Ελληνοτουρκικά

Κρίσιμες ώρες πλέον για το Ανατολικό Αιγαίο - Η Τουρκία απειλεί ευθέως με στρατιωτική "λύση"

Κρίσιμες ώρες πλέον έχουμε από εδώ και στο εξής στο Ανατολικό Αιγαίο το οποίο απειλείται από την Τουρκία που θεωρεί ότι έχει «νόμιμα συμφέροντα» τα οποία θα προασπιστεί σθεναρά ...με όλα τα "μέσα".  

Ο Ερντογάν αποφάσισε να κάνει το «βήμα του» απειλώντας την Ελλάδα ευθέως μέσω δηλώσεων  του ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου για το ανατολικό Αιγαίο περί « αναγκαίων μέτρων»  μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και στρατιωτικές κινήσεις .

Από εδώ και στο εξής όλα είναι πιθανά στην περιοχή μας και ειδικά στα Δωδεκάνησα και την κυπριακή ΑΟΖ στην οποία σίγουρα θα μετακινηθούν μονάδες του τουρκικού στόλου μαζί με υποβρύχια για να …επιβάλουν την «τουρκική θέληση».

https://youtu.be/kYRaGst2WTA?t=2

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει «όλα τα αναγκαία μέτρα» για την προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων και της ιδιοκτησίας της υφαλοκρηπίδας στο ανατολικό Αιγαίο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε  συνέντευξη.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι ένας τομέας στον οποίο η Τουρκία έχει λόγο για εξερεύνηση υδρογονανθράκων είναι η οικονομική ζώνη 6 της Κύπρου (ΑΟΖ), η οποία  ανήκει στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας,,,κατά τον ίδιο.

Επανέλαβε επίσης ότι δεν υπάρχουν  θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Η Τουρκία θα κινηθεί σύμφωνα με τους αναγκαίους νομικούς , πολιτικούς και οι τεχνικούς κανονισμούς «ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ το νόμιμο μερίδιο του υποβρύχιου πλούτου» της περιοχής, αναφέρουν εδώ και καιρό Έλληνες αμυντικοί αναλυτές και αυτό επιβεβαιώνεται πλέον με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  .

Με λίγα λόγια η Τουρκία προετοιμάζεται για διεκδικήσεις επίσημα πλέον  σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.

Με την ισχυρή ναυτική παρουσία φρεγατών, υποβρυχίων, θα προσπαθήσουν να επιβάλουν ΑΟΖ εντός ελληνικού θαλάσσιου χώρου.

Δεν έχει σημασία ποιο ακριβώς «παιχνίδι» θα παίξουν οι Οθωμανοί  για να το επιτύχουν, σημασία έχει ότι θέλουν ΑΟΖ και συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.

https://youtu.be/m8-7u8xKoLo?t=3

«Η Τουρκία δεν αναμένει καμία  συνομιλία για επανένωση στην Κύπρο.  Απλά Αθήνα και  Άγκυρα πρέπει να οικοδομήσουν  διμερείς σχέσεις τους στο επερχόμενο Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου Συνεργασίας που θα γίνει  στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο ίδιος θέλοντας να τονίσει ότι εκεί σε εκείνο το συμβούλιο η Ελλάδα θα πρέπει να υποκύψει στις ορέξεις της Άγκυρας .

Επίσης για το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών ο ίδιος τόνισε ότι  ότι κατανοεί την θέση της ελληνικής κυβέρνησης , και υπογράμμισε με αλαζονεία ότι αυτοί πρέπει να απελαθούν  στην Τουρκία για να δικαστούν...τίποτε άλλο.

Χθες αναφέραμε  ότι "η Ελλάδα θα "συρθεί" για να  αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, λόγω ραγδαίων εξελίξεων"

Ο μεγαλύτερος λόγος μιας  «κυοφορούμενης» τέτοιας κίνησης από ελληνικής πλευράς είναι οικονομικός, αλλά και λόγω των αφόρητων πιέσεων που προέρχονται από την ΕΕ και την Γερμανία προς την Ελλάδα, ανέφερε το άρθρο.

Ένας άλλος σοβαρός λόγος, σύμφωνα με το Sputnik, είναι η ασφάλεια, λόγω των φιλοδοξιών των Αλβανών αλλά και των Τούρκων κατά της ελληνικής επικράτειας.

Δηλαδή ο  Κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι.

Από εδώ και στο εξής μέχρι το καλοκαίρι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το σκηνικό θα δυναμιτιστεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε ύψιστο βαθμό και όλα είναι πλέον πιθανά .

https://youtu.be/seFaeAhiiuE?t=1

https://youtu.be/mu-YTMnjvh4?t=7

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