Σκοπιανό

Προκληση! Η Βουλγαρία «φλερτάρει» με τη σκοπιανή ψευδοΕκκλησία

 

Ο οΣέρβος επίσκοπος της Μπάτσκα και καθηγητής ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, Ειρηναίος Μπούλοβιτς(Irinej Bulović) -τον βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία-, ισχυρίσθηκε ότι η Βουλγαρική Εκκλησία δέχθηκε να εισέλθει στη διαδικασία αναγνώρισης της λεγόμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» των Σκοπίων, έπειτα από ισχυρές πιέσεις από την κυβέρνηση της Σόφιας αλλά και από τη διεθνή κοινότητα.

Ωστόσο αποσαφηνίζει ότι δεν συμφωνούν όλοι οι Βούλγαροι ηγέτες με την ιδέα της έναρξης συνομιλιών της Βουλγαρικής Εκκλησίας με την ψευδοΕκκλησία των Σκοπίων.

Ο Βούλοβιτς υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος επίλυσης του εκκλησιαστικού ζητήματος της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, παρά μόνο με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Για τον ίδιο, η ιδέα της «Μακεδονικής» Εκκλησίας των Σκοπίων να ξεκινήσει συνομιλίες με την Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι μια παιδική και ανόητη απόφαση, αντί να περιμένει την επίλυση της διαμάχης της με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Από τη άλλη πλευρά, ο Βούλγαρος Πατριάρχης, Νεόφυτος, πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι υπήρξε συναίνεση για το ζήτημα του μέλλοντος της εκκλησίας των Σκοπίων. Η βουλγαρική κυβέρνηση συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη, αλλά δεν υπήρξαν λεπτομέρειες εάν συζήτησαν για τις σχέσεις με τη σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων.

echedoros

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...