Ηχηρή παρέμβαση Καραμανλή για το Σκοπιανό: «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος» – Βαράνε διάλυση τα Σκόπια, τους «εξαφανίζουν» οι Αλβανοί

Δημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2018, 4:27 μμ | Ανανέωση: Ιανουάριος 14, 2018 στις 10:14 πμ

Για παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, για το Σκοπιανό, μιλά το πρωτοσέλιδο της Real News.

Η εφημερίδα επικαλείται αναφορές του πρώην πρωθυπουργού σε συνομιλήτες του αποδίδοντας στον κ. Καραμανλή τη δήλωσή: «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος» σε πρωτοσέλιδό δημοσίευμά της.

«Αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό», φέρει να τονίζει ο Κώστας Καραμανλής για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, σύμφωνα πάντα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Την ίδια στιγμή, τα Σκόπια βαράνε διάλυση. Όπως σας αποκαλύψαμε σήμερα, η Βουλή στα Σκόπια ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο η αλβανική γλώσσα είναι πλέον η δεύτερη επίσημη γλώσσα του πολυεθνικού κρατιδίου. Πρώτη επίσημη γλώσσα των Σκοπιανών είναι τα βουλγαρικά, τα οποία οι ίδιοι αποκαλούν «μακεδονικά».

Ο Αλβανός πρόεδρος της σκοπιανής Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, σε δηλώσεις του στο Neës24 [Νέα 24], είπε ότι το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από 69 βουλευτές που βρίσκονταν στη συνεδρίαση, ενώ το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE δεν παρέστη.


Το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή από τον πρόεδρο της χώρας για να γίνει νόμος του Κράτους.

Ο νέος νόμος επιτρέπει την αλβανική γλώσσα να έχει την ίδια ισχύ με τη βουλγαρική γλώσσα και θα χρησιμοποιείται εξίσου στη δημόσια ζωή, στο Κοινοβούλιο και στα σχολεία (εκπαίδευση), καθιερώνοντας με τον τρόπο αυτόν τη διγλωσσία στη χώρα.

Ουσιαστικά η «Μακεδονία» των Σκοπιανών «απογόνων του Αλεξάνδρου» είναι μια χώρα με επίσημες γλώσσες τα αλβανικά και τα βουλγαρικά («μακεδονικά»). Πρόκειται περί πρωτοφανούς κράτους φάρσα.

Είναι πρωτοφανές μια μειονότητα, να αναβαθμίζεται σε συνιδιοκτήτη και συνδιαχειριστή όλου τους κράτους και όχι μόνο των μειονοτικών περιοχών και να επιβάλει στην πλειοψηφία τη θέλησή της, εκμεταλλευόμενη τον πολιτικό διχασμό που επικρατεί στους Σκοπιανούς, ανάμεσα σε V»M»RO και Σοσιαλιστές και χρησιμοποιώντας έξυπνα τα μικρά αλβανικά κόμματα σε ρόλο «μπαλαντέρ», πότε προς τον Γκρούεφσκι και πότε προς τον Ζάεφ, προκειμένου να αποκομίζει μεγάλα οφέλη!

Από σήμερα λοιπόν τα Σκόπια είναι ντε φάκτο Αλβανο – Σλαβική Ομοσπονδία, με επίσημη γλώσσα και την αλβανική για όλη την επικράτεια, όλη τη διοίκηση, τα έγγραφα, τις σφραγίδες, τις στολές αστυνομικών, του στρατού, τα χαρτονομίσματα, τα γραμματόσημα, τα πάντα!

ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Ξηλώνουν τις πινακίδες από τους αυτοκινητόδρομους των Σκοπίων, που είναι γραμμένες στα βουλγαρικά (οι Σλάβοι της ΠΓΔΜ είναι κυρίως βουλγαρόφωνοι), με τα σκοπιανά Μέσα να μεταδίδουν ότι πιθανόν επίκειται η αντικατάστασή τους με πινακίδες δίγλωσσες, στα βουλγαρικά και στα αλβανικά.

Το ξήλωμα των πινακίδων ξεκίνησε μόλις λίγες ώρες μετά τη ψήφιση από τη Βουλή των Σκοπίων του νομοσχεδίου που καθιστά επίσημη γλώσσα της χώρας και την αλβανική.

Μηχανήματα στον αυτοκινητόδρομο Πρίλεπ, Μοναστηρίου, Αχρίδας ξεκίνησαν το ξήλωμα πληροφοριακών πινακίδων που ήταν γραμμένες μόνο στα βουλγαρικά.

«Έχουμε λάβει πολλές φωτογραφίες που δείχνουν μηχανήματα να απομακρύνουν πινακίδες από τον αυτοκινητόδρομο. Παραμένει άγνωστο, εάν αυτό συμβαίνει λόγο του νέου νόμου που ψηφίστηκε και προβλέπει πως όλες οι πινακίδες θα πρέπει να είναι δίγλωσσες» σχολιάζει η ιστοσελίδα republika, δημοσιεύοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό. 

ΤΟ ΒΕΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 

Ας επιστρέψουμε όμως στην καθοριστική ημερομηνία. Το ημερολόγιο έγραφε 3 Απριλίου 2008 όταν ο κ. Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο να δεχθεί την παραμικρή κουβέντα για το θέμα των Σκοπίων σ’ εκείνη τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. H πόρτα του ΝΑΤΟ έμεινε και θα μείνει κλειστή για τα Σκόπια όσο συνεχίζουν την παρελκυστική και επικίνδυνη πολιτική τους έναντι της Ελλάδος και της σταθερότητας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη περιγράφει ο Χ.Κ.Λαζαρόπουλος σε έγκυρο δημοσίευμα.

