρος των χριστιανών και  Εβραίων  κατοίκων  της περιοχής.

Τον 11ο αιώνα, Τούρκοι  τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία εισέβαλαν και κατέλαβαν την ελληνική αυτή περιοχή της Μικράς Ασίας που ανήκε στην  χριστιανική Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ανοίγοντας το δρόμο για τη σταδιακή ισλαμοποίηση  της περιοχής,  μέσω μεθόδων όπως η ανθρωποκτονία, η απαγωγή, οι βιασμοί  και η αναγκαστική αλλαγή πίστης .

Η μεγαλύτερη επίθεση αυτών των φανατικών τζιχαντιστών  στον 20ο αιώνα ήταν η  επίθεση κατά των χριστιανών κατοίκων της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η οποία   έλαβε χώρα το 1914-1923 και είναι γνωστή ως γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων (Συρίων / Χαλδαίων) στην Οθωμανική Τουρκία.

Αυτό δεν απέτρεψε  την Τουρκία, η οποία εξακολουθεί να αρνείται τη γενοκτονία, από το να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ το 1952.

Η επίθεση, επίσης, δεν σταμάτησε την Τουρκία, τρία χρόνια μετά την ένταξη στο ΝΑΤΟ από το να διαπράξει  ένα ακόμη άγριο ανθελληνικό  πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη το  1964.

Ακριβώς επειδή οι αυτοί οι Τζιχαντιστές νέο-οθωμανοί Τούρκοι ουδέποτε ανέλαβαν την  ευθύνη για τις εγκληματικές τους  ενέργειες και την επιθετικότητα τους, έτσι και τώρα  απειλούν πραγματικά την ασφάλεια και την κυριαρχία των γειτόνων τους ( Ελλάδα).

Για αυτό είναι καιρός να ξυπνήσει η Δύση και να αναλάβει την όλη κατάσταση», καταλήγει η Τουρκάλα δημοσιογράφος .

Νομίζουμε ότι το άρθρο της Τουρκάλας δημοσιογράφου θα πρέπει να το πάρουν σοβαρά όλοι οι υπεύθυνοι στα Βαλκάνια και ειδικά στην Ελλάδα για αυτό που η ίδια περιγράφει να.... έρχεται ΄στο Αιγαίο και την Κύπρο το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