Ένοπλες Συρράξεις

Πρωτοφανής ενέργεια: Oι Τούρκοι ανέπτυξαν αντιαεροπορικά MIM-23 Hawk κατά των Αμερικανών στο Χαλέπι - Ετοιμάζουν επιχείρηση κατά Κούρδων



του Ανδρέα Μουντζουρούλια

«Φωτιά» έχει πάρει ξανά η Μ. Ανατολή, καθώς, αφενός έχουμε μεγάλη εστία έντασης στο Ιράν και αφετέρου οι Τούρκοι δείχνουν πως έχουν σαν στόχο και σκοπό να ναρκοθετήσουν την ευρύτερη περιοχή με τις κινήσεις που κάνουν.

Έτσι λοιπόν οι Τούρκοι εγκατέστησαν το αντιαεροπορικό σύστημα MIM-23 Hawk σε προάστιο του Χαλεπίου, προκειμένου να παρέχουν αντιαεροπορική υποστήριξη στις χερσαίες επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στην Αφρίν. Bεβαίως η όλη ενέργεια έχει σαν στόχο να πλήξει και τους Αμερικάνους, με το ερώτημα που τίθεται να είναι για το πως θα αντιδράσει η Ουάσινγκτον με την συγκεκριμένη ενέργεια.

Δείτε εικόνες και βίντεο:
https://twitter.com/yirmidorttv/status/947790503394676736?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι δυνατότητες του συστήματος MIM-23 Hawk

Το αντιαεροπορικό σύστημα μέσου βεληνεκούς τύπου HAWK, παρέχει προστασία σε μεσαίες αποστάσεις και χαμηλού με μέσου ύψους, έναντι αεροσκαφών, ελικοπτέρων, UAV.

H Πυροβολαρχία Hawk αποτελείται από:

Παλμικό ραντάρ έρευνας και ανίχνευσης τύπου AN/MPQ-50.

Ραντάρ ανιχνεύσεως συνεχούς κύματος τύπου AN/MPQ-62, για την ανίχνευση εναερίων στόχων σε χαμηλά ύψη.

Σύστημα αναγνωρίσεως φίλιου ή εχθρικού στόχου τύπου AN/TPX-46.

Δύο ραντάρ παρακολουθήσεως και κατευθύνσεως συνεχούς κύματος AN/MPQ-61 για τον εγκλωβισμό του στόχου και την κατεύθυνση του βλήματος.

Έξι εκτοξευτές XM-304, που ο καθένας φέρει τρία βλήματα Hawk, συνολικά 18 βλήματα, έτοιμα για πυροδότηση σε κάθε πυροβολαρχία.

Ένα κέντρο κατανομής πυρός πυροβολαρχίας από το οποίο πραγματοποιείται ο εξ` αποστάσεως έλεγχος όλων των υλικών και εκτελούνται οι επιχειρήσεις. Είναι το μοναδικό τμήμα το οποίο επανδρώνεται κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Στα περιφερειακά υλικά της πυροβολαρχίας συμπεριλαμβάνονται και 6 φορείς εναποθήκευσης βλημάτων, 18 κιβώτια βλημάτων, τρία οχήματα φορτοεκφόρτωσης βλημάτων, τρεις (και επιπλέον μια εφεδρική) γεννήτριες, καθώς επίσης και υλικά ελέγχου και συντηρήσεως 1ου και 2ου κλιμακίου.

Την ίδια στιγμή και ο Συριακός στρατός απειλεί με επέμβαση κατά των Κούρδων, βάζοντας έτσι φωτιά στην περιοχή.

Να υπενθιμίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι πριν λίγες ημέρες, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις προειδοποίησε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσσαντ ότι θα ήταν «λάθος» να εξαπολύσει μια επίθεση εναντίον των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, και τους οποίους πρόσφατα ο Μπασάρ Αλ Άσαντ χαρακτήρισε ως προδότες, εξαιτίας του διπλού παιχνιδιού που έπαιξαν στη Συρία.

«Υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή» μεταξύ των ζωνών που ελέγχονται από τις ΗΠΑ, στην ανατολική Συρία, και εκείνων που ελέγχονται από το καθεστώς της Δαμασκού, στη δυτική πλευρά της χώρας», είπε ο Μάτις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πεντάγωνο.

«Θα ήταν λάθος να την υπερβεί κανείς. Έχουμε μια διαχωριστική γραμμή και έτσι έχουν τα πράγματα», επέμεινε.

Πρόσφατα, ο Άσαντ και οι κουρδικές δυνάμεις αντάλλαξαν πρωτοφανείς κατηγορίες, ένα γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες για μια ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...