Ένοπλες Συρράξεις

Οι «θεριστές» Spetsnaz «κατεβαίνουν» ξανά στην Αίγυπτο - Β. Πούτιν και Αλ-Σίσι ετοιμάζονται να εξαϋλώσουν τους τζιχαντιστές σε Σινά και Λιβύη

Οι περιβόητοι Ρώσοι κομάντος Spetsnaz «κατεβαίνουν» ξανά στην Αίγυπτο σε σύντομο χρονικό διάστημα….επίσημα..για την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων…ανεπίσημα, για την εκπαίδευση των Αιγυπτίων ενόψει κοινής πολεμικής «επιχείρησης» κατά του ISIS στην Λιβύη και το Σινά.     

Ο επικεφαλής του τμήματος της οργάνωσης και σχεδιασμού των ειρηνευτικών δραστηριοτήτων των ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων , και υπέυθυνος του τμήματος «ταχείας αντίδρασης» συνταγματάρχης Alexei Sgibnev, τόνισε ότι , "πολύ σύντομα μέσα στο 2018 στην Αίγυπτο θα διεξαχθούν κοινές ασκήσεις των δυνάμεων αυτών και  Αιγυπτίων κομάντος, οι οποίες θα έχουν μεγάλη σημασία".

https://youtu.be/s9_LWxqR7s0?t=1

Ο Alexei Sgibnev σημείωσε ότι η πρόσκληση της αιγυπτιακής πλευράς έχει ήδη παραληφθεί και έχουν ήδη ορισθεί συγκεκριμένες ημερομηνίες και ημερομηνίες για κοινές ασκήσεις…τις οποίες δεν ανακοίνωσε.

Υπενθύμισε δε ο ίδιος ότι το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, για πρώτη φορά στη Ρωσία διεξήχθησαν κοινές ασκήσεις με την ονομασία «υπερασπιστές Φιλίας - 2017», στις οποίες συμμετείχαν 65 Αιγύπτιοι  κομάντος.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν  κοντά στο Νοβοροσίσκ, όπου Αιγύπτιοι αλεξιπτωτιστές έκαναν άλματα με  ρωσικής κατασκευής  αλεξίπτωτο D-10 και δοκίμασαν τελευταίου τύπου στρατιωτικού ρωσικό εξοπλισμό των  αερομεταφερόμενων στρατευμάτων .

Ειδικοί ανέφεραν ότι οι Αιγύπτιοι έστειλαν επιλεγμένα μέλη για να μάθουν την χρήση ρωσικής κατασκευής εξοπλισμού , για την αγορά του στην συνέχεια από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ης ρωσικής διοίκησης, οι Αιγύπτιοι  αλεξιπτωτιστές έφθασαν χωρίς εξοπλισμό και όπλα, διότι όλα αυτά παρασχέθηκαν  από τη ρωσική πλευρά. Σύμφωνα με τον Sgibnev, οι Αιγύπτιοι έδειξαν εξαιρετική κατάρτιση και εκπλήρωσαν όλα τα καθήκοντα.

https://youtu.be/wLxqAyI6X0Y?t=2

Η Μόσχα μετά την  νίκη ενάντια του ISIS στη Συρία,  ζητά στρατιωτικές βάσεις στην Αίγυπτο, και ετοιμάζεται να κάνει μία από τα ίδια σε μια «ταραγμένη» Λιβύη στην οποία τα μέλη του ISIS…ζουν και βασιλεύουν ακόμη.

Όταν πριν από ένα δεκαπενθήμερο, το Κρεμλίνο έδωσε εντολή δημοσίως στο Υπουργείο Εξωτερικών να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για την χρήση των αιγυπτιακών βάσεων , ακριβώς τότε ξεκίνησε  το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Λιβύη» για την εκκαθάριση όλων των θυλάκων των Τζιχαντιστών.

Ο  Πούτιν δήλωσε αμέσως  μόλις μετά την  νίκη στη Συρία,  τους επόμενους στόχους  της Ρωσίας στην Αίγυπτο και διέταξε την μαζική αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την χώρα.

Επίσημα το γεγονός ότι η Μόσχα δημοσίως ανακοίνωσε ότι διαπραγματεύεται τη χρήση των αιγυπτιακών στρατιωτικών βάσεων λέει δύο πράγματα:

Α. Οι διαπραγματεύσεις είναι απλή διατύπωση, και τα περισσότερα από τα τεχνικά ζητήματα διευθέτησης. Η Ρωσία έχει ήδη διαβεβαιώσεις ότι η Αίγυπτος θα υπογράψει ενώ ρωσικά μαχητικά έχουν μετασταθμεύσει από την Συρία στην Αίγυπτο.

Β. Το Κρεμλίνο ετοιμάζει μια τρομερή επίθεση στην Λιβύη σίγουρα και ετοιμάζει κάτι ίσως ακόμα πιο μεγάλο κατά του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο .

Λοιπόν, τι θα μπορούσε να είναι αυτό;

 Στην πραγματικότητα, υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει ήδη παρουσία στη δυτική Αίγυπτο. Χρησιμοποιεί  περιστασιακά αιγυπτιακές αεροπορικές βάσεις κατά της ISIS στη Λιβύη.

https://youtu.be/jgds4Fx8ZyA?t=1

Αν συμβαίνει αυτό, τότε οι διαπραγματεύσεις που ανακοινώθηκαν δημοσίως σχετικά με τη χορήγηση πρόσβασης στη Ρωσία είναι απλώς το κερασάκι  για να ρυθμίσουν οι Ρώσοι μια κατάσταση που ήδη υπάρχει.

Έτσι μετά την ανάπλαση της ρωσικής ναυτικής βάσης στην Ταρτούς , εκτιμάται ότι Ρώσοι εκπαιδευτές και κομάντος θα βρουν « τροφή και στέγη» στο αιγυπτιακό έδαφος , για να επιτεθούν στους Τζιχαντιστές στην Λιβύη , ενώ η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία μισθοφόρων RSB, έχει προλειάνει το έδαφος εδώ και μεγάλο διάστημα για την Μόσχα.   

 

https://youtu.be/eJA5Xr76688

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...