Στις 21 Φεβρουαρίου η κατάσταση είχε φθάσει σε οριακό σημείο. Ο κ. Νίμιτς παρουσίαζε ονομασίες ενώ η αντιπολίτευση είχε βρει αφορμή να ασκήσει κριτική. Την απάντηση έδωσε ο κ. Καραμανλής προσωπικώς από το βήμα της Βουλής στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όσους ήθελαν να παίξουν με τα εθνικά θέματα.

«Δεν χαιρόμαστε με τις εξελίξεις. Δεν χαιρόμαστε με το ανεμίζουν αμερικανικές σημαίες στο Κοσσυφοπέδιο ή ρωσικές στη Σερβία».

«Ονομασία που περιγράφει το ισχύον πολίτευμα της γειτονικής χώρας δεν είναι σύνθετη», αντέτεινε.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Αμερικανός ειδικός διαμεσολαβητής είχε καταφέρει να πείσει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, τον υπουργό Εξωτερικών της περιόδου 1996 – 1999 κ. Θεόδωρο Πάγκαλο και τον διάδοχό του κ. Γιώργο Παπανδρέου ότι η ονομασία «Δημοκρατίας της Μακεδονίας – Σκόπια» έπρεπε να αποτελεί βάση διαλόγου.

Η εξέλιξη των πραγμάτων στο Σκοπιανό προβλημάτιζε τον κ. Καραμανλή. Δεν ήθελε να βρεθεί προ τετελεσμένων γι’ αυτό κι άρχισε να προετοιμάζει το έδαφος για τη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου. Στις 4 Μαρτίου 2008 δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον γ.γ. του ΝΑΤΟ κ. Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ για την προετοιμασία της Συνόδου.

Ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος και απόλυτα σαφής. Η θέση της ελληνικής πλευράς για την ονομασία της πΓΔΜ και την πιθανότητα να συμμετάσχει ποτέ στο ΝΑΤΟ είχε εκφραστεί στη Βουλή. Η συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον κ. Σέφερ ήταν τόσο έντονη, ώστε μετά το τέλος της δεν έγινε η παραμικρή δήλωση.

Την στάση της ελληνικής κυβέρνησης θέλησε να επαινέσει δέκα ημέρες αργότερα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί. Υποστήριξε τις ελληνικές θέσεις στο Σκοπιανό και θέλησε να συναντηθεί με τον κ. Καραμανλή.

Τέτοιες συναντήσεις δεν είχαν πάντα το χαρακτήρα της αβρότητας αλλά δεν μπορούσε να την απορρίψει εν όψει της Συνόδου στο Βουκουρέστι. Ο πρώην πρωθυπουργός θυμόταν ότι όταν παρέθεσε γεύμα προς την καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ στο σπίτι του στη Ραφήνα το καλοκαίρι του 2007, εκείνη ξεπέρασε κάθε πρωτόκολλο και έθεσε κατ’ ευθείαν το ζήτημα που την απασχολούσε. Η καγκελάριος είχε πει τότε ότι εφ’ όσον το 2006 ακυρώθηκε η παραγγελία των αμερικανικών F-16, ήταν επιτακτική ανάγκη «να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τις προκλήσεις» αγοράζοντας μαχητικά Eurofighter.

Με αυτήν την ανάμνηση προσήλθε προετοιμασμένος στη συνάντηση με τον κ. Σαρκοζί ο πρώην πρωθυπουργός. Μετά τις απαραίτητες αβρότητες ο πρόεδρος της Γαλλίας μπήκε στο θέμα.

«Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία πρέπει να προμηθευτεί μαχητικά Rafale»ήταν η κεντρική ιδέα της συνάντησης. Ο προετοιμασμένος κ. Καραμανλής απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα να επιστραφούν στη Γαλλία τα 40 πεπαλαιωμένα Mirage 2000 του ΓΕΑ και στο πλαίσιο της απόσυρσης να γίνει προμήθεια Rafale με μειωμένη τιμή. Εξεπλάγη ο κ. Σαρκοζί, σκέφθηκε για λίγο και τελικά απάντησε: «Κώστα, μου αρέσει η ιδέα!».

Εκτός εαυτού η Μέρκελ εναντίον Καραμανλή

«Είναι αλήθεια;» ήταν το ψυχρό ερώτημα που δέχθηκε ο τότε πρωθυπουργός από την καγκελάριο της Γερμανίας, σύμφωνα με όσα γράφει ο κ. Μανώλης Κοττάκης στο βιβλίο του «Off the record». Η κ. Άνγκελα Μέρκελ είχε ενοχληθεί από την κίνηση του κ. Καραμανλή και φαίνεται πως δεν πείσθηκε από την απάντησή του.

Τρεις ημέρες πριν από τη σύνοδο του Βουκουρεστίου, η κ. Μέρκελ έδειξε τις πραγματικές προθέσεις της όχι εναντίον του κ. Καραμανλή μόνο, αλλά εναντίον του Ελληνισμού. Απαίτησε να μην χρησιμοποιήσει η Αθήνα το δικαίωμα της αναβλητικής αρνησικυρίας (σ.σ. βέτο) στην ένταξη των Σκοπίων.

