Ελληνοτουρκικά

Αυτός είναι ο τρελός σύμβουλος του Τ. Ερντογάν που διαρκώς απειλεί την Ελλάδα

Ο Γιγκίτ Μπουλούτ, είναι πολύ γνωστό πρόσωπο στην Τουρκία. Ήταν χρόνια δημοσιογράφος και επιτελικό στέλεχος σε πολλά media, μάλιστα είχε και δική του εκπομπή στην τηλεόραση.

Αυτή τη στιγμή, είναι σύμβουλος του Ερντογάν και είναι γνωστός για τις εθνικιστικές του απόψεις σε σχέση με την Ελλάδα.

Ποιος είναι ο Γιγκίτ Μπουλούτ;

Ο πατέρας του, Mustafa Bulut εξελέγη βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης το 1977. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο του Γαλατάσαραϊ, ενώ είναι και απόφοιτος του πανεπιστημίου Bilkent, στην Ανκάρα. Στη συνέχεια, έκανε το μάστερ του στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Ο Μπουλούτ, ήταν παντρεμένος με μια τηλεοπτική παρουσιάστρια που εργαζόταν στο Kanal D, του ομίλου Doğan, με την οποία χώρισε το 2010.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν, έγραφε άρθρα για την ημερήσια εφημερίδα Radikal του Ομίλου Doğan Media από το 2001 έως το 2007. Επίσης, έγραφε για τις εφημερίδες Vatan και Referans του ομίλου και παρουσίαζε μια εκπομπή στο σταθμό CNN Türk που ανήκει στον ίδιο όμιλο.

Τον Ιούνιο του 2009 έφυγε από τον όμιλο Doğan, καθώς λογοκρίθηκαν ορισμένα από τα άρθρα του που επέκριναν τον αρχισυντάκτη της Hürriyet, μια άλλη εφημερίδα της Doğan.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στην εφημερίδα Habertürk του Ομίλου Ciner και στον τηλεοπτικό σταθμό Habertürk TV, όπου ήταν αρχισυντάκτης μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.

Το 2010, σε συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με δημοσιογράφους, ο Μπουλούτ πρότεινε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένα τρόπο για να περάσει στον κυβερνητικό έλεγχο τόσο το ραδιόφωνο και η τηλεόραση, όσο και τα μέσα εκτύπωσης και το διαδίκτυο. Η πρόταση επικρίθηκε έντονα από πολλούς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το 2012, έγινε αρχισυντάκτης του ειδησεογραφικού καναλιού Kanal 24 της Star Media Group και αρθρογράφος για την εφημερίδα Star.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...