Κυβέρνηση

Η απόλυτη ξεφτίλα: Αυτό το τυπάκι είναι Υφυπουργός Παιδείας - «Οι μαθητές πηγαίνουν σε… μπορντέλα του εξωτερικού»

Με αστείες δικαιολογίες, ακόμη και με ορολογία πεζοδρομίου, οι δύο υφυπουργοί του υπουργείου Παιδείας, Ζουράρις και Μπαζεβανάκης, στηρίζουν την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την κατάργηση εκδρομών των σχολείων στο εξωτερικό. 

Τόσο ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις όσο και ο έτερος υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την απόφαση, ξεπέρασαν το οικονομικό θέμα που προέβαλλε ο κ. Γαβρόγλου και ο μεν πρώτος είπε ότι οι μαθητές πηγαίνουν σχολικές εκδρομές για να πηγαίνουν στα μπορντέλα, ο δεύτερος είπε ότι οι εκδρομές γίνονται μόνο για το ξενύχτι.

Ο Κώστας Ζουράρις θυμήθηκε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 FM την εμπειρία που είχε ο ίδιος σε μια εκδρομή το 1958. «Από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958 πήραν διαγωγή κοσμία επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου».

 

Όταν του ειπώθηκε ότι αυτά γίνονταν πριν από 60 χρόνια είπε: «Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πάνε μετά. Να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν». Επίσης είπε ότι «μπορείς να απαγορεύσεις την εκδρομή επικαλούμενος οικονομικούς λόγους γιατί η Ελλάδα βρίσκεται από το 1910 εν χρεωκοπία».

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε ότι οι εκδρομές των μαθητών στο εξωτερικό γίνονταν κυρίως για να ξενυχτούν τα παιδιά. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να δώσει πραγματικά εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε αυτό το εγχείρημα. «Θέλουμε να αλλάξουμε το πλάνο, έτσι ώστε να έχουν αυτές οι εκδρομές και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι εκδρομές στο εσωτερικό οφείλω να πω ότι είναι πιο εκπαιδευτικές από ό,τι αυτές στο εξωτερικό».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...