Ελληνοτουρκικά

Κόκκινος συναγερμός στο Αιγαίο - Οι Τούρκοι μετακινούν πλωτό γεωτρύπανο από τον Βόσπορο στην Κυπριακή ΑΟΖ - Ναυτικό αποκλεισμό επιβάλλουν στα Ίμια

Επικίνδυνη δράση στο Αιγαίο ξεκίνησαν σήμερα το πρωί  οι Τούρκοι με την μετακίνηση της πλωτής πλατφόρμας στον Βόσπορο,  ενώ τα Ίμια  φέρονται από τον ελληνικό τύπο ως "μέρος της τουρκικής επικράτειας" μετά  τον  24ωρο ναυτικό αποκλεισμό τους από τουρκικά πολεμικά πλοία . 

Το γιγαντιαίο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «GSP Saturn» μήκους 52,4 μέτρων και βάρους 5,325 τόνων σημαίας Παναμά , ξεκίνησε να κινείται σήμερα το πρωί προς το Βόσπορο αλλά απέτυχε.

Η γιγαντιαία πλατφόρμα μπήκε στον Βόσπορο από τη Θάλασσα του Μαρμαρά στις 10.00 π.μ. περίπου. 

Η Άγκυρα από ότι όλα δείχνουν ξεκινά να υλοποιεί σχέδιο σε σύντομο χρονικό διάστημα  που αφορά την μεταφορά της  πλατφόρμας  στο Αιγαίο με πιθανή κατεύθυνση την κυπριακή ΑΟΖ.

Μέσα στα «κυοφορούμενα» σενάρια είναι και αυτό της πιθανής «στάσης»  στα Δωδεκάνησα. 

Όλα δείχνουν ότι ο Ερντογάν θέλει να δείξει σε αντιπολίτευση και τουρκικό λαό ότι οι δεκάδες νεκροί, σακατεμένοι και τραυματίες στρατιώτες του στην Συρία δεν πήγανε  «τζάμπα» , διότι ετοιμάζεται  πυρετωδώς η νέα Οθωμανική αυτοκρατορία. 

Όμως η ελληνική απάντηση ήταν άμεση, καθώς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν στην περιοχή των Ιμίων και ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία επιβαίνοντας σε μαχητικά Mirage 2000-5. Όλα αυτά έγινα στο πλαίσιο άσκησης.

 Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, στο πλαίσιο παρακολούθησης της εκπαίδευσης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της προσωπικής επαφής με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό τους.

Ο Ναύαρχος αφού ενημερώθηκε για την ημερήσια δραστηριότητα της 114 ΠΜ, έλαβε μέρος σε πτήση προγραμματισμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 331 Μοίρας, «ΘΗΣΕΑΣ».

Αφού φόρεσε την προβλεπόμενη στολή ανέβηκε σε μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5, που θα απογειωνόταν μαζί με ένα ακόμα σε σχηματισμό ζεύγους αεροσκαφών. O Αρχηγός ΓΕΑ ήταν στο δεύτερο αεροσκάφος του σχηματισμού.

Το σενάριο της αποστολής προέβλεπε πτήση χαμηλής ναυτιλίας, σε θαλάσσια περιοχή κεντρικού-ανατολικού Αιγαίου, στο «τόξο» Εύβοιας, Καλόγερων- Ικαρίας – Λέρου – Ιμίων – Νάξου, εκτέλεση εικονικών προσβολών σε εναέριους και επίγειους στόχους καθώς και εικονική αερομαχία μεταξύ των αεροσκαφών του σχηματισμού.

tiohyj3

 

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με  έντυπη μορφή εφημερίδας και ρεπορτάζ δημοσιογράφων,  αποκαλύπτεται  ότι η Τουρκία έχει «καταστήσει » τα Ίμια ..."τουρκική επικράτεια" μετά το 1996 και την αποβίβαση Τούρκων κομάντος στην δυτική Ίμια ,με την συνεχή κύκλωση επί 24ωρου των Βραχονησίδων από 4-6 τουρκικά πλοία τα οποία απαγορεύουν την οποιαδήποτε προσέγγιση ελληνικών πλοίων ή ατόμων.

Αρμόδιος  παράγοντας, εξήγησε ότι η τουρκική πλευρά πέτυχε να δημιουργήσει νέα δεδομένα  και προηγούμενα μετά το σκηνικό που στήθηκε με τον ΥΠΑΜ κ. Καμένο κατά την ρίψη στεφάνου για την επέτειο των Ιμίων , τα οποία θα χρησιμοποιηθούν  μελλοντικά στα διεθνή fora  ώστε να προωθήσει η Άγκυρα την αναθεωρητική της ατζέντα.