«Χρησιμοποιείτε τα αντίθετα επιχειρήματα απ’ αυτά που επικαλεστήκατε για να ενταχθεί η Κύπρος στην Ε.Ε. Η μη λύση δεν εμπόδισε την ένταξη στην Κύπρο, ενώ τώρα λέτε «μη λύση – μη ένταξη» για τα Σκόπια», δήλωσε η καγκελάριος.

«Ανακρίβειες» απάντησε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος είχε ζητήσει τόσο από τον κ. Πέτρο Μολυβιάτη, όσο και από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να ενημερωθεί περί του θέματος καιρό πριν τού τηλεφωνήσει η κ. Μέρκελ.

Μετά το φραστικό επεισόδιο ο τότε πρωθυπουργός κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου την τότε υπουργό Εξωτερικών και την ενημέρωσε για όλα όσα συνέβησαν.

Έπειτα από 48 ώρες, ο κ. Καραμανλής κάλεσε στο Μαξίμου τόσο τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όσο και την επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν ύστερα από εκείνη τη σύσκεψη, ο τότε πρωθυπουργός έκανε συνολική επισκόπηση της κατάστασης.

Οι πρώτες ώρες της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Βουκουρέστι χαρακτηρίσθηκε από ένα ακόμα επεισόδιο. Έξαλλη η καγκελάριος της Γερμανίας αναζητούσε τον πρωθυπουργό. Είχε ενοχληθεί επειδή ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε την κ. Μπακογιάννη κι εκείνη τον Γερμανό τότε ομόλογό της κ. Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάυερ, ο οποίος ανήκε στους αντιπάλους (αλλά κυβερνητικούς εταίρους) σοσιαλιστές του SPD.

Από τότε σημειώθηκε οριστικό ρήγμα στις σχέσεις Καραμανλή – Μέρκελ. Τυπική ήταν όμως και η χειραψία που αντάλλαξε ο τότε πρωθυπουργός με τον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Τζωρτζ Μπους.

Το φιλοσκοπιανό ντελίριο του υφυπουργού κ. Ντάνιελ Φρηντ δεν διαμόρφωνε και τις καλύτερες συνθήκες για αβρότητες σε δεξιώσεις…

Η κρίσιμη Σύνοδος

Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εθεωρείτο «λίαν σημαντικό» ζήτημα για την πολιτική παρακαταθήκη του κ. Μπους Τζούνιορ. Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρέσβυς της Ελλάδος στις ΗΠΑ κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς σε εκτενές τηλεγράφημά του προς το ΥΠΕΞ. Ο έμπειρος διπλωμάτης δέχθηκε μάλιστα «συμβουλές» από την αναπληρώτρια σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας κ. Τζούντυ Άσλεϋ. Ελληνική αρνησικυρία «θα σήμαινε ατυχή επιλογή με συνέπειες», υποστήριξε η κ. Άσλεϋ και προανήγγειλε την αναβολή κάθε εξέλιξης στο πρόγραμμα Visa Waiver.

Μιλώντας στο βήμα της Συνόδου, ο κ. Μπους έκανε λόγο για ιστορική απόφαση για την ένταξη της Αλβανίας, της Κροατίας και της «Μακεδονίας» στη Συμμαχία. Μόλις το άκουσε αυτό ο κ. Καραμανλής ζήτησε να παρέμβει. «Αυτό δεν θα συμβεί επ’ ουδενί λόγω» επισήμανε, εξήγησε τους λόγους που χρησιμοποιούσε η Ελλάδα το αναφαίρετο κι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά της σε βέτο και εξήγησε πως τα Σκόπια «δεν πληρούν το κριτήριο της καλής γειτονίας» απέναντι σε ένα κράτος – μέλος της Συμμαχίας από τις 18 Φεβρουαρίου 1952.

Όταν κάθισε ο πρώην πρωθυπουργός, ο Τούρκος πρόεδρος κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ έσπευσε να υποστηρίξει όσα ισχυρίσθηκε ο κ. Μπους και να ταχθεί θετικά στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Αμέσως ανασηκώθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας. Γύρισε το πρόσωπό του προς τον κ. Καραμανλή, ο οποίος τον κοίταξε. Με το δείκτη του δεξιού χεριού του στον κρόταφο φάνηκε να λέει: «το περίμενα». Ο κ. Σαρκοζί είχε εκφράσει αντιρρήσεις στην υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., δεν το έκρυβε και ζητούσε μεγαλύτερη υποστήριξη στην ανάδειξη της Γενοκτονίας εναντίον των Αρμενίων.

Η αποφασιστικότητα του κ. Καραμανλή είχε αποτέλεσμα. Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ιρλανδία υποστήριξαν τις ελληνικές θέσεις. Υπέρ των Σκοπίων τάχθηκαν Τουρκία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Δανία, Τσεχία, Εσθονία, Λιθουανία και Νορβηγία. «Κατανόηση» επέδειξαν Γερμανία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σλοβακία.

 • Assurbanibal

  1ος

 • Hercules

  2ος

 • firestormLouis
 • /Νώντας/

  σε έκτακτο στον ΑΝΤ1, πέθανε λέει ο Τζίμης Πανούσης… είναι αλήθεια άραγε;

  ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του…

  • firestormLouis

   Καρδιακη ανεπαρκεια

   • /Νώντας/

    2η καρδιακή ανακοπή…

    • firestormLouis

     Ξεχασετο
     Καθε καρδιακη ανακοπη ενα μερος της καρδια σου νεκρωνεται
     Η δευτερη ειναι και η τελεσιδικη συνηθως ….

