Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ-Κινεζικά στρατεύματα μετακινούνται στα σύνορα με την Β.Κορέα ενώ οι Ρώσοι σήκωσαν το αεροσκάφος της Αποκάλυψης

Το ρωσικό αεροσκάφος της αποκάλυψης Tu-214 R «σήκωσε» το Κρεμλίνο για να αποσαφηνίσει την όλη κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο ενόψει πιθανής πολεμικής σύγκρουσης. 

Το Tu-214SR είναι ένα αεροσκάφος ειδικών αποστολών και λειτουργεί ως αεροσκάφος διαβίβασης τηλεπικοινωνιών. Αυτό το είδος αεροσκάφους συχνά αποστέλλεται από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία για να συνοδεύσει το προεδρικό αεροσκάφος του Πούτιν για τα ταξίδια του και για το λόγο αυτό θεωρείται η ρωσική έκδοση του αμερικανικού "αεροπλάνου της Αποκάλυψης" E - 4B , με ρόλο την εναέρια διοίκηση και τον έλεγχο .

Επίσης το αεροσκάφος μεταφέρει εξοπλισμό τύπου MRC - 411 με πολλαπλές δυνατότητες ανάλυσης πληροφοριών, ο οποίος περιλαμβάνει αισθητήρες ηλεκτρονικών πληροφοριών ( ELINT ) , πλευρικά Radar σύνθετης λήψης ( για να εντοπίζουν τις εισερχόμενες εναέριες απειλές σε μεγάλες αποστάσεις ) , καθώς και μια ποικιλία εξοπλισμού επεξεργασίας σημάτων (SIGINT ) και Πληροφοριών Επικοινωνιών ( COMINT ) .

 Διαθέτει 4  ηλεκτρικές γεννήτριες παρέχουν άφθονη ηλεκτρική ενέργεια , ενώ μια σειρά από εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου επιτρέπουν στο αεροπλάνο να παραμείνει ψηλά για ταξίδια έως και 10.000 χιλιόμετρα.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες  κινεζικά στρατιωτικά φορτηγά εδώ και τέσσερις ημέρες μετακινούνται στα σύνορα της Κίνας με την Β.Κορέα μεταφέροντας στρατιώτες και πολεμικό υλικό,  σε μια προσπάθεια «θωράκισης» του κινεζικού κράτους ενόψει πολεμικών εξελίξεων ανάμεσα σε Κιμ και Τραμπ , οι οποίοι τσακώνονται για τα «κουμπιά» με τα πυρηνικά που έχουν στο γραφείο τους .

Σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό τύπο εκατοντάδες  φορτηγά  του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού κινούνται συνεχώς στην επαρχία  Yanji, δια μέσου δρομολογίων ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτά από τα  μάτια των κατοίκων κινούμενα νυκτερινές κυρίως ώρες .

Μια πηγή είπε, «ότι χιλιάδες Κινέζοι στρατιώτες μεταβαίνουν με  φορτηγά  στο Yanji και προχωρούν κοντά στον ποταμό  Yalu και την περιοχή Tumen που αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ της Β.Κορέας και της Κίνας .

Οι κινεζικές αρχές διέταξαν τους κατοίκους να μην παρακολουθούν  τις στρατιωτικές κινήσεις, με την ατμόσφαιρα στην περιοχή της Βόρειας Κίνας να είναι άκρως ανησυχητική.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ θα χτυπήσει  πραγματικά την  Βόρεια Κορέα και το Πεκίνο «παίρνει μέτρα» για να προετοιμαστεί για τα χειρότερα στην κορεατική χερσόνησο, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αμερικανικός στρατός είναι με το δάκτυλο στην σκανδάλη κατά της Β.Κορέας, πανέτοιμος για πυρηνικό ολοκαύτωμα.  Τα αμερικανικά σχέδια επίθεσης βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Σύμφωνα με την αναφορά που παραδόθηκε στις ΗΠΑ, το «παράθυρο» για επίθεση κλείνει σε δύο μήνες. Μέχρι τότε οι ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν επιτεθεί.

Πηγές αναφέρουν πως η επίθεση θα ξεκινήσει εντελώς αιφνιδιαστικά, βράδυ και χωρίς να έχει αναγγελθεί το παραμικρό.

Η Αμερική καταρτίζει πολύπλοκα σχέδια για στρατιωτική επίθεση στη Βόρεια Κορέα για να διακόψει πάση θυσία το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της.

Ο Λευκός Οίκος ενέτεινε δραματικά την προετοιμασία για μια στρατιωτική λύση τους τελευταίους μήνες εν μέσω φόβων ότι η διπλωματία δεν μπορεί να δώσει τίποτα παραπάνω , ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