Αυτό που επιδιώκουν σίγουρα  οι νεο-οθωμανοί είναι  να "νομιμοποιήσουν" όσο το δυνατόν περισσότερο την αναθεώρηση της συνθήκη της Λωζάνης με διάφορα ανατολίτικα σενάρια. 

Η ανάδειξη των Ιμίων σε …μέρος της τουρκικής επικράτειας δεν είναι τόσο επίτευγμα της Τουρκίας , αλλά περισσότερο μοιάζει με εξευτελισμό της Ελλάδος και όχι του υπουργού άμυνας, τονίζει το άρθρο .

Τα επεισόδια είναι συνεχόμενα και άκρως προκλητικά, ενώ στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί πολλά τουρκικά πλοία του τουρκικού λιμενικού και  πολεμικού ναυτικού για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Το κλίμα στο περιβάλλον Ερντογάν είναι εχθρικό για την Ελλάδα και αυτό το εξέφρασε με τουρκικό κυνισμό ο σύμβουλος του  Γιγί Μπουλούτ με την πρόσφατη  δήλωση  του περί « σπασίματος των ποδιών σε όποιο Έλληνα επιχειρήσει να ανέβει στα Ίμια».

Η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ ήταν υποτονική και κατώτερη των περιστάσεων σαφέστατα.

Με δεδομένη επίσης την καχυποψία της ελληνικής κοινής γνώμης για τον ρόλο του αμερικανικού παράγοντα, οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη , σε συνδυασμό με το  άρθρο στο Rusia Today από δημοσιογράφο του Κρεμλίνου , καταδεικνύουν  ότι η Ελλάδα έχει «στριμωχθεί» και πάλι στην «γωνία» , χωρίς φίλους παρά μόνο εχθρούς...όπως και το 1974.

Η τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα στο Αιγαίο είναι συνεχής και καθημερινή είτε στο αέρα είτε στην θάλασσα.

Τα τουρκικά πλοία ( περιπολικά και πολεμικά) κάνουν συνεχείς περιπολίες στα Ίμια , κάνοντας «σουρωτήρι» την θαλάσσια περιοχή και τα ελληνικά σύνορα , κάτι που παραπέμπει σαφώς σε προσπάθεια τουρκικής «αναθεώρησης» ολόκληρου του καθεστώτος στην περιοχή αυτή.

Η τουρκική προσπάθεια είναι σαφής , οι Τούρκοι θέλουν να απομονώσουν τα Ίμια ενώ στην περιοχή κινούνται συνεχώς τουρκικά πλοία τα οποία έχουν μετατρέψει την περιοχή σε « τουρκική επικράτεια», καταλήγει το άρθρο.

Πρόκειται σαφώς για συγκλονιστικές εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες από ΗΠΑ και Ρωσία οι οποίες παίζοντας το ίδιο παιχνίδι που είχαν παίξει και το 1974…προετοιμάζουν κυβέρνηση και ελληνικό λαό για πιθανές επαίσχυντες παραχωρήσεις στον Σουλτάνο Ερντογάν που έχει χάσει κάθε μέτρο και λογική και ….απειλεί ξεκάθαρα.

Νομίζουμε ότι την απάντηση θα τους  την δώσει τελικά η τεράστια ελληνική ιστορία μας με τους χιλιάδες ήρωες και τους Αγίους  της ορθοδοξίας μας από κοινού με  το λαό.

 

Όλοι αυτοί , οι «βάρβαροι»  μας ζητούν  σε  μια ιδιότυπη «κυοφορούμενη»  πρόταση  πιθανόν,  την « ελεύθερη διέλευση   στρατευμάτων» ( έτσι το είχε αποκαλέσει και ο Ιταλός πρέσβης στον Ι. Μεταξά στις 03:10 το πρωί) , στον προαιώνιο εχθρό της Ελλάδος την Τουρκία κάπου στο Αιγαίο.

Την απάντηση θα την δώσει σίγουρα ο ελληνικός λαός , ειδικά μετά το μαζικό  συλλαλητήριο το οποίο προκάλεσε τρόμο και πανικό , εδικά στους "έξω" όπως και στους "μέσα" , διότι όλοι τους ξέχασαν ότι ο Έλληνας ...είναι "τρελός" .

 

https://youtu.be/MIL0dxvAP3c?t=4

https://youtu.be/jSX66EFayek

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...