 • Πάω να μαζέψω τιποτα σάπιες ντομάτες από τον χώρο της λαϊκης, κάτι μου λέει οτι θα χρειαστούν

  • 8 λέξεις 4 typos :(

 • brοukios

  ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΚΥΡΙΕ ΤΠΤ. ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΈΧΤΗΚΕΣ. ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΠΓΔΜ ΑΝΙΚΑΝΕ

 • Αδράστεια

  O κουρασμενος ταβερνιαρης τησ ραφηνας ομιλησε μετα απο χρονια

  • brοukios

   ΜΗ ΜΕ ΤΙΜΩΡΉΣΕΙΣ ΘΕΑ. ΚΑΜΙΑ. ΦΟΡΑ ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΓΩ

 • Deadpool_Nikeus

  είναι αργά πια για δάκρυα

 • blepwn

  https://syria.liveuamap.com/en/2018/13-january-erdogan-says-turkish-army-will-crush-kurds-in απο εδω το παει απο εκει το φερνει… διδακτικοτατα για αυτα που θα συμβουν στην πατριδα μας. Βλεπε ( προστασια Μεσογειου- Προστασια Ευφρατη( επιχειρηση τουρκοφιλων τζιχαντιστικων δυναμεων στη Βορειο Συρια ) )

 • Deadpool_Nikeus
 • Deadpool_Nikeus

  Μπας και αξίζει να τα δουν αυτά οι ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες; (vid.)
  http://www.defence-point.gr/news/bas-ke-axizi-na-ta-doun-afta-i-ellinikes-amyntikes-viomichanies-vid

 • Hercules
 • Deadpool_Nikeus

  Σημαντική ελληνική κίνηση προς τη Γαλλία για φρεγάτες & κορβέτες!
  http://www.defence-point.gr/news/simantiki-elliniki-kinisi-pros-ti-gallia-gia-fregates-ke-korvetes?pop=2

  • pentapostagma

   οπως τα F-15? :p

   • Deadpool_Nikeus

    το θέμα είναι ότι αυτό δημοσιεύτηκε και αλλού….τα F-15? (μήπως το κρατάνε μυστικό?)

    • pentapostagma

     θα τα δεις κανε υπομονη.. για τα F-16 ακουσες κατι νεοτερο;

     • Deadpool_Nikeus

      τίποτα…κάτι είχε γραφτεί ότι τον Φεβρουάριο θα πάρουν κάποιες αποφάσεις

  • Assurbanibal

   Παλιό για μας εδω στο 5…

   • Deadpool_Nikeus

    παλιό για «εμάς» ναι…αλλά νέο για την Καθημερινή

    • Assurbanibal

     Τι μας νοιάζει για την Καθημερινή Νικία μου?

     • Θεσσαλονικιός ο Σιδηρόφρακτος.

      Έχει καλές συνταγές …

     • Deadpool_Nikeus

      ο Γαστρονόμος…ναι…και το ένθετο για τα Ταξίδια επίσης

 • Deadpool_Nikeus

  Αντίο στον Πανούση

 • Μαυρος Καβαλάρης

  Αυτος που δεχτηκε στο βουκουρεστι το ονομα μακεδονια erga omnes τωρα πουλαει σανω στα γιδοπροβατα. Μιλαμε για μεγαλο θρασος.

  • brοukios

   ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΠΑ ΣΕΙΡΑ

   • Μαυρος Καβαλάρης

    Το ΠΓΔΜ ειναι πιο μπροστα απο μητσοκεους αυτος πηγε παραπερα.

    • brοukios

     ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΟΡΟ

 • Γιώργος fs.

  «Η εφημερίδα επικαλείται αναφορές του πρώην πρωθυπουργού σε συνομιλήτες του αποδίδοντας στον κ. Καραμανλή τη δήλωσή: «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος» σε πρωτοσέλιδό δημοσίευμά της.»

  Και πάλι βαρέθηκε να μιλήσει απ ευθείας ο κουρασμένος; 😄😄😄

  • brοukios

   ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
   ΩΡΑΙΑ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

   • Θεσσαλονικιός ο Σιδηρόφρακτος.

    Όλο χαχαχαχα μου είσαι σήμερα … πάλι Βότκα ήπιες ;;;

    • brοukios

     ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ Κ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

  • Θεσσαλονικιός ο Σιδηρόφρακτος.

   Μπουκωμένο ήταν ακόμη το πιντί …

  • Αντύπα

   α ετσι μίλησε; λέω και ‘γω…..

 • Deadpool_Nikeus

  Χούφστωσ ‘τη, χούφτωσ ‘τη …ησυχία, οι κάτοικοι της πατρίδας κοιμούνται
  http://www.defence-point.gr/news/choustos-ti-chouftos-ti-isychia-i-katiki-tis-patridas-kimounte

 • Αντύπα

  It’s alive!

 • Αντύπα
 • Αντύπα

  Ξεκουράστηκε ή απλα εκανε ενα διάλλειμα απο το πλειστέισον;

 • Βραδύνους ψηφοφόρος

  Άντε χάσου ρε! Εκεί! Μαζί με το Σημίτη και τον Πάγκαλο!

 • Διγενης ακριτας

  Ειναι που δεν θα μιλουσε.

