Κόσμος

Φονικός ιός χτυπάει την Τουρκία και προκαλεί τον απόλυτο φόβο - Κόκκινος συναργεμός σε δεκάδες πόλεις - Κινδυνεύει η Ελλάδα;

Πανικός και τρόμος στην γειτονική Τουρκία από τα πρώτα κρούσματα του Ιού Ζίκα, τα οποία εμφανίστηκαν στις παραθαλάσσιες περιοχές των επαρχιών Artvin, Rize, Τραπεζούντα όπου τον Οκτώβριο του 2017 αποκαλύφθηκε ότι τέσσερις άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό μετά την επίσκεψή τους στην Κούβα.

"Τα κουνούπια προβλέπεται να μεταναστεύσουν στις κεντρικές περιοχές της χώρας και στην βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας », ανέφερε η έκθεση του τουρκικού υπουργείου υγείας .

Οι πληροφορίες  παρέχονται από το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας το οποίο ζητά  επειγόντως  να τεθούν σε καραντίνα τα ταξίδια και οι επιβάτες από χώρες της νότιας Αμερικής.

Τα κουνούπια του γένους Aedes φέρουν τον ιό που προκαλεί τη νόσο του Ζίκα .

Το μολυσμένο άτομο μπορεί να έχει συμπτώματα όπως πυρετό, δερματικό εξάνθημα, επιπεφυκίτιδα, πόνο στους μύες και στις αρθρώσεις, γενική δυσφορία ή κεφαλαλγία, οι οποίες συνήθως παραμένουν για 2-7 ημέρες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο κύριος κίνδυνος του ιού είναι ότι προκαλεί μικροκεφαλία, δηλαδή σημαντική μείωση του εγκεφάλου και του κρανίου, καθώς και το σύνδρομο Guillain-Barre.

Ο ιός Ζίκα (Zika, συντομογρ. ZIKV) είναι μέλος του γένους των φλαβοϊών (Flavivirus), που μεταδίδεται από τα ημερόβια κουνούπια του γένους αηδής (Aedes), όπως τον Aedes aegypti («κουνούπι-τίγρη»).

Στους ανθρώπους ο ιός αυτός προκαλεί μία ήπια ασθένεια γνωστή ως Ασθένεια του ιού Ζίκα, ασθένεια Ζίκα ή απλώς Ζίκα, η οποία από τη δεκαετία του 1950 είναι γνωστό ότι εμφανίζεται σε μία στενή ζώνη των τροπικών περιοχών στην Αφρική και την Ασία.

Το 2014 ο ιός εξαπλώθηκε για πρώτη φορά προς τα ανατολικά, στη Γαλλική Πολυνησία, φθάνοντας μέχρι και το απομονωμένο Νησί του Πάσχα, και το 2015 στο Μεξικό, στην Καραϊβική, στην Κεντρική και Νότια Αμερική.

Στην τελευταία, η αρρώστια που προκαλεί έφθασε στα επίπεδα πανδημίας.

Πολλοί θα σκεφθούν όλα όσα έχουν «λεχθεί» εδώ και πολλά χρόνια  για την περίπτωση εκδήλωσης πανδημίας στην Τουρκία από έναν ιό που μεταφέρεται μέσω των κουνουπιών και προκαλεί πάρα πολύ επικίνδυνες παρενέργειες.

Από τα κρούσματα αυτά κινδυνεύουν όλες οι χώρες της περιοχής  συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο όπως και για τα εκατομμύρια των τουριστών που ενδεχομένως να λάβουν υπόψιν τους πιθανή πανδημία στην χώρα αυτή.

Οι ελληνικές αρχές θα λάβουν τα μέτρα τους όπως και οι υπόλοιπες χώρες αλλά το πιο ύποπτο στην όλη υπόθεση είναι οι συνεχείς αναφορές ξένων  επιστημόνων για πιθανές πανδημίες από ιούς οι οποίοι «επωάζονται» πρώτα σε  υποανάπτυκτες χώρες σε Αφρική και νότια Αμερική.  

Είπαμε, το γενικό σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων είναι η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού , για τον αποτελεσματικότερο και επιτυχέστερο τρόπο ελέγχου του.  

https://youtu.be/mzTmJSD0A-s

https://youtu.be/WziZ5Ci5FbQ

https://youtu.be/-75e5I00n9Q

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