Ένοπλες Συρράξεις

Oι Αμερικανοί στρέφουν τα όπλα τους στους Τούρκους - «Καίγονται σαν τις λαμπάδες τα άρματα μάχης» - Νέο ξεφτίλισμα Κούρδων στις τουρκικές ΕΔ

Γεμάτο αντιαρματικές «παγίδες» είναι το έδαφος κοντά στην Αφρίν για τα τουρκικά άρματα μάχης που «καίγονται σαν τις λαμπάδες» από τα ρωσικής και αμερικανικής κατασκευής αντιαρματικά συστήματα  των Κούρδων του YPG.

Οι Κούρδοι πολύπειροι μαχητές δημιουργούν σε απίστευτα σημεία «παγίδες» με λίγους άνδρες και αντιαρματικά συστήματα και αναμένουν τις τουρκικές φάλαγγες "λουφάζοντας",   με σκοπό να προκαλέσουν όσο το δυνατό περισσότερες απώλειες.

Πρόκειται για ένα πόλεμο που προσομοιάζει πολύ με αυτόν του Βιετνάμ, ο οποίος προκαλεί «ρήγματα» στην ήδη δοκιμαζόμενη τουρκική κοινωνία.   

https://youtu.be/cf5xncnZGAU?t=39

 Οι Τούρκοι πανικόβλητοι είχαν ζητήσει από το Βερολίνο να εκσυγχρονίσουν τα  Leopard του τουρκικού στρατού με ειδικά συστήματα προστασίας από αντιαρματικά όπλα  από την άνοιξη του 2017.

Εντούτοις, η γερμανική κυβέρνηση αντιμετώπισε επικρίσεις εντός του εσωτερικούς της  και απέρριψε το τουρκικό αίτημα .

Βέβαια, τους Γερμανούς τους ενοχλεί σφόδρα οι εικόνες  με τα λαμπαδιασμένα Leopard. Η αξιοπιστία τον αρμάτων μάχης λόγω της ασχετοσύνης των Τούρκων, πλήττει όπως είναι φυσικό το γόητρο των Γερμανών.

 Η «δεύτερη» κατραπακιά για τους Τούρκους ήρθε από την CENTCOM ( αμερικανική στρατιωτική διοίκηση) η οποία ανακοίνωσε :

«Τα στρατεύματα των ΗΠΑ δεν πρόκειται να αποσυρθούν από τη Manbij, μια στρατηγικά σημαντική πόλη στη βόρεια Συρία, σύμφωνα και με τον επικεφαλής  της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών στρατηγό  Joseph Votel, μιλώντας ο ίδιος στο CNN International.

https://youtu.be/Nfku-ODtJyk?t=45

Ο Votel είπε «ότι απόσυρση των δυνάμεων των ΗΠΑ από το Manbij δεν είναι "κάτι που ψάχνουμε."

Το Manbij είναι το βασικό σημείο ανάφλεξης στη βόρεια Συρία, και βρίσκεται βορειοανατολικά του Χαλεπίου,  περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Jarabulus, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Σε περίπτωση που ο τουρκικός στρατός επεκτείνει τις επιχειρήσεις του  στην Manbij  όπου βρίσκονται  στρατεύματα του YPG μαζί με τις δυνάμεις των ΗΠΑ, θα έχουμε …πιθανή λέμε....εμπλοκή των ΗΠΑ με τους Τούρκους. 

Εντωμεταξύ ο  Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Τουρκία θα «καθαρίσει» ολόκληρη την περιοχή των συνόρων της  με τη Συρία, καθώς η Άγκυρα συνεχίζει την επιχείρηση εναντίον των Κούρδων  μαχητών που υποστηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες .

Ο Ερντογάν δήλωσε σε ομιλία του την Κυριακή ότι η επιχείρηση κατά των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) στην περιοχή της Αφρίν της βόρειας Συρίας θα  επεκταθεί και προς το Ιράκ .

«Βήμα προς βήμα, θα καθαρίσουμε ολόκληρα τα σύνορα μας», τόνισε ο ίδιος.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία και οι σύμμαχοί της είχαν καταλάβει τον λόφο Jebel Bursaya , ο οποίος κατέχει στρατηγική θέση προς την πόλη της Αζάζ της Συρίας.

Το παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές είχαν στοιχίσει την  ζωή τουλάχιστον τριών ατόμων  που αποτελούσε μια οικογένεια την Κυριακή στην Αφρίν ,ενώ ένας  αρχαίος ναός ήταν επίσης κατεστραμμένος.

Οι πληροφορίες από την Συρία αναφέρουν ότι μετά από μια εβδομάδα σφοδρών επιχειρήσεων, ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του  έχουν σημειώσει πολύ μικρή πρόοδο, προκαλώντας την οργή του Τούρκου προέδρου, που ενδεχομένως να ξεκινήσει  να "ξηλώνει" οσονούπω στρατηγούς  .

https://youtu.be/-ceQe0R9W3E?t=11

Από τότε που ξεκίνησε η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στην Αφρίν  πριν από εννέα ημέρες, έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη ένταση μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον.

Η Τουρκική Προεδρία ανέφερε σε ανακοίνωση της ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν υποσχεθεί για δεύτερη φορά να σταματήσουν να εξοπλίζουν τους Κούρδους μαχητές , τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί απειλή για την τουρκική ασφάλεια.

Η Τουρκία προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια αντιπαράθεση μεταξύ τουρκικών και αμερικανικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία, εάν δεν  σταματήσει η μεταφορά όπλων στους Κούρδους.

http://en.abna24.com/news/europe/turkish-army-will-clean-entire-syrian-border-erdogan_879729.html]

http://www.hurriyetdailynews.com/us-troops-will-not-withdraw-from-syrias-manbij-centcom-gen-votel-126434

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...