  • brοukios

   «Η εφημερίδα επικαλείται αναφορές του πρώην πρωθυπουργού σε συνομιλήτες του αποδίδοντας στον κ. Καραμανλή τη δήλωσή: «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος» σε πρωτοσέλιδό δημοσίευμά της.»

   Και πάλι βαρέθηκε να μιλήσει απ ευθείας ο κουρασμένος;

 • Αντύπα

  Το ημερολόγιο έγραφε 3 Απριλίου 2008 όταν ο κ. Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε την ελληνική θέση για το θέμα των Σκοπίων στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

  «Ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις».

  http://www.iefimerida.gr/news/387231/ti-egine-2008-sto-voykoyresti-gia-ta-skopia-i-ethniki-grammi-karamanli

 • Διγενης ακριτας

  Η Εφημεριδα επικαλειται τα γεγονοτα ως εχουν.

  • brοukios

   Το ημερολόγιο έγραφε 3 Απριλίου 2008 όταν ο κ. Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε την ελληνική θέση για το θέμα των Σκοπίων στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

   «Ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις».

 • ΤΟΥΙΤΗΣ

  Κφαθηκαν τ αφτιαμ απο την ηχηρη παρεμβαση!!!

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…

 • Διγενης ακριτας

  Ξυδι. Σε οσους δεν αρεσει.

  • brοukios

   ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Κ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΞΙΩΜΑ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
   ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕ ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κ ΕΙΔΙΚΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝ ΚΑΜΕΡΑ
   ΜΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 • Διγενης ακριτας

  Τι θελουν μερικοι ? Αναγνωριση των σκοπιων ?

 • Αντύπα

  Χειρότεροι κι απο τους αριστερούς απάτριδες οι μασονοδεξιοί προδότες.

 • Αντύπα
 • ierosloxos

  μπουρδες

 • Doctor

  Ο μεγαλος γκουρου μιλησε και εδωσε βαθυ νοημα σ αυτο που ξερουν ολοι οι Ελληνες

 • Γιάννης NovaDoctorofski

  Ηχηρή παρέμβαση για το ψήσιμο στο κοκορέτσι. Σιγά μην ασχολείται ο τελειωμένος.

 • Genesis

  Aφηστε τον κουρασμενο,οι τουρκοι χτυπανε την Αφριν

 • ierosloxos

  μεγας παιχτης!! η κουραδομηχανη εχει να μιλησει στην βουλη 10 χρονια τζαμπα λεφτα βουλευτη παιρνει ο καπεταν κοτας
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/9b/6d/5b/9b6d5b4b8557eea946745c18d5d20c39.jpg

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον ταυτοποιείται στη συνείδηση του λαού ως η μόνιμη και πάντα πρόθυμη «πλύστρα» της αστικής τάξης, κάνοντας όλες τις δουλειές. Αυτές τις μέρες αναγορεύεται σε «σιδερώστρα» του ταξικού κινήματος, φέρνοντας στη Βουλή νομοσχέδιο για κατάργηση της απεργίας.Το σίγουρο είναι ότι η κάλπικη σημαία της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί άλλο να κρύβεται.Αργά η γρήγορα, το τίμημα της εξαπάτησης θα πληρωθεί.

  • nikos(1)

   απεργούν οι ..άνεργοι?
   για το «μακεδονικό¨ ..πέ μας!

  • Αντύπα

   οκ

  • Γιώργος fs.

   Διακοπές στη Σιβηρία χρειάζεσαι! 😉😉😉

   • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

    ΟΧΙ, ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ

  • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

   ΜΠΡΕΕΕΕΕ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΙ (ΚΚΕ) ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ

  • Γιώργος fs.
   • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Κωστας

    Το ξυλινο στυλιαρι στο τζακι !την πλαστικη λαβη του δρεπανιου στον μπλε καδο
    ε€Ε!!
    Το σφυροκεφαλο και το μεταλλικό στελεχος του δρεπανιου ας τα παρουν γιουφτοσκοπιανοι μεταλλαδες για το χυτηριο! ! !
    Να κανουμε και λιγη ανακυκλωση!!!!!
    γιατι ΚΑΜΙΝΗΣ και ΜΠΟΥΤΑΡΕΦ θα ριξουν προστιμα!!!!

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ
 • Deadpool_Nikeus

 • nikos(1)

  σήμερις είναι μαύρη μέρα.
  αφού οι αριστιροί και εβροπέοι ..καθάρισαν και τον Τζιμάρα …μνημούνια μέχρι …Αποκαλύψεως!

 • lion 77

  Οσοι διαβαζουν τα σχολια μου θα εχετε διαπιστωσει την αντιπαθεια μου για την κυβερνηση,αλλα αν εχουν κανει αυτο που εχω καταλαβει (ή μαλλον υποψιαζομαι) θα ειναι κορυφαια διπλωματικη ντριπλα στο θεμα των Σκοπιων……

 • ntoumanis
 • Deadpool_Nikeus
 • Deadpool_Nikeus
  • Hercules

   χαχα ο Αριστερός Γ@μiκουλας

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ
 • Deadpool_Nikeus
 • ὁ ἐθνικιστής ®

  Προσοχή.
  Περιεχόμενο απο Συρια https://youtu.be/xI7zUAmDux8

 • ntoumanis

  ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ Ο ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
  https://media.giphy.com/media/NFmRZUrera1na/giphy.gif

 • lion 77

  Ξερει κανεις πως μπορω να αναζητησω ενα παλαιοτερο αρθρο του σαιτ?
  Συγκεκριμενα ψαχνω ενα αρθρο που ελεγε οτι η Σερβια θα μας σωσει στο ζητημα της ονομασιας.
  Πριν 5-6 μερες ειχε ανεβει….

 • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

  Eχει καταλλαβει κανεις τι ζηταει το καθε κομμα του ελληνικου κοινοβουλιου(τους λογους που συμφωνει ή τους λογους που διαφωνει στο να δωθει το ελευθερο χρησης του ορου μακεδονια) για να δεχτει τον ορο μακεδονια στα σκοπια?

 • lion 77

  Θυμαστε που εκανε Χριστουγεννα ο αβαπτιστος?

 • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

  Eχει καταλλαβει κανεις τι ζηταει το καθε κομμα του ελληνικου κοινοβουλιου(τους λογους που συμφωνει ή τους λογους που διαφωνει στο να δωθει το ελευθερο χρησης του ορου μακεδονια) για να δεχτει τον ορο μακεδονια στα σκοπια?η ειδηση αυτη σε τι αποσκοπει αν δεν ειναι κατανοητο το προηγουμενο?μηπως σας ζητα να κρινετε-κριτικαρετε στα τυφλα?

  • Assurbanibal

   Γιατί έγραψες συμφωνεί ενώ μέχρι τώρα έγραφες συνφωνεί?

   • ὁ ἐθνικιστής ®

    Μην τον ελενχεις

    • Assurbanibal

     Προσπαθώ να καταλάβω πόσο μας δουλεύει

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      ποσο σας δουλευω στο αν ξερω ορθογραφια?(πολυ=κανω πολλα εσκεμμενα ορθογραφικα λαθη)

     • Assurbanibal

      Πόσο μας δουλεύεις στο αν είσαι αυτός που είσαι.

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      ασσουρ θα ενεργησετε καθολου σαν ελληνες ή οπως μου ειπες χτες θα περιμενετε 100 χρονια ??εγω ηδη εχω κουραστει και εν αντιθεση με πολλους απο σας εχω αγωνιστει πολυ !! εσεις ομως ποτε θα ξεκινησετε?

     • Assurbanibal

      Εγώ έχω ξεκινήσει!

     • ὁ ἐθνικιστής ®

      Δικαιολογείσαι;

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      αρθογραφω ή γραφω βιβλια και αξιωνεις κριση για ορθογραφικα λαθη? κατα τα αλλα μεχρι τωρα δειχνεις πως οχι μονο διαφωνεις με το περιεχομενο του σχολιου μου ,αλλα οτι ενοχληθηκες και πολυ ,,,γιαυτο και ασκεις του συγκεκριμενου ειδους κριτικη(περι ορθογραφικων λαθων)(δεν κοιταζω μονο που εστιαζετε την κριτικη σας αλλα και στο αν εστιαζετε μονομερως σε κατι ανουσιο ή επιουσιο )!!

     • ὁ ἐθνικιστής ®

      Για πες ενα βιβλίο σου.

  • ὁ ἐθνικιστής ®

   Μάστορα γιατί δεν βάζεις το ελληνικό ερωτηματικό;

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

    για να δω αν εστιαζεις την προσοχη(=σε ενδιαφερουν) στα ανουσια!!

    • ὁ ἐθνικιστής ®

     Αρα μας λες πως η ελληνική γραμματική, το συντακτικό και τα σημεία στίξης( π.χ το ερωτηματικό ) είναι κάτι ανούσιο;

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      οχι !! ανουσιο ειναι που εστιαζεις την προσοχη σου σε αυτα ,αντι του περιεχομενου(ουσιας) σχολιασμου!!

     • ὁ ἐθνικιστής ®

      Πολυ καχύποπτος δείχνεις.

   • Αντύπα

    ούτε τόνους βάζει ΕσΧοζ!

 • Deadpool_Nikeus
 • Deadpool_Nikeus
  • Lalakis ο τλήθυμος

   !!!!!!!

 • BLAC PIT

  Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΟ PS4!!!!!….ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΗ Ο ΙΔΙΟΣ!!!!…ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!….ΑΛΛΑ ΜΙΛΑ ΜΕΣΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΑΣΠΡΩΝ ΚΙΙΤΡΙΝΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΜΛΕ ΣΚΟΠΙΑΝΑΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΛΕ!!!!…ΑΡΕΣ ΜΑΡΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ!!!…ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ. ΟΙ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ!!!!…ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΡΩΜΕ ΤΟΝ <>!!!!…..ERGA OMNES!!!!…ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ <>!!!!…ΦΑΓΑΜΕ!!!!…ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΜΕ!!!!….

 • Deadpool_Nikeus
  • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

   ΜΠΡΕΕΕΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ

   • Deadpool_Nikeus

    το ίδιο κάνει

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ
  • ὁ ἐθνικιστής ®
   • Deadpool_Nikeus

    αν και ούτε ο Δαρείος ούτε ο Ξέρξης ήταν σε αυτή την αποστολή

    • ὁ ἐθνικιστής ®

     Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οι Αθηναίοι πολέμησαν κάπου στις 3:30 ώρες νίκησαν τους Πέρσες και έτρεξαν και τον Μαραθώνιο με ολο τον εξοπλισμό τους για να προστατεύσουν την πόλη τους.

 • Deadpool_Nikeus
 • ntoumanis

  ο καραμανλης ειναι υπερ συνθετης ονομασιας με γεωγραφικο προσδιορισμο…..ps4macedonia

 • Deadpool_Nikeus
 • Deadpool_Nikeus
 • Αντύπα

  Ο μπιφτεκοκίλερ σωτήρας μας έχει το βλέμμα της αγελάδας ή καλύτερα το βλέμμα της αποβλακομάρας απο το πολύ Ps4!

 • lion 77

  Υποψιαζομαι υπογεια συμφωνια Σερβιας-Ελλαδος με τις ευλογιες της Ρωσιας για το μακεδονικο.
  Οι Σερβοι (καθ υποδειξη των Ρωσων) προτειναν στον αλεκση να επιδειξει κατ’αρχην διαλλακτικοτητα στο θεμα της ονομασιας μιας και οι πιεσεις και οι ισοροπιες ειναι τρομακτικα ασφυκτικες και αυτοι με την σειρα τους θα τορπιλιζαν την διαδικασια ωστε να οδηγηθει σε αδιεξοδο χρησιμοποιωντας τους Αλβανους και τους Βουλγαρους.
  Ετσι βγαινουν ολοι κερδισμενοι.Και εμεις που δεν επιδιωκουμε λυση αλλα και αυτοι καθως τα σκοπια δεν θα μπουν στο ΝΑΤΟ με υπαιτιοτητα τους.

  • Deadpool_Nikeus

   μην έχεις τόοοση αισιοδοξία…δεν γίνονται αυτά

   • lion 77

    Σκεψου.Για πρωτη φορα εδω και 30 χρονια εχουμε μια κυβερνηση που ειναι διατεθιμενη να κανει σοβαρες υποχωρησεις στο θεμα του ονοματος,-στην ουσια εχουμε ξεπουλησει την Μακεδονια- και ως εκ θαυματος γινονται συγκεκριμενα γεγονοτα που απομακρυνουν την επιλυση του ζητηματος.
    Δεν μπορω να δεχθω οτι ειναι θεμα τυχης….

  • ntoumanis

   ουτε ο Σάββας Καλεντερίδης τετοια αναλυση

  • Jorge Melissas

   Η ίδια σκέψη πέρασε και από μένα

  • jenifer

   ( Οι Σερβοι (καθ υποδειξη των Ρωσων) προτειναν στον αλεκση να επιδειξει κατ’αρχην διαλλακτικοτητα στο θεμα της ονομασιας )

   Κατι ξεχασες μου φαινεται ..ΟΙ Ρως μαζι με τα αδερφια σερβακια, ηταν απο τους πρωτους που αναγνωρισαν το μαιμου κρατιδιο με το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
   αλλο σεναριο

 • Deadpool_Nikeus
 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ
 • Imperium Romanum 330 – 1453

  ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ;

 • BLAC PIT

  Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΟ PS4!!!!!….ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΗ Ο ΙΔΙΟΣ!!!!…ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!….ΑΛΛΑ ΜΙΛΑ ΜΕΣΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΑΣΠΡΩΝ ΚΙΙΤΡΙΝΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΜΛΕ ΣΚΟΠΙΑΝΑΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΛΕ!!!!…ΑΡΕΣ ΜΑΡΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ!!!…ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ. ΟΙ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ!!!!…ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΡΩΜΕ ΤΟΝ <>!!!!…..ERGA OMNES!!!!…ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ <>!!!!…ΦΑΓΑΜΕ!!!!…ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΜΕ!!!!……

 • Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι εφόδιο στα χέρια των εργαζομένων, γιατί αυτή αντιστοιχεί στα δικά τους συμφέροντα κινείται στο δρόμο της ενίσχυσης του εργατικού κινήματος και του καθοριστικού ρόλου του στις εξελίξεις, δίνει προτεραιότητα στην οικοδόμηση της Κοινωνικής Συμμαχίας και δείχνει το δρόμο για την εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό – κοινωνικό έλεγχο, το σοσιαλισμό.

  • Αντύπα
  • ὁ ἐθνικιστής ®

   Η Σοβιετική Ένωση έχει πεθάνει απο το 1991 γιατί υπάρχει ακόμα το ΚΚΕ;.

   • Έσπασαν τα φρένα και δεν μπορούν να σταματήσουν

    • ὁ ἐθνικιστής ®

     Αν δεν υπήρχαν οι φοιτητικές παρατάξεις το κουκου ε θα ήταν μια κακή ανάμνηση.

  • Αριστεριτζηδες πυροσβεστες

   εργατοπατερες του λαου

   λοβοτομημενες μαριονετες

   του υπαρκτου του σουρεαλισμου

   Απ’ του Αρη τα ενδοξα τα χρονια

   στους χιλιαστες του Περισσου

   με τις ξυλινες καταγγελιες

   του κοινοβουλιου η μαιμου

   με τις κρατικες επιδοτησεις

   τους μισθους ντροπης των βουλευτων

   πλαι πλαι μαζι με χρυσαυγιτες

   ορντινατσα των καπιταλιστων

   Απ’ της Βαρκιζας την κωλοτουμπα

   που εδωσε τα οπλα στα σκυλια

   οι σφραγιδοκρατες νταβατζηδες

   κοροιδευουνε την εργατια

   • Hercules

    θάνατος στο Αριστερισμό…

  • ΙΩΝ 1942

   ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΩΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ …!!!

   • Jorge Melissas

    Δηλαδή το προλεταριάτο ( οι εργάτες) κάνουν δικτατορία εναντίον του εαυτού τους;??

    • ΙΩΝ 1942

     ΑΚΡΙΒΩΣ…ΜΕ ΔΕΣΠΟΤΕΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ…!!!

   • artfillius

    Δικτατορία και όχι «ΔΚΤΑΤ-ΩΡΕΙΑ»

 • Deadpool_Nikeus
 • Jorge Melissas
 • Σαν σήμερα, η γαλανόλευκη καθιερώνεται από την Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου ως το επίσημο σύμβολο των επαναστατημένων Ελλήνων.(13/01/1822)

 • ntoumanis
  • Assurbanibal

   Θα περάσουν όλοι απ΄το σουβλί του Πριάπου… τον ξέρεις τον Πρίαπο φυσαρούφα?

 • ntoumanis

  το εξαντλησαμε το θεμα βαλτε κανενα να χει κουμπι https://www.unilad.co.uk/wp-content/uploads/2016/11/push-the-button.gif

 • Sanelikos Extremistis

  ΕΚΤΑΚΤΟ – Διαλύεται η ΠΓΔΜ μέχρι το 2019 – Moίρασαν όπλα σε Σλάβους – Επίσπευσαν συνάντηση Κορυφής Τσίπρα – Ζάεφ – Θα επιβλέπουν Γερμανία – ΗΠΑ
  https://www.pentapostagma.gr/2018/01/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B3%CE%B4%CE%BC-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF-2019-mo%CE%AF%CF%81.html

 • chrispap

  παλι ηττα η ρεαλ στην εδρα της.

 • BLAC PIT

  ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΤΟ PS4!!!!….ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ!!!!…ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΗ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!!…ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΜΕΣΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗ!!!!!..

 • Κωνσταντινος Χατζης

  Συγχαιρω την στασιν του Καραμανλη στο θεμα των Σκοπιων.Υπηρξε πραγματι πατριωτικη αντιδραση με σωστο αποτελεσμα.Το σφαλμα του ητο οτι δεν καθαρισε την βρωμια του κομματος του,την διατηρησε και ενισχυθηκε επικινδυνα σε βαρος του Ελληνικου Λαου και επεφεραν μαζι με το κλευτοπασοκ τα σημερηνα αποτελεσματα και περαν αυτων δηλωσε οτι κουραστικε και αφησε Μητσοτακιδες ,Σαμαραδες και αλλες πολιτικες μαφιες να ελεγχουν την πολιτικη ζωη του τοπου ενω θα μπορουσε (ναι με δυσκολια) να τους απομακρυνει και να τους αντικαταστησει με νεους και ολιγοτερο τυχοδιωκτες μεχρι να αισθανθει ισχυρος στα ποδια,επιλλεγοντας συνεχεια δοκιμασμενους Πατριωτικων και ενθνικων φρονηματων οποτε θα διεγραφε μεγαλη προσφορα στον τοπο.
  Τι εγινε ομως,εβαλε τον εντολοδοχο της ΜΕΡΚΕΛ αρχηγο,το εξαρτημα του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ Μητσοτακεϊκο και ολους αυτους που εκτος απο ζημια και καταστροφη στον τοπο τιποτε αλλο δεν προσεφεραν,οδε Σαμαρας για να δειξει παλικαρι Πρωθυπουργος και εκτελωντας εντολες των Μασονοεβραιων και Γερμανων,χαρακτηρισε εγκληματικη οργανωση Ελληνικο κομμα εκλεγμενο με περιπου 500.000 και πλεον ψηφους,με διωξεις και αποκλεισμους,ψαχνωντας Μοναστηρια και μαντρες για στοιχεια ενοχης οπλων κλπ και δεν εβλεπε τι κουβαλουσαν τα αντεθνικα στοιχει απο τις γειτονικες χωρες.Αυτο και αλλα ειναι εκεινα που αφησε πισω του ο Καραμανλης δειγχωντας εκτοτε ο δεξιος χωρος την αποστροφην του προς το κομμα του.

 • Πω πω τωρα….και μονο ππυ διαβασα το άρθρο κουράστηκα ρε παιδάκι μου!
  Τι κακό κι αυτο! Θα ‘ναι…κολλητικό, δεν εξηγείται αλλιώς…

  • Κωνσταντινος Χατζης

   Του συστηματος

 • Thanasis Papadopoulos

  Για το περιβοητο βετο του καραμαν-αλι.Τοτε ο καραμαν-αλι προτεινε «ονομασια με ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ προσδιορισμο δλδ ΑΝΩ ή ΒΟΡΕΙΑ μακεδονια(αντι του νεα μακεδονια που προτεινουν τωρα οι τσιπροκαμμενοι) ελα μου ομως τοτε ουτε οι σκοπιανοι δεχοταν μια συνθετη ονομασια και ηθελαν σκετο «μακεδονια»!!!!!!!!!και ετσι εμεινε το «περιβοητο» βετο του καραμαν-αλι

 • konstantinos

  Αν αληθεύει το άρθρο, όλα τα ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ λέγονται με κλειστά τα μικρόφωνα = ΜΜΕ ! ! !

  ΑΛΛΑ δεν υπήρξε συνέχεια !

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

  Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΓΙΑ «ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ» ΑΥΤΟ ! ! !
  (ΚΑΙγιά την συμφωνία με την Ρωσία γιά τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, ΓΙΑ ΝΑ
  ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ !

 • Spyros Spyropoulos

  Αμεση διακοπη συνομιλιων για ονομα μεχρι να διαλυθουν……δεν θα αργησουν και θα μας εξυπηρετησουν τα μαλα!

 • xronir

  o karamanlhs tha xanarthei h autos h o vashlias ?